Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 22, 2012

Medemens

Het is even wennen maar dan heb je ook wat...Sinds gisteren zie ik de wereld niet meer als stripboek maar weer volledig in 3D. Mijn vriendin wist mij over te halen een opticien mijn ogen te laten meten en een contactlens aan te schaffen voor mijn linker (slechte) oog. Een aanrader! En nee, dat is geen verkooppraatje...

Morgen mag ik tijdens de boekpresentatie van Olga de la Fontaine een praatje houden waarin ik ook mijn eigen schrijfsels mag promoten. Een aardige opgave aangezien ik het niet makkelijk vind om mijzelf te 'verkopen'. Toch zal ik wel moeten, daar ik als entertainer, trainer, schrijver en sociaal raadsman mijn eigen 'produkt' ben. Om mij te helpen wat commerciëler te denken en eerdaags geen aanvullende uitkering meer nodig te hebben, ben ik ingegaan op het aanbod voor hulp.

Vandaag had ik weer een fijn gesprek met de aan mij toegewezen ondernemerscoach. Ik kon hem vertellen dat ik gisteren aanwezig was bij een workshop 'Organiseren'. Voor mij geen overbodige luxe, leren organiseren. De puinhoop in mijn hoofd is bijna net zo erg als die in en rond mijn bureau. Net als sommige anderen wil ik zo veel doen maar ontbreekt eenvoudigweg de tijd.

Vooral een kwestie van prioriteiten stellen. Maar ja, er is zo veel afleiding...Wat in elk geval helpt is om een uur voor het slapengaan niet meer het internet op te gaan. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan...;-)

Doen wat je denkt dat goed is is dat ook. Zo is het heel nobel om af en toe wat te kopen bij de Derde Wereldwinkel. De één zal het doen om 'de arme kindjes in Afrika te helpen' terwijl de ander het vooral doet om anderen te laten zien hoe goed men wel niet is voor de medemens.