Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, oktober 15, 2013

Werkproblemen

Een paar weken geleden reageerde ik op een oproep op internet waarin men om een entertainer vroeg voor een feest in het kader van Halloween. Men bedankt mij netjes dat ik had gebeld en beloofde binnen een week terug te bellen. Uiteraard gebeurde dat niet. Maar dat ben ik gewend. Ik stuurde dus een tekstbericht. Waarop geen antwoord kwam. Ook dat is geen nieuws. Uiteindelijk stuurde ik het bericht dat ik op internet melding zou maken van de gebrekkige communicatievaardigheden van het bureau in kwestie. Opeens had men wél tijd om terug te sms'en. Typisch. Een heerschap verklaarde mij niet te kennen en al een ander te hebben ingehuurd. Geen excuses. Helemaal niets. Eigenlijk wil ik dit soort types eens flink onder handen nemen maar daar ben ik dan weer te beschaafd voor.

Gisteren prettig onder handen genomen door de fysiotherapeut en 's avonds gezellig zitten kletsen met mensen van divers pluimage; studenten, kunstenaars, gepensioneerden en zelfs een enkele hoogleraar!

De gepensioneerde hoogleraar die onlangs was betrapt op het verzinnen van onderzoeksresultaten http://www.nu.nl/binnenland/3601689/geen-onderzoek-proefschrift-mart-bax.html maar doodleuk subsidie ontving voor zijn 'werk' zal niet worden gestraft. Ik vraag mij dan af: als hij jong was geweest, een licht getinte huidskleur had gehad en een jas had gedragen met daar aan vast een bontkraagje, had dan de PVV en haar aanhang wél geëist dat hij aan de hoogste boom zou worden gehangen? Want nu is men in de diverse fora ongekend stil terwijl meneer Wilders en zijn naroepers vonden dat de daders van een vechtpartij moesten worden gedeporteerd. Uiteraard zonder het politie-onderzoek af te wachten. Waar later uit bleek dat de 20-jarige dame die aangifte deed van molest het verhaal compleet verzonnen had. http://www.nu.nl/binnenland/3601541/mishandeling-zestal-haarlem-verzonnen.html De PVV-stemmers en hun Grote Geblondeerde Gedoger zijn zomaar opeens muisstil. Maar waarom roept men nu niet massaal dat frauderen en het doen van valse aangifte moet worden verboden?

Dat mensen hun kinderen dingen verbieden die zij zelf doen gaat er bij mij nog steeds niet in. 'Ja maar, ik weet wat ik doe!' Natuurlijk: je had het vast zo gepland om laveloos van de alcohol midden in de nacht thuis te komen, de badkamervloer te besmeuren met je maaginhoud, je partner te slaan, de volgende dag je ziek te melden op het werk om later de alcohol de schuld te geven. Kom op, zeg! Alsof iemand je met een pistool op het hoofd gericht dwong om al die glazen bier of wijn achterover te slaan en later tegen je kind te zeggen: 'Ik verbied jou alcohol te drinken want je bent een puber en kunt je dus niet verantwoordelijk gedragen!'

Is het niet gewoon veel eerlijker om de hand in eigen boezem te steken en niet de school of de overheid ervan de schuld te geven wanneer het mis gaat met ons kroost? Soms denk ik wel eens dat wij te snel en te makkelijk verantwoordelijkheid op anderen afschuiven...

Soms bekruipt mij het idee dat er bedrijven zijn die het Bel-Me-Niet register beschouwen als telefoonboek. Noem mij maar ouderwets maar doodleuk iemands protesten negeren en doorgaan met je ongevraagde verkooppraatjes noem ik asociaal! Kijk, van kinderen en psychiatrisch patiënten valt te verwachten dat zij zich egocentrisch (alles draait om hen) gedragen.

Wanneer mensen het psychisch zwaar hebben is dat doorgaans vanwege een (slechtlopende) amoureuze relatie of vanwege problemen op het werk. Een goede verzekering betaalt mee aan psychologische zorg om een depressie of burn out te voorkomen. Maar let op de kleine lettertjes want daar staat tegenwoordig meestal: 'niet in het geval van relatie- of werkproblemen.'

Het pleonasme van de dag is: 'Opzettelijk haatzaaien'