Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, mei 03, 2010

Nieuws

De niet-ontplofte SUV in New York van gisteren zet mij aan het denken. Het was bijvoorbeeld de tweede niet-ontplofte automobom van de Pakistaanse Taliban in drie jaar tijd. Tevens hun tweede poging tot terroristische aanslag in diezelfde tijd.

Ze kunnen het dus beter "amateuristische aanslag" noemen. Je zou denken dat de Taliban na jaren ervaring wel zou weten hoe je een bom in elkaar zet die ook daadwerkelijk ontploft. Toch? Misschien wil iemand de handboeken van de IRA en de ETA even voor ze kopiëren?

En een zelfmoord-terrorist die de auto uitspringt vlak voordat die hoort te ontploffen? Daar had ik nog nooit van gehoord. Was het misschien een uitzendkracht, ingehuurd via suicideterrorists4hire.org ?

Bovendien ging het om een vrij nieuwe SUV. Waarom dan geen huurauto? Als de organisatie al te weinig geld heeft voor echte bommen, hoe komen ze dan aan het geld voor een nieuwe SUV?

Je zou welhaast denken dat het niet-ontploffen van de autobom zo bedoeld was. Misschien dreigde men aankomend jaar minder geld te stoppen in het potje van de terrorisme-bestrijding en was er weer een bedreiging nodig? Dan heeft men weer een goede reden om de broer van de senator te bellen. U weet wel, die van die groothandel in surveillance-camera's.

Intussen zou men toch moeten weten dat camera-toezicht net zo effectief is tegen bomaanslagen als het inkopen van anti-gif dat is tegen een invasie van wurgslangen.

Of prikkeldraad tegen een invasie van Mexicaanse immigranten.

Erg hypocriet zijn ze ook, die mensen die vinden dat alle illegalen maar weer terug moeten naar hun moederland. Maar ze willen geen afscheid nemen van die goedkope tuinman, die aardige kindermeid annex schoonmaakster of van die kerel die voor drie dollar per uur hun nieuwe tuinhuisje in elkaar timmert.

Net als die rare Hollanders die vinden dat alle buitenlanders het land uit moeten, behalve als het gaat om de topscorer van hun favoriete voetbalclub of de straatveger. Die mogen dan weer wél blijven, vreemd genoeg.

Vreemd genoeg was het dit jaar geen Ajax, Feyenoord of PSV dat er met de kampioensschaal vandoor ging maar lukte het FC Twente om de competitie winnend af te sluiten. Volledige verdiend, daar niet van. Maar wat zegt dat allemaal over het niveau van het voetballen hier te lande? Vergeleken met het huidig Europees topniveau zitten wij hier naar de zaterdag-amateurs te kijken terwijl wij grof geld betalen om "topclubs" aan het werk te zien. Kijkt U maar naar de aankomende wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, dan begrijpt U wat ik bedoel.

Soms ben ik blij dat ik geen voetbal-liefhebber ben. Ik zou mij doodschamen wanneer er in de krant stond "Voetbalfans veroorzaken geen overlast". Let wel: het feit dat voetbalsupporters een keertje de boel heel laten is nieuws!

Deel dit stukje