Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 14, 2024

Alfamannetjes

Een echte man hoeft natuurlijk niet voortdurend te roepen dat hij zo geweldig is en 'een echte man!'. Een alfaman heeft geen trucjes nodig om 'de vrouwtjes te krijgen' (klik) zoals alfamannen die cursussen verkopen aan onzekere mannen voorhouden. Ja, er zijn vast vrouwen die vallen op bekende alfamannen als Donald Trump, Andrew Tate of het prototype Nederlandse alfaman Thierry Baudet. 

Die zijn vriendje (klik) dumpte toen hij zich aan de wereld presenteerde als politicus. Omdat homo-zijn niet bij zijn imago als alfaman paste. 
Niet dat homo-zijn (Of wellicht is Baudeet biseksueel. Ook prima) erg is maar het is best triest als je daarover moet liegen.

Maar tijdens de lockdown kon hij het niet laten en nam toch weer eens een man mee (klik) naar zijn woning. Dus als u zich weer eens afvraagt waarom Baudet's vrouw en kind niet bij hem wonen, dan weet u nu waarom.

======================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

====================
Alfamannen zijn vaak obsessief met hun uiterlijk bezig; vertel Trump dat hij moet stoppen met zijn huid oranje (hij denkt zelf dat het bruin is) te kleuren of eindelijk eens afscheid moet nemen van zijn toupet en hij gaat huilen. 

En nee, deze foto is niet gephotoshopped (klik)

Baudet is voortdurend bezig met zijn kapsel en kleding en streelt zijn eigen ego door graag 'mooi' op de foto te gaan. 


Andrew Tate denkt zijn verleden als kickbokser en zijn gespierde uiterlijk hem 'aan de vrouwtjes krijgt'. 

Toch vreemd dat hij hen dan moet drogeren en ontvoeren (klik) om te zorgen dat zij met hem meekomen naar huis. Alfamannetje Elon Musk liet haarimplantaten inbrengen en onderging behoorlijk wat plastische chirurgie (klik) om er 'gezonder' en 'manlijker' uit te zien.

Moeten ze lekker allemaal zelf weten, natuurlijk. Behalve Andrew Tate, die terecht door de Roemeense politie van zijn bed werd gelicht voor wat hij vrouwen aandeed. De arme schat moest huilen toen zijn luxe-auto's en belachelijk dure horloges werden geconfisqueerd. Nu had hij helemaal geen speeltje meer om zich 'een echte man!' te voelen.

Zelf denk ik dat de tijd van de alfamannetjes is geweest. In onze huidige maatschappij is in staat zijn tot samenwerken inmiddels belangrijker dan de eigenschap om fysiek de sterkste te zijn en anderen je wil op te leggen.

Volgens sommigen zijn er ook alfavrouwen. Maar ik denk dat die naam abusievelijk wordt gegeven aan vrouwen die sterk in het leven staan en niet bang zijn om beslissingen te nemen. Ook wanneer een man zegt: 'Misschien kun je dat beter niet doen, schatje.'

Heb persoonlijk weinig respect voor dit soort 'echte mannen'; wat mij betreft is deze man een veel beter voorbeeld van 'een echte man!'.

Denkt u dat de tijd van de alfaman is geweest, of heeft de wereld sterke, manlijke [dictators] leiders nodig om het domme volk aan te sturen? En kent u alfavrouwen?