Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, juli 23, 2016

Is het de schuld van 'de muziek' dat er fans van De 3J's bestaan?

Het gebeurt niet vaak dat ik een stukje plaats op zaterdag. Maar nu moest het weer even, zo voelde ik:

Stel: een man rijdt in een auto en veroorzaakt een ongeluk. Hij checkte zijn mobiel op berichten toen het gebeurde. Vlak ervoor raakte hij extra geëmotioneerd toen hij op de radio hoorde dat zijn favoriete voetbalclub had verloren. Hij reageerde wel op het remmen van zijn voorganger maar zijn eigen rempedaal zat wat los, ondanks dat hij zijn auto pas had laten keuren. Emotioneel heeft hij het erg zwaar: zijn vrouw heeft hem verlaten nadat zij ontdekte dat haar man stiekem homo is. Een feit dat hij niet kan verenigen met zijn officiële geloof: de islam. Vanwege zijn verdriet heeft hij een paar borreltjes gedronken voordat hij naar de psycholoog reed die verlangde hem 'zo snel mogelijk!' te zien nadat hij telefonisch zijn hulpvraag had gesteld.

In de kranten de volgende dag staat de kop:
'Moslim rijdt kind dood'. Waarom?

Waarom vertelt de krant niet:
'Kind dood door defecte auto/mobiel checken/alcohol/voetbal/homo/emoties/man/psycholoog'?

In München, Duitsland, schoot een verwarde jongeman gisteren 10 mensen dood (inclusief zichzelf) en verwondde er tientallen. Zijn ouders komen uit Iran en dus vinden sommigen dat de moordpartij de schuld is van 'de Islam'. Waarom is het niet de schuld van de persoon die wapens verkocht aan een jongeman die in behandeling was voor psychische problemen? Waarom is het niet de schuld van de psycholoog die blijkbaar niet inzag hoe diep het zat bij de jonge Duitser?

Waarom is het niet de schuld van 'de adolescentie' waardoor vele jongemannen enkele jaren vaak volkomen van slag zijn? Waarom is het niet de schuld van de eigenaar van het winkelcentrum die duidelijk de beveiliging niet op orde heeft?

Verder was de 18-jarige geobsedeerd door massale schietpartijen en geïnspireerd door de Noorse massamoordenaar Anders Breivik. Dat de schietpartij plaatsvond op de dag dat het precies 5 jaar geleden was dat de bekende Neo Nazi (en bewonderaar van Geert Wilders die hij bij naam noemde in zijn pamflet) is volgens voorlopig politie onderzoek geen toeval.

En wie weet? Straks ontdekken zij nog dat hij verslaafd was aan pindakaas en worden vervolgens wereldwijd alle mensen gearresteerd die ooit in één koop meer dan één pot pindakaas tegelijk kochten bij de Albert Heijn. Iets wat de politie dan weet door simpelweg de gegevens op te vragen van de AH Bonuskaart. Handig, joh! En nooit meer gewelddadige acties door pindakaas liefhebbers! Mooi, toch?

Intussen zijn er 112 mensen gestorven en 16 miljoen (...) uit hun huizen verdreven. Maar dat is niet erg want dat is ver weg en er waren geen blanke slachtoffers. Of zo. http://www.nu.nl/buitenland/4297426/zestien-miljoen-chinezen-geevacueerd-hevige-regenval.html

Vergeef mij mijn cynisme maar ik ben dat lekker makkelijke moslim bashen wel erg beu inmiddels. Kunnen we niet weer - zoals minder dan 70 jaar geleden ook in Nederland nog heel normaal was - niet gewoon weer 'de Joden' overal de schuld van geven?https://www.youtube.com/watch?v=Oka6fi2g6-U

Voor het broodnodige tegengeluid hier een interview met een zelfbenoemd expert over de kwestie:
http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/nieuws/18562/nederlanders-hebben-het-nicht-gewusst.html

De geïnterviewde beweert - op basis van dagboekfragmenten uit die tijd - dat het wel meeviel met die Nederlandse desinteresse in wat er met de Joodse medemens gebeurde: 'de meesten vonden het verschrikkelijk maar ze wisten niet wat er écht in de kampen gebeurde. Ja, behalve dan dat er mensen werden gemarteld en vermoord en zo.'

Helaas geeft historicus Bart van der Boom geen antwoord op de vraag: 'Al in 1942 wist de Nederlandse regering-in-ballingschap van de verschrikkingen die plaatsvonden in de vernietigingskampen. Waarom riepen zij niet op tot massale weerstand, protest en hulp aan de joden?' Een vraag die voormalig burgemeester van Amsterdam (en Jood) hem stelde: http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/nieuws/18657/ed-van-thijn-boek-van-der-boom-misleidend.html

Natuurlijk mag u van mij heel hard ontkennen dat veel keurige Nederlanders en Belgen jodenhaters waren maar dan ontkent u de feiten. Maar gelukkig laat u, mijn geliefde lezers, zich niet leiden door uit hun verbanden getrokken cijfers, oneliners in de media en pure propaganda. Toch?

'Het is zo dat alle joden eng en slecht zijn want ik zag het zelf in de bioscoop en dus zijn het feiten!' en - na afloop van de Tweede Wereldoorlog - 'Ik heb altijd gedacht dat die gemene Hitler een enge jodenhater was maar ik was bang om er iets van te zeggen.' Ja, het zal.

Toen Joodse mensen vluchtten voor de Nazi's en asiel aanvroegen in Nederland waren zij van harte welkom. Maar uitsluitend indien zij over veel geld beschikten en konden aantonen in direct levensgevaar te verkeren. Leest u eens dit artikel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_de_Joden_in_Nederland en vervang voor de gein (overigens een prachtig Jiddisch woord!) eens het woord 'joden' door 'moslims'. Wie dan nog écht niet ziet dat moslims nu op dezelfde manier in een kwaad daglicht worden gesteld als Joden indertijd is óf stekeblind, óf ontzettend dom, óf een racist (ik weet het: de islam is geen ras volgens de gangbare definitie maar ooit werden ook Ieren als 'ras' beschouwd en 'racisme' betekent eigenlijk 'het uitsluiten van een grote bevolkingsgroep' en heeft niets met 'ras' te maken.) of zal de kleinkinderen later in de ogen kijken en liegend zeggen: 'Ich habe es nicht gewusst.'

Of kunnen we eindelijk eens alcohol er de schuld van geven dat jaarlijks 3 miljoen mensen sterven aan het teveel drinken van dat goedje? Of 'de muziek' er de schuld van geven dat er fans van De 3J's bestaan? Ook dat is onzin natuurlijk. Nogmaals: 'de islam' de schuld geven van het ontsporen van een jongeman is alsof je 'het internet' de schuld geeft van het bestaan van online kinderporno. Bijvoorbeeld.

Nog één dingetje dan even (bedankt voor uw geduld met mij!): wat is dat toch met die mensen die zo trots zijn op 'hun' ras. Hoe kun je trots zijn op iets waar je absoluut nul komma nul moeite voor hebt gedaan? Welke prestatie en inspanningen heeft men mogen leveren om 'negroïde' of 'blank' te mogen zijn? Volgens geruchten was Michael Jackson de enige mens die er fysiek (door het ondergaan van zware chirurgische ingrepen) moeite voor deed om blank te worden.
(Voor de lezers via Facebook: http://cdn2-b.examiner.com/sites/default/files/styles/image_content_width/hash/57/a8/57a858f0e7ebeee3808a6e2d32b7b835.jpg?itok=ISy1BvZE)

U heeft moeite met de harde toon van dit stukje? Dat kan en mag. Dinsdag heb ik weer een leuke kattenfoto voor u.

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/