Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 10, 2011

Ouders


Vandaag geluncht bij mijn moeder, uitdraaien gemaakt van dit weblog en m'n zoon heeft de oude harde schijf van m'n oude computer die daar nog stond eruit gesloopt en zal later proberen nog wat restjes bruikbare data over te zetten naar onze huidige computer.

Vanavond mag ik in Haarlem gaan meedenken over nieuwe concepten voor een café annex club. Lijkt mij erg leuk! Al zullen sommigen daar wellicht anders over denken.

Sommigen vinden dat Nederlandse rechters te 'soft' zijn en vaak te lage straffen opleggen aan criminelen. Diezelfde mensen zijn ook tegen de TBS-maatregel "want dat is geen gevangenisstraf".

Wie zich echter verdiept in de feiten (maar wie doet dat nog tegenwoordig?) komt erachter dat na Frankrijk, Nederland gemiddeld gesproken de langste gevangenisstraffen kent van Europa. Bovendien blijkt ons TBS-systeem goed te werken; Nederland kent procentueel de minste recidivisten (mensen die na hun straf weer terugvallen in hun oude gewoonte van stelen, brandstichten, verkrachten, moorden...).

Nu zijn er mensen die roepen dat de gevangenisstraffen voor 'first time offenders' (criminelen die voor de eerste keer gepakt worden) flink moeten worden verhoogd. Bijvoorbeeld als maatregel tegen terrorisme.

Tsja, persoonlijk denk ik niet dat een hogere celstraf voor deze eerste overtreders een drastische daling zal laten zien van het aantal zelfmoordaanslagen...(en ja, dat was een grap).

Overigens: de kans dat een kind omkomt bij een terroristische aanslag is kleiner dan de kans dat dat kind wordt vermoord door de eigen ouders.