Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 14, 2024

De week voorbij

Ik ben bevoorrecht. Met name omdat ik in Nederland ben geboren. In een redelijk gunstig tijdperk óók nog. Natuurlijk heb ik een deel van mijn - relatieve - geluk aan mijzelf en mijn opvoeding te danken maar het is grotendeels toch écht een kwestie van geluk.

In het Nederland van nu kan ik zoenen wie ik wil, hoef ik geen armoede te lijden en zijn er diverse mogelijkheden om hulp te krijgen, mocht ik die nodig hebben.

Ik besef mij dat terdege. Daarom weet ik dat ik niet het 'recht' heb om egoïstisch te zijn.

Egoïsten staan opvallend vaak achter mensen als Baudet.

Wie steunen Baudet nog, behalve 'de Russen'?

Jongeren die zich laten door zijn jeugdige uitstraling maar geen zin hebben om na te denken over politiek. Verbitterde, blanke bejaarden die het nog steeds niet kunnen verkroppen dat hun held Hitler verloren had. Mensen die graag iemand als Orbán of Poetin als dictator van Nederland zien 'want hij is ook tegen buitenlanders* en homo's, net als ik!'

'Buitenlanders' is racistentaal voor iedereen die een andere kleur huid heeft dan de racist in kwestie. Buitenlanders met dezelfde huidskleur zijn namelijk wél welkom bij hen in de straat. 

Egoïsten laten ook de verwarming in de winter of in de zomer de airco aan, ook als zij niet thuis zijn 'want dan is het zo lekker koel als ik thuis kom! En ik betaal er toch voor?' Nee, je (klein) kinderen betalen de prijs voor jouw egoïsme.

Het zijn dezelfde mensen die als 'investeerder in onroerend goed', kleine familiebedrijven uitkopen, de zaak failliet laten gaan en genieten van het verdriet van de oude eigenaar.

U weet wel: mensen die als kind geen liefde en aandacht kregen en dus maar insecten de pootjes uittrokken.

Vroeger had ik medelijden met die mensen maar meer mensen hebben een nare jeugd gehad. Dat is geen reden om later zelf naar te gaan doen. Wie nare dingen doet, kiest daar bewust voor. Een slechte jeugd, een nare (psychische) aandoening of gebruik van alcohol of andere drugs, geldt hooguit als verzachtende omstandigheid.

Waarom denkt u dat mensen egoïstisch worden én ervoor kiezen het te blijven?

===================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

================================
Maandag had ik een werkoverleg. Wat ook zo bleek te zijn. Alleen waren de twee mensen met wie ik had afgesproken dat vergeten. Wat natuurlijk kan gebeuren. De locatie is gelukkig maar een kwartier lopen bij mijn woning vandaan en het was heerlijk weer voor een wandeling. 

Duurt die ongeveer een kwartier, dan trek ik er twintig minuten voor uit. De ervaring leert namelijk dat ik gemiddeld per tien minuten lopen in mijn thuisstad Amsterdam één bekende tegenkom. Waarmee ik natuurlijk even babbel. Één daarvan uitte het compliment: 'Zo hé, wat zie jij er netjes uit vandaan!"

Vandaar dit zelfportret:
Schoenen: paarse namaak All Stars. Op straat gevonden.
Broek: 6 Jaar geleden bij Walmart gekocht voor $5.
Overhemd: 12 Jaar geleden aangeschaft in een oude abdij in Frankrijk, gerund door het goede doel De Emaausgangers. Voor €3,50.
Jasje: 11 jaar geleden op straat gevonden, laat in de avond op Koninginnedag. Met een dubbeltje toe dat ik in één van de zakken vond.

In totaal ben ik hier - inclusief redelijk nieuw ondergoed - voor zo'n €15 aangekleed.

Draagt u veel oude/tweedehands kleding of vindt u 'dat bloesje kocht ik twee jaar geleden nieuw!' al 'oud'?

