Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 30, 2012

Verbieden

'Superhelden op de divan' van Jaap van Ginneken is boek nummer 16 van dit jaar en ontleedt de psyche van ondermeer de bedenkers van Kuifje en Donald Duck. Geloof mij maar: het leven van Walt Disney was geen feestje!

Gisteravond was ik op een feestje nadat wij 's middags hadden genoten van een paar uurtjes in een golfslagbad met m'n zoon en diens oudste zus. Vandaag zagen wij 'The Hobbit' in de bioscoop waar toevallig ook de wereldberoemde wetenschapper Robbert Dijkgraaf was met zijn gezin.

Stomtoevallig kwamen wij donderdag mijn oudste dochter tegen in een meubelzaak nadat wij mijn zoon's biologische moeder hadden opgezocht.

Vrijdag zagen wij mijn dochter weer maar nu met opzet. Met haar samen m'n wekelijkse allergieprik en vervolgens vuurwerk gehaald.

Een meldpunt voor vuurwerkoverlast? Alweer zo'n briljant idee van een paar mensen die zich 'politicus' noemen: 'Laten wij iets dat illegaal is voortaan verbieden!' Natuurlijk voorkomt het voorstel van GroenLinks niet dat mensen voortaan illegaal vuurwerk niet meer afsteken voor 31 december.

Net zo min zal comazuipen door 14-jarigen niet meer voorkomen als de minimum leeftijd waarop men bier mag drinken wordt verhoogd van 16 naar 18.

Maar mocht ooit worden aangetoond dat iets verbieden ertoe leidt dat het verdwijnt, dan zou ik het einde willen meemaken van domheid en doelbewust liegen voor persoonlijk gewin.

Goedbeschouwd liegen wij onze kinderen heel wat voor. Zo wijzen wij hen op de maan die zo mooi door de bomen schijnt. Onzin natuurlijk want de maan schijnt helegaar niet uit zichzelf maar reflecteert het licht van de zon.

Maar ja, probeer rond de jaarlijkse Sinterklaas-viering het liedje 'Zie de maan reflecteert door de bomen!' maar'ns uit je mond te krijgen...

Ook vertellen wij onze kinderen dat zij niet mogen snoepen voor het eten maar hoe komt het dat tijdens het koken het aantal lege wikkels van Marsrepen in de keukenla toeneemt? Gebeurt dat helemaal vanzelf of komt dat omdat wij zelf datgene doen wat wij onze kinderen verbieden?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Arend Langenberg en Arie Haspels