Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 24, 2012

Gezicht

Gisteravond was ik op een bijeenkomst met een zeer boeiende gastspreker (tevens taaldeskundige) en vandaag legde ik de laatste hand aan m'n vertaalde verhalenbundel. Die wordt nog één laatste keer doorgelezen voordat-ie wordt aangeboden aan de drukker. Dan is het de beurt aan achtereenvolgens m'n eerste roman, m'n derde verhalenbundel en een kinderboek.

Verder vandaag was ik aanwezig bij een heuse 'Tworrel' (een via Twitter georganiseerde borrel) en kwam ik onderweg ook nog wat bekenden tegen, waaronder m'n vroegere gitaarleraar. Erg leuk!

Politiek kan ook erg leuk zijn...

Voormalig Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner diende onder zware druk van de PVV bij de Raad van State een wetsvoorstel in om te komen tot een boerkaverbod. Binnenkort zal dat voorstel verder worden uitgewerkt door de Raad van State, onder auspiciën van de vice-voorzitter daarvan. Laat dat nu toch diezelfde Piet Hein Donner zijn! Gelukkig wordt er vermeld dat er van belangenverstrengeling geen enkele sprake is. Nou, gelukkig maar!

Omdat het woord 'boerkaverbod' eerder door diezelfde Raad van State werd beoordeeld als discriminatie zal het woord 'boerka' worden vervangen door 'gezichtsbedekkende kleding'. Kijk dus niet vreemd op als eerdaags de bruinhemden van dit kabinet u arresteren omdat u het waagt een zonnebril te dragen. Of misschien draagt u wel zo'n lekker warm skimasker tegen de aankomende koude. U weet wel: van het model dat zo populair is bij bankrovers in slechte films. Het is maar goed dat haar niet geldt als kleding want anders zouden ook baarden, snorren en laaghangende pony's reden kunnen zijn om u in het gevang te werpen. Die bedekken immers óók het gezicht? Om nog maar te zwijgen van make-up; sommige vrouwelijke collega's herken ik niet voordat zij hun aangezicht met schmink hebben bewerkt...;-)

Kortom: het gaat er niet om dat de overheid wil dat u te allen tijde herkenbaar over straat loopt maar het gaat er puur en uitsluitend om om de PVV-aanhang tevreden te stellen door moslima's (en wie weet: misschien ook wel hypocriete 'christelijke' blanke ministers die er vreugde in scheppen zich stiekem in Islamitische dameskledij te hullen?) de keuze te ontnemen of zij al dan niet in boerka rondlopen. Nogmaals: het gaat om ongeveer 40 boerka-dragende dames in Nederland die weigeren in het openbaar hun gezicht te laten zien. Laat u dat even op u inwerken: voor tienduizenden euro's aan kamervragen en het voor een paar ton inhuren van commissies, onderzoeksbureaus en ambtenaren om 40 vrouwen te dwingen hun gezicht te laten zien.

Met dit dwaze voorstel toont het kabinet van Prins Mark de Eerste haar ware gezicht.

Deel dit bericht