Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 27, 2022

Houdt u van een persoon, ongeacht diens afkomst en voorkeuren?

Waarom hebben mensen een hekel aan mensen, alleen maar omdat die er anders uitzien dan zijzelf of omdat hun ouders in een ander land zijn geboren dan hun eigen ouders?

Als kind begreep ik daar al niets van.

Ook de onmin tussen Protestanten en Katholieken was onbegrijpelijk voor kleine ik. En nog steeds. 'Jullie geloven toch in dezelfde God? Waarom maken jullie dan ruzie?'

Vechtpartijen tussen fans van verschillende voetbalclubs? Nooit begrepen. 'Jullie vinden toch allebei voetbal een leuk spelletje?'

Maakt het voor u echt verschil waar iemand vandaan komt, wat zijn haar uiterlijk is of wat de voorkeuren zijn van die persoon?

Iemands voorkeuren hebben veel invloed op hoeveel u van iemand houdt, toch? Als u ontdekt dat uw geliefde liever pasta eet dan kip of liever hockey kijkt dan schaatsen, zoals u, dan houdt gewoon op met van hem of haar te houden, toch? 

----------
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
---------

Nee, natuurlijk niet want dat zou raar zijn. Maakt het voor u uit welke muziek iemand waar u van houdt graag luistert? Houdt u minder van een persoon die liever naar mannen dan naar vrouwen kijkt? Liever chocola dan chips snoept? Ik gok van niet. Er is geen sprake van liefde als u minder van iemand houdt die andere voorkeuren heeft dan u. U wil dan dat iemand nagenoeg een kopie is van uzelf. Waarom zou u dat willen?

Wat maakt het voor uw gevoelens voor een persoon uit of die persoon een homo is of een zeilboot?