Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 06, 2011

Dansen

Soms heeft het leven wel iets van een achtbaan: allemaal pieken en dalen, scherpe bochten en abrupte versnellingen. En je lijkt er geen controle over te hebben. Je kunt dan in paniek raken maar waarom zou je niet lui achterover leunen en genieten van de rit?

Vandaag maar even wat rust genomen om m'n administratie en het huishouden wat bij te werken maar ook om m'n nieuwe verhalenbundel te promoten. Binnen een paar weken rechtstreeks via mij te bestellen maar nu al via lulu.com (en later ook via Amazon)!Onvoorstelbaar eigenlijk dat in sommige landen schrijvers niet mogen schrijven wat zij denken! Nu moeten wij niet meteen denken dat wij het zo goed hebben omdat wij "vrijheid van meningsuiting" kennen. Is dat wel zo? Maar waarom vinden wij dan massaal dat de Indiase minister van Buitenlandse Zaken moet aftreden omdat hij homoseksualiteit een "westerse ziekte" noemt? Geldt dan toch die zo geroemde Vrijheid van Meningsuiting uitsluitend voor hen die het volledig met ons eens zijn?

Vreemd ook eigenlijk dat wanneer een blanke meneer een kind doodrijdt er nooit bij staat welke geloofsovertuiging hij heeft. Ook niet wanneer een blank stel hun dochter van 8 te huur aanbiedt als seksspeeltje. Twitter staat dan niet vol van :"Wéér een stel christenen dat zich crimineel gedraagt!" Maar heet de dader van een crimineel feit Mohamed dan staan de anonieme PVV-aanhangers op Twitter in de rij om elkaar na te apen met een opmerking over de buitenlandse herkomst of de geloofsovertuiging van de beoogd crimineel.

Er zijn ook heel veel autochtone criminelen. Een paar daarvan zitten zelfs in de Tweede Kamer en zouden zonder hun Groot Leider vermoedelijk gewoon in het gevang hebben gezeten vanwege criminele daden als dronken een stopsignaal negeren en veel te hard rijden zonder verlichting, buren met de dood bedreigen, lid zijn van een extreem nationalistiche beweging, een concurrent met spikes in het gezicht slaan of een zwangere vrouw in de buik schoppen.

Maar tegen allochtonen zijn er nu eenmaal meer vooroordelen dan tegen "keurige" Tweede Kamerleden.

Zo zijn er ook vooroordelen tegen jongeren. Veel supermarkten weigeren meer dan twee jongeren tegelijk toe te laten "omdat die zoveel stelen". Je zou toch denken dat managers van ketens als Albert Heijn en C1000 ook de rapporten hebben gelezen die aantonen dat verreweg de meeste supermarktdiefstallen worden gepleegd door bijstandsmoeders met ouden van dagen op een eervolle tweede plek en dat de schooljeugd "pas" op de derde plek is terug te vinden.

Maar ja, als een filiaalmanager een briefje op de deur hangt met "Bijstandsmoeders en bejaarden moeten hun jassen en tassen bij de ingang afgeven" dan heb je natuurlijk de poppen aan het dansen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Cy Twombly en Jaap Blokker