Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 07, 2021

Discriminatie: wat is het probleem nu precies?

'Het is heel erg en allemaal hun schuld!' 
'Heb je daar bewijzen voor?'
'Dat niet, maar het zou kunnen en dat is het probleem!'

===========================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

==========================================

U kent wellicht een paar voorbeelden:
Van een dorp in Brabant waar de lokale snackbar was overvallen.
Door een lokale - blanke - jongeman.
'Maar het had ook zo'n zwarte buitenlander kunnen zijn en dat is het probleem!'

'Goede vriendinnen in de trein werden lastiggevallen door vier Marokkanen!'
Dat Thierry Baudet de namen niet wist van zijn 'goede vriendinnen'
en dat het ging om twee dames die weigerden een kaartje te kopen
en daarop werden aangesproken door vier NS-personeelsleden waarvan er eentje van Marokkanse komaf,  'is maar een feit want het had zo kunnen zijn!'

Over de hele wereld vind je racisten.
Ja, ik noem hen racisten. 
Zij kunnen zichzelf dan wel 'realisten' noemen maar dat is natuurlijk onzin
want zij leven in een compleet andere werkelijkheid. Zo zijn zij in hun bekrompen wereldje de enigen voor wie vrijheid van meningsuiting geldt.
Neem de conservatieven die bang zijn (racisten, conservatieven, zeer rechtse lieden zijn vrijwel zonder uitzondering bang. Gewoon bang voor wie of wat zij niet kennen en willen daarom 'het gevaar' weg hebben) dat transgenders de sportwereld zullen gaan beheersen. Zij denken oprecht dat sinds het niet meer verboden is voor transgenders om te sporten er nu miljoenen mannelijke sporters in de rij staan bij klinieken om zich te laten ombouwen tot vrouw. Alles om medailles te halen!

Nou, dat blijkt onzin. Ja, er zijn sporten waaraan vrouwen deelnemen die hun leven begonnen zijn als jongetje. Eindigen zij altijd aan de top van hun competitie omdat zij niet als vrouw geboren zijn? Nope. De paar verhalen die daarover verteld zijn blijken nergens op gebaseerde leugens. 

Op basis van die leugens worden zelfs wetten geschreven en zo wordt het uitsluiten van minderheden gelegaliseerd. Daarom hebben vrouwen pas sinds kort stemrecht. Daarom mogen pas sinds enkele decennia jongelui met een donkere huidskleur naar scholen die voorheen alleen voor 'blanken' toegankelijk waren en pas heel langzaam aan (behalve in achterlijke gebieden als Saoedi-Arabië, Hongarije en Amerika) wordt homoseksualiteit officieel geaccepteerd. 

Nu zijn dus de transgenders aan de beurt en was er bijna een wet aangenomen dat mensen dwingt in openbare ruimtes het toilet te gebruiken dat bedoeld is voor het geslacht waarmee zij geboren zijn. Duizenden agenten zouden moeten worden opgeleid om in winkelcentra en dergelijke te onderzoeken of die ene mevrouw wel als vrouw geboren is. Anders zou zij naar het herentoilet moeten. Amerikaanse conservatieven (waar anders dan in Amerika) zijn bang dat als zij naast een transgender hun handen wassen, zij dan zouden worden aangestoken door het niet-bestaande virus dat mensen blijkbaar transgender maakt. Absurd natuurlijk!

What's next? Is de volgende groep die wordt aangepakt die van de roodharigen? Of was dat al afgehandeld met het verbieden van mensen van Ierse komaf (vaak roodharig) te verbieden deel te nemen aan het openbare leven? 'O, maar dat is lang geleden, hoor!'. Nee, nog tot in de jaren zeventig werden 'Ieren' als ander - en dus blijkbaar minderwaardig ras beschouwd.

Tot welke minderheid behoort u en wat zou u doen wanneer 'Het Volk' zou eisen dat u daarom niet mocht stemmen, geen arts mocht worden of een hoge positie mocht in het bedrijfsleven?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels