Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, maart 17, 2020

Goed nieuws (ja, ook over het Coronavirus) en kattenlog

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/


Goed nieuws dan in verband met de uitbraak van Covid-19, in de volksmond ook wel Coronavirus:

In tijden van crisis zoeken mensen steun bij elkaar. Oude geschillen maken plaats voor samen werken aan een oplossing om samen de crisis het hoofd te bieden. Ook ontstaan er diverse prachtige initiatieven. In Almere hebben bijvoorbeeld werknemers van een bedrijf besloten dat omdat hun werk in de luchtvaart tijdelijk stil ligt zij hun vrijgekomen tijd gebruiken om ouderen en hulpbehoevenden in de omgeving te helpen (klik) door voor die groep mensen boodschappen en medicijnen te halen.

Voor al die mensen die verplicht thuis moeten blijven stelt de Openbare Bibliotheek 3600 (nieuwe!) luisterboeken gratis ter beschikking. Ook voor niet-leden! Geniabele actie, niet?

Aanvullende opmerking van de Openbare Bibliotheek:

 Wel moet ik je er even op wijzen dat de 3600 titels het totale aanbod van de Luisterbieb betreft. 
Een deel van de titels is altijd voor iedereen beschikbaar, hier zijn nu ongeveer 100 titels aan toegevoegd. ^SC


Ook ontdekken velen dat eigenlijk heel veel (kantoor)werk met de huidige technieken gewoon thuis kan worden gedaan. Dát scheelt files, reis (en dus werk-)tijd, ergernis en regelen van kinderoppas. Bijvoorbeeld.

Organisatoren van een 'dance event' hebben geregeld dat mensen gewoon lekker thuis kunnen dansen via een 'livestream' (klik). Samen dansen op dezelfde muziek van dezelfde DJ maar dan kilometers bij elkaar vandaan! Sociaal zijn zonder bij elkaar te zijn. Ik denk dat introverte mensen nu een grote grijns laten zien.

En dan de luchtvervuiling! Kijk eens wat het sterk verminderde weg- en luchtverkeer doet met de luchtkwaliteit! (Wist u al dat jaarlijks ongeveer drie miljoen mensen sterven door aan luchtvervuiling gerelateerde klachten?) Hier China:

En hier (Noord-)Italië:

Dus terwijl enkele duizenden sterven aan het Coronovirus
zullen - vermoed ik zelf op basis van vrij weinig data - potentieel tienduizenden blijven
leven die anders gestorven zouden zijn aan luchtvervuiling.


Een dag of wat lang was de vensterbank bezet
door de was van een buurman maar Billy de Kat
heeft het plekje weer geclaimd!
Al lijkt hij nog wat boos.


Wij hebben wereldwijd te maken met een uitzonderlijke situatie
dus daarom - bij wijze van uitzondering dus - een paar daartoe
gemaakte 'lolcats'. Eentje zonder kat zelfs:
(Sorry, ik ga er even van uit dat uw kennis van de Engelse taal voldoende is. Maar de plaatjes zelf zeggen ook al veel, denk ik.)

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

Deel dit bericht