Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, oktober 09, 2009

Record

Als ik een maanbewoner was geweest ("Lunatic" in het Engels naar "Luna" voor "maan"...) had ik ernstig geprotesteerd tegen het doelbewust bombarderen van het maanoppervlak "uit puur wetenschappelijke overwegingen". Kom op zeg! Elke wetenschapper blaast toch graag dingen op!? Wat is anders de lol?

De laatste twee dagen had ik zelf wat minder lol. Behalve dan op het toilet als ik weer eens lekker kon lachen om een grapje van schrijver Terry Pratchett maar verder was er niets lolligs aan mijn toiletbezoekjes en heb ik al m'n afspraken -behalve gitaarles- moeten afzeggen. Inmiddels gaat het weer een stuk beter en lig ik straks in bed na te genieten van het kijken van een paar videofilms.

Gisteren kregen m'n zoon en ik een paar fraaie staaltjes Savate te zien in de komische actiefilm "Transporter 3" en vandaag zagen wij Jackie Chan in actie in een film waarvan ik nu alweer de titel niet meer weet en waarvan de Nederlandse vertaling vermoedelijk was gebasseerd op het oorspronkelijk Kantonees terwijl de Engelstalige nasynchronisatie bijna een compleet ander verhaal vertelde. Een bijzonder komisch effect!

Eerder op de avond keken wij naar Watchmen, een film waarvan het mij nog steeds niet duidelijk is waarom die in de bioscoop niet toegankelijk was voor jongelui onder de 16 maar in de videotheek blijkbaar het predikaat Alle Leeftijden heeft gekregen. Misschien wel omdat er twee seconden lang het mannenblad Hustler in beeld is of omdat anderhalve seconde lang een dameskoppel zoenend is te zien of om de blote billen (en heel eventjes zelfs blote borsten...ohohoh!) die later in de film in beeld waren? In elk geval niet om de hoeveelheid geweld want in de film GI Joe werden veel meer mensen uiteengereten door allerhande explosies terwijl je die van de Filmkeuring al vanaf je twaalfde mag zien.

Al deze kijkschijfjes hadden één factor gemeen: ze hadden een happy end.

Zo ook het verhaal van Buma/Stemra. Men zegt "geschrokken" te zijn van alle commotie en geeft nu ook toe dat het plan om webloggers te laten betalen voor het publiceren van muziekfilmpjes aan alle kanten rammelde. Woordvoerdster Antoinette de Ridder boog letterlijk het hoofd voor een verzameling webloggers en journalisten toen zij een paar dagen geleden de plannen nog verdedigde.

Nu ben ik wel benieuwd of mijn brief aan BM nog beantwoord gaat worden. In elk geval ontving ik netjes een mailtje van een voormalig werkgever die nog wel lid is van de Buma/Stemra werknemers-hyve maar er niet meer blijkt te werken. Ik vroeg hem namelijk waarom hij (ik vooronderstelde achteraf dus ten onrechte dat hij daar werkte) als werknemer van de belangenorganisatie illegale filmpjes van Tiësto in Paradiso op zijn Hyves-pagina plaatste. Een soort van personeelskorting wellicht? Hij legde uit dat hij ook via de media had vernomen wat zijn voormalig werkgever van zins was. Over de illegaal opgenomen én illegaal (volgens zijn ex-baas dan) geplaatste Youtube-filmpjes hulde hij zich in stilzwijgen...

Wie wél in detail antwoord gaf op een vraag van mij was een ambtenaar in dienst van de gemeente Amsterdam. Ik vroeg waar de geïnde parkeergelden precies aan besteed worden omdat ik dat nergens in officiële stukken kan terugvinden. Zo'n volledig antwoord en dat al na 5 weken! Voorwaar, welhaast een record!

Deel dit bericht