Tegen de tijd dat ik weer thuis was, was men gelukkig klaar met schoffelen en bladblazen in onze gemeenschappelijke binnentuin. Waar het heerlijk galmt.

Het galmt nog meer in de harten van 'domrechts'. Vanwege hun wat psychopatische trekjes zijn zij onbekend met 'empathie'. Dus als zij 'huilen' is dat nep. Kijk maar naar Kyle Rittenhouse. Zelfde leeftijd als Greta Thunberg maar ontzettend dom en racistisch. De 'perfecte Amerikaan' dus. En dus vrijgesproken van moord. De rechtbank oordeelde dat hij geheel per ongeluk illegaal een semi-automatisch geweer kocht, per ongeluk zijn moeder vroeg - omdat hij zelf nog te jong was voor een rijbewijs - hem naar een andere staat te rijden, waar hij geheel per ongeluk opzocht waar een grote groep Black Lives Matter demonstranten zouden lopen, daar geheel per ongeluk heen ging, geheel per ongeluk een magazijn in zijn geweer klikte en dat geheel per ongeluk op de menigte richtte waarna hij geheel per ongeluk de trekker overhaalde. Daarbij doodde hij per ongeluk twee mensen. En wist er één te verwonden. Echt per ongeluk want hij had veel meer 'van die vuile n*gers en hippies!' willen vermoorden. De rechter gaf hem daarvoor een reprimande. Ook vanwege het feit dat beide vermoordde mannen blank waren. Maar - zo verklaarde de rechter - Rittenhouse handelde vanuit zelfverdediging. 'En kijk, de arme jongeman moet er gewoon van huilen. Daarom krijgt hij van mij vrijspraak.'

Ik dacht onmiddellijk aan de krokodilletranen van Kyle Rittenhouse toen ik dit filmpje zag van Witte Huis woordvoerder en Admiraal, John Kirby. Hier worden twee filmpjes van de man vergeleken. In het ene filmpje spreekt hij van een handvol omgekomen soldaten, in het andere over tienduizenden moedwillig vermoordde burgers. Merkt u een verschil in zijn houding?
Als je nephuilt bij de dood van twee soldaten maar de schouders ophaalt bij de moord op 40.000 burgers, ben je geen empathisch mens. Het gaat je dan ook duidelijk niet om de daad, maar om de groep mensen. Dan ben je dus een racist.

Vindt u iemand's dood altijd erg, of alleen als het een bepaalde groep mensen betreft die ofwel slachtoffer danwel dader is?

Er ging iets mis waardoor ik een afspraak die avond helaas miste dus ik was even niet zo blij. Maar wappies waren weer eens superblij: 'Ik heb zelf onderzoek gedaan!', riepen een paar duizend wappies die allemaal hetzelfde plaatje met dezelfde tekst erbij deelden.

Volgens online krantenarchief Delpher klopt het knipsel. 

Dus MSM heeft weer eens gelijk.😉Wat veel mensen (Mensen die een plaatje delen en dat 'zelf onderzoek doen' noemen bijvoorbeeld) echter blijkbaar nog steeds niet weten, is dat sinds jaar en dag de weersomstandigheden in De Bilt gelden als maatstaf. Als je kijkt naar die wetenschappelijke consensus, dan 'wint' 6 april 2024: https://weerstatistieken.nl/de-bilt/1957/april

De Bilt is nog niet zo lang de graadmeter qua weer in Nederland dus begrijpelijk dat wappies dat nog niet weten. Het is pas zo sinds 1897

Hoe dan ook: erg grappig om te zien dat wappies zomaar opeens klakkeloos voor waar aannemen wat 'MSM' schrijft. 

Altijd grappig ook, dat: "Ik heb zelf onderzoek gedaan want ik heb helemaal zonder hulp een plaatje gedeeld!" Knap, hoor!
 
Interessant vind ik dat in diezelfde krant was te lezen over een conflict aan 'de grens van Zuid-Palestina'. 'Die gemene Egyptenaren hebben ons zomaar om niets aangevallen!' huilden de zionisten. Toch vreemd dat verreweg de meeste doden toen Palestijnen waren. 
Al zeiden velen 'Arabieren' in plaats van 'Palestijnen' om hun geldschieters...pardon...de zionisten...excuus...Israël niet per ongeluk te beledigen.

Het was in diezelfde tijd dat Egypte - dankzij leuke zakendeals met het VK en de VS - het recht kreeg om het Suez-kanaal te exploiteren. En de zionisten de leuze 'from the Riv*r to the Sea' vorm gaven met hun idee van het Ben Gurionkanaal als grote concurrent van het Suez-kanaal: feitelijk een brede geul van de rivier de Jordaan tot aan de Middellandse zee. Waarbij Gaza helaas een beetje in de weg lag. En ligt. Maar binnenkort niet meer. het IOF heeft namelijk haar troepen teruggetrokken van het kleine lapje grond waar de nog levende Palestijnen naar verdreven zijn. Vijandelijke troepen doen dat doorgaans vlak voordat het gebied in kwestie wordt platgebombardeerd.

De regering Biden presenteert dat gegeven als diplomatieke overwinning: 'Omdat wij het Bibi netjes vroegen trekt hij zich terug uit Rafah!'

Sorry, maar tijdig terugtrekken heeft niet altijd de gewenste uitkomst. Vraag maar aan elke tienermoeder.

Een beetje oorlogskenner weet: 'Wat gebeurt er als de legerleiding grondtroepen terugtrekt uit een bezet gebied? Dan vallen binnenkort de bommen.' Het einde van de Ramadan leek een uitgelezen moment voor Bibi om 'die Arabieren!' te trakteren op gratis vuurwerk.

De Zweedse diplomaat Dag Hammarskjöld bemiddelde indertijd tussen de strijdende partijen en wilde net wereldkundig maken dat de Amerikanen en de Britten feitelijk achter de dood en onderdrukking van miljoenen mensen zaten. En van het stelen van hun grondstoffen. Niet alleen in het Midden Oosten maar ook in Afrika. Het viel Hammerskjöld op dat Amerika en Engeland altijd als winnaars te voorschijn kwamen uit gewapende conflicten, waar ook ter wereld. Maakt niet uit waar in de wereld een (burger)oorlog is, maar als het kruit is verdampt zijn Amerika en Engeland zomaar opeens rijker dan voordat het conflict uitbrak. 

Helaas stortte zijn vliegtuig spontaan en volledig vanzelf neer vlak voor Hammerskjöld zijn bevindingen wereldkundig kon maken. Wat een toeval en pech, niet?

Dinsdag had ik na een bespreking een buurvrouw op de koffie. Het ene potje koffie werden er twee want - ondanks onze vaak verschillende opvattingen - verkeren wij graag in elkaars gezelschap. 

Kent u veel mensen met wie u het niet altijd eens bent maar toch graag bevriend mee bent? Of spreekt u liever uitsluitend mensen die het altijd met u eens zijn?

In de loop van de middag stapte ik op de tram en vervolgens over op een bus waarna ik een minuut of twintig liep om een mogelijk toekomstige werkgever te zien. 

Het gaat om een bedrijf dat 'geld verdienen' niet als prioriteit heeft maar vooral inzet op 'de medemens tot dienst zijn'. Ik mag dat wel.

Als geld geen factor was, wat voor werk zou u dan het liefst doen? Of zou u liever helemaal niet (meer) werken? Dat kan natuurlijk ook.

Was mij - inmiddels in de avond - al aan het haasten om tijdig op mijn volgende afspraak van de dag te zijn maar mijn lichaam gaf aan dat het wel even welletjes was. Ik was het weer eens vergeten: je moet niet alleen de tijd nemen voor afspraken maar ook voor de verwerking ervan. Anders krijg je het effect van een paar dagen niet slapen en dus niet dromen/verwerken. Je kunt je lichaam wel even laten rusten op een lange busrit of door even op de bank te liggen maar dat alleen is niet voldoende.

Dus ik meldde mij af voor de laatste afspraak die dag en hing wat op de bank met de afstandsbediening. Dat bleek alleen goed als oefening voor mijn duim:

Een programma waarbij een stel in het buitenland een huis wil verbouwen en dat 'wel even' denkt te kunnen maar letterlijk de aannemer niet verstaat, mensen die spullen goedkoop inkopen en duur willen verkopen en omdat daar al tientallen variaties op bestaan nu eens met een andere groep mensen. Homoseksuele truckers zonder tatoeages, dacht ik. Een kookprogramma annex talentenjacht waarbij iemand huilend weggestuurd wordt omdat zijn sausje niet de juiste kleur had. Een actiefilm die ik pas vier keer gezien had en een programma waarin kijkers met proefjes wordt uitgelegd dat onze zintuigen vaak onbetrouwbaar zijn. 'Leuk voor 8-jarigen', dacht ik nog. Vooral vanwege de kleurrijke decors en het gebruik van woorden van niet meer dan twee lettergrepen. Helaas, het was bedoeld om volwassenen wat basiskennis van natuurkundige principes bij te brengen.

Hard nodig, een kinderprogramma over simpele natuurkundige verschijnselen want er zijn veel mensen als Superjan en Rosa:
"Kijk mama, als ik mijn hand voor mijn hoofd hou, lijkt het net of mijn hand groter is dan de zon!" Maar dat dus daadwerkelijk geloven. Of - nog steeds - geloven dat de Aarde een platte schijf is.

De Joodse Raad vind ik een goed en mooi programma, af en toe kijk ik de shows van Arjen Lubach of bijvoorbeeld De Slimste Mens of een programma met Ruben Terlouw of Louis Theroux. Maar dan houdt het wel een beetje op. 

Kijkt u graag televisie? Welke of wat voor soort programma's zoal?

Woensdag
zag ik dat ik volgens mijn slaap-app keurig 8 uren geslapen had. Gek, niet? Je denkt dat je bijna 9 uren geslapen hebt maar een deel van de nacht ben ik blijkbaar tóch wakker.

Zou het daarom zijn dat ik vaak moe wakker wordt? Ook blijkt dat ik meer dan eens uit mijn remslaap wordt gerukt. Door ruziënde buren, ruziënde vrienden op straat, ruziënde tramleidingreparateurs, ruziënde katten en honden, ruziënde automobilisten en ruziënde vogels. Ook als je remslaap wordt afgebroken, krijg je het gevoel van 'moe' wakker worden.

Gebruikt u een slaap-app of dat in het verleden wel eens gedaan? Wat kwam daar voor u uit naar voren? 

Normaliter slaap ik door de stadse geluiden heen 

maar sinds relatief korte tijd lukt mij dat niet meer en word ik even wakker als mijn bed begint te trillen. Dat lage gebrom dat u hoort kan het geluid van een wasmachine zijn van twee deuren verder. Of van een drilboor die een stuk asfalt lostrilt twee kilometer verderop. Geen idee. 

Mogelijk is er iets mis met mijn gabba-niveau of zo. Vandaar mijn hulpvraag aan de psycholoog waar ik mij eerdaags in persoon bij zal melden.

Kopje koffie en Franse les. Dat viel niet eens zo heel erg tegen:
Wat natuurlijk wél tegenvalt is de reactie van de internationale gemeenschap op een zeker conflict in het Midden-Oosten. Speciaal voor mensen die 'empathie' vooral een moeilijk woord vinden een voorbeeld met een - zojuist bedachte - Nederlandse situatie:

Stel: de Geallieerden ontdekken in 1943 dat een paar honderd Nazi's zich schuilhouