Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 20, 2011

Vannacht

'Gesponnen Suiker' van Jan Wolkers is boek nummer 4 van dit jaar en is een verhalenbundel uit 1964. Bijzonder aardige verhalen al zijn sommigen wat onvoorstelbaar.

Onvoorstelbaar is ook wat er momenteel in Japan aan de gang is. Een aardbeving en een tsunami worden mogelijk gevolgd door een nucleaire ramp. Ook in ondermeer Libië is het raak. In feite is er sprake van oorlog. Immers: tanks en vliegtuigen worden opgeblazen met hulp van andere tanks en vliegtuigen. Hoewel: zo heel anders zijn die andere tanks en vliegtuigen niet; In de afgelopen vijf jaar hebben de gezamenlijke EU-landen namelijk voor ruim 800 miljoen aan wapens verkocht aan Kolonel Kadaffi.

Nederland zou nooit wapens leveren aan een land waar het onrustig is. Maar ja, de afgelopen jaren zwoegde het Libische volk stilzwijgend onder het juk van een dictator. Het was dus rustig. Nu het volk in opstand komt is er sprake van een geheel andere situatie.

Gelukkig dat wij een bijzonder daadkrachtige leider hebben. Zo zei onze minister-president Mark Rutte:"Als de VN ons vraagt om militaire steun bij aanvallen op de troepen van Kadaffi dan zullen wij over dat verzoek nadenken." Update: ik begrijp dat er inmiddels een aantal VN-schepen onderweg is naar Libië, aangevoerd door een Nederlands vliegdekschip.
Eh...mijnenveger.
Ach, dat hele oorlogje spelen is vooral een kwestie van geld verdienen.

Geld verdienen deed ik gisteren ook. Door te werken van 9 tot 5. 's Nachts. En wel door met een team verschillende optredens te verzorgen tijdens "Funhouse", een gayparty in het Amsterdamse Westerpark. Eerder op de dag was ik met mijn kinderen op de kermis daar vlakbij.

Voor vanmiddag waren wij uitgenodigd daar weer heen te gaan om het bandje van vrienden van ons in aktie te zien. Ook stond er nog een uitnodiging voor een knuffelfeest en voor een housewarmingparty (sorry I couldn't make it, darling!) deze zelfde middag.

Maar ik besloot te werken aan mijn fysieke herstel en het doornemen van mijn Ondernemingsplan dat morgen ingeleverd gaat worden. Per e-mail gelukkig omdat ik diezelfde dag in Baarn zal zijn voor TV-opnames.

Op onderstaande foto's ziet u mijn kinderen en mij en mijn direkte collega's van vannacht.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van ijsbeer Knut en dat van Warren Christopher