Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 14, 2018

Ja, ook u wordt gehersenspoeld

Wij mensen zijn maar rare wezens. Zo vinden wij het bijvoorbeeld heel normaal en geen enkel probleem om ons zeven minuten lang door reclamefilmpjes te laten hersenspoelen tot ons favoriete tv-programma verder gaat maar vinden wij het irritant om 'maar liefst zeven hele minuten!' op de bus te moeten wachten. In beide gevallen gaat het om zeven minuten maar om een of andere reden vinden wij het vervelend om zeven minuten lang met onze eigen gedachten te worden geconfronteerd maar vinden wij het geen enkel probleem om leveranciers van goederen en diensten ons de kans te geven ons om te praten in het vergroten van het bedrag op hun bankrekening.

Maar u trapt natuurlijk niet in de mooie praatjes en trucjes die u krijgt voorgeschoteld terwijl u geduldig wacht tot een tv-programma verder gaat. Toch? Als dat écht zo is dan bent u hoogstwaarschijnlijk niet erg menselijk want uit diverse onderzoeken blijkt telkens weer dat wij bijna allemaal wel eens in een (verkoop)truc trappen. De een alleen wat vaker dan de ander.

Voorbeeld:

Wanneer mannen de kleur rood dragen roept dat agressie op; wanneer vrouwen rood dragen roept dat een associatie op met sexy.

Ter illustratie: Wanneer mannen de keus krijgen tussen twee boksers om tegen te vechten voor 100 dollar kiezen zij vrijwel altijd voor de bokser in de blauwe outfit want zij menen tegen hem meer kans te maken dan tegen de bokser in de rode outfit die zij sterker maar vooral agressiever achten.

Een vrouw in een witte jurk krijgt veel minder aandacht dan diezelfde vrouw in een rode jurk. Wanneer zij gekleed in de witte jurk willekeurige voorbijgangers geld vroeg ('Ik heb mijn handtas op kantoor laten liggen. Heeft u misschien een dollar voor mij zodat ik een flesje water kan kopen?') voldeden 8 op de 50 voorbijgangers aan dat verzoek. Wanneer zij dezelfde vraag aan voorbijgangers stelde maar nu gekleed in dezelfde jurk in de kleur rood waren maar liefst 38 van de 50 voorbijgangers (ook vrouwen!) bereid haar geld te geven. En vaak gaven zij zelfs meer dan de gevraagde dollar!De Tip van Ter van vandaag is dus:
Dames, als u iets gedaan wilt krijgen van anderen, draag rood! Heren, als u iets van anderen gedaan wilt krijgen, draag geen rood!

=============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/