Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 30, 2019

Democratie, Kinderpardon en het Marrakesh pact

Wat mij opvalt aan politieke partijen die het woord 'Democratie' in de naam voeren is dat zij eigenlijk helemaal niet zo'n fan zijn van democratie. Zoals partijen die met trots het woord 'Vrijheid' voeren in de naam maar in de praktijk die vrijheid alleen maar wenselijk achten voor zichzelf en hun aanhangers. Idem dito voor politieke partijen die zich 'Christelijk' noemen maar die een pittig standje van Jezus zouden krijgen als Hij hun beleid zou bekijken.

De VVD ('Volkspartij voor Vrijheid en Democratie') vertegenwoordigt vooral dat deel van het volk dat minimaal tweemaal modaal ontvangt, beperkt met overtuiging de vrijheid voor gepensioneerden, ouderen, studenten en gehandicapten. Maar dan is de VVD zeker wel voor directe inspraak van 'het volk' in de vorm van referenda. Toch? Nou nee, de VVD is faliekant tégen burgers die de regering rechtstreeks laten weten wat zij ergens van vinden. Hier is wat de VVD op eigen website meldt over democratie: https://www.vvd.nl/pijlers/zuinig-zijn-op-onze-democratie/
'In veel landen heersen corrupte politici dus we moeten zuinig zijn op democratie.' Maar wat democratie volgens de VVD is of waarom zoveel VVD'ers corrupt (klik) blijken te zijn? Die vraag wordt door de VVD niet beantwoord.

Het CDA dat het doodleuk prima vindt dat kinderen die niet in Nederland zijn geboren worden 'terug'gestuurd naar een land waar zij nog nooit zijn geweest en waar hen een onzeker lot wacht. Maar dan opeens van mening verandert. Of toch maar niet. Het gaat om een totaal van 700 kinderen die eventueel vallen onder het zogeheten Kinderpardon. 700. In heel Nederland. Alleen al in Amsterdam kwamen vorig jaar zo'n 600 buitenlanders binnen om baantjes in te pikken, belastingvoordeel te krijgen en met voorrang woningen bewonen. Maar ja, dat waren Amerikanen. Dan mag dat opeens.

Of Geert Wilders van de Partij voor de Vrijheid die wil dat godsdienstvrijheid geldt voor iedereen. Die Jood of Christen is. Ook roept hij graag dat hij voor democratie is 'met stemrecht voor iedereen'. Maar wist u bijvoorbeeld dat vrouwen, joden en gehandicapten geen lid kunnen worden van de PVV?

Thierry Baudet bijvoorbeeld die heel hard riep 'We zijn bedonderd!' toen bleek dat een meerderheid van de Tweede Kamer zich schaarde achter het Marrakesh-pact. 'Dat heet nu 'democratie', meneer Baudet: als een meerderheid van de volksvertegenwoordigers ergens voor stemt waar een minderheid tegen is betekent dat niet dat die minderheid 'monddood' is gemaakt en geen 'vrijheid van meningsuiting' meer heeft. Het is simpelweg hoe het democratisch proces werkt.

Maar ja, hij heeft binnen zijn eigen partij - het Forum voor 'Democratie' - al besloten dat hij alleenheerser is en de leden absoluut geen inspraak mogen hebben in de besluitvoering. Voor wie het echt weten wil (en niet alleen iets naroept dat op Facebook te lezen was) is hier een filmpje met uitleg over het Migratiepact. Samenvattend: het is een verdrag bedoeld om een einde te maken aan de chaos rond migratie. Nu is er namelijk nog vrijwel niets officieel geregeld. Na ondertekening van het verdrag wel:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/