Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, november 16, 2012

De (Een verhaaltje)

Zij vroegen zich al jaren af wanneer die ouwe nu'ns de pijp aan Maarten zou geven maar hij leek maar niet dood te willen. Waarschijnlijk was hij gewoon te koppig om de zaak aan één van zijn vier kinderen over te laten.

Maar eindelijk was het dan zover en na een slopende ziekte had hij zijn drie zoons en ene dochter bij zich geroepen voor het afscheid. Zij voelden zich wat schuldig en hypocriet nu zij aan het sterfbed stonden van een man die bekend stond om zijn hardvochtigheid.

En stiekem hoopten zij één voor één de lieveling te zijn die de zaak zou erven. Of nog beter: het geheime familiekapitaal dat volgens diverse geruchten bestond.

Eindelijk blies de taaie oude man zijn laatste adem uit maar niet voordat hij iedereen flink had laten schrikken: hij kwam plotseling overeind en zei op luide toon in zijn oude bariton: 'De sleutel van de kluis ligt in de...!'

===================
Meer lezen? Mijn verhalen (ook die hier niet zijn gepubliceerd) zijn te koop: http://www.lulu.com/spotlight/Terrebel