Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 22, 2014

Wij leven in een tijd van vrede

Maandag was ik bij de diëtiste en die avond beleefde ik een bijzondere avond. Het was ook de avond dat een vriend van mij overleed. Dinsdag ontving ik een sessie HAT-therapie en deed ik het verder rustig aan in huis. In een behoorlijk leeg huis want heel vroeg in de ochtend vertrok mijn zoon naar Italië voor een week met zijn klasgenoten. Vandaag was voor achterstallige administratie zaken en klusjes als stofzuigen en was draaien en zo. En thee drinken met een buurvrouw natuurlijk.

Ik vind het altijd interessant en vaak zelfs leuk om met anderen te praten. Zoveel mensen, zoveel meningen! De één heeft een hekel aan jazzmuziek en de ander aan mensen die uit een bepaald land komen. Dat mag allemaal, want wij wonen in een vrij land. Ja, ik heb racisten in mijn kennissenkring hoewel zij zichzelf nooit racist zullen noemen maar iemand die het recht heeft een hekel aan anderen te hebben puur en uitsluitend vanwege hun huidskleur. En ja, er zijn negers die een hekel hebben aan alle blanken en er zijn blanken die een hekel hebben aan alle negers.

Zwarte Piet mag niet meer worden afgebeeld als iemand die een donkere huidskleur heeft en Piet heet. Want dat is beledigend voor mensen met een donkere huidskleur. En mogelijk ook voor mensen die Piet heten. Daaruit vloeit voort dat de dwergen in Sneeuwwitje niet meer mogen worden neergezet als klein. Want dat is beledigend voor kleine mensen. Mensen met rood haar worden voortaan niet meer in films gespeeld door mensen met rood haar want dat is beledigend voor mensen met rood haar. Het ergst vind ik persoonlijk dat mooie vrouwen in tijdschriften, op internet en televisie niet meer mogen worden gespeeld door mooie vrouwen want je zou dan mooie vrouwen wegzetten als mooie vrouwen die niets anders zouden kunnen dan mooie vrouw zijn en dat is dan beledigend voor mooie vrouwen.

Hier wat voer om over na te denken aangaande de Zwarte Piet kwestie. Natuurlijk mag u gewoon uw favoriete medium nablaten maar ik wil u graag adviseren om uw eigen mening te vormen nadat u wat feiten tot u genomen heeft. Zelfs wanneer u dat heel erg vermoeiend vindt. Neemt u gerust de tijd om het filmpje te bekijken; het kost minder tijd dan op de markt te herhalen wat anderen gezegd hebben. Succes!Met andere woorden: het gaat ontzettend goed in Nederland want het enige waar 'wij' ons echt druk om maken is het gedoe rond Zwarte Piet. En regen natuurlijk. Ik hoorde laatst iemand klagen dat het 'alweer' geregend had. Dat ging om een buitje van anderhalf uur na drie weken non stop prachtig nazomer weer.

Ik reageerde dus met: 'Je hebt helemaal gelijk om te klagen. Ik vind dan ook dat de bevolking van Syrië geld moet inzamelen voor een nieuwe paraplu voor jou. Die mensen hebben niets te klagen! Goed, hun vader wordt onthoofd, hun moeder verkracht, hun zus verkocht als sexslavin, hun broer verkocht aan het rebellenleger als kindsoldaat en hun zoontje komt om van de honger omdat het regeringsleger de oogst heeft gestolen. Volstrekt belachelijk dat zij daarover klagen. Maar jouw paraplu werd nat toen je gisteren de deur uit ging en dat is een ramp van bovenmaatse proporties!

Door al het geschreeuw over oorlog en geweld in de media zou je bijna vergeten dat wij in het meest vredelievende tijdperk ooit leven:Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Seth Gaaikema, Raphael Ravenscroft en Marcel (a.k.a Herr Dokter, a.k.a. Dr. Mad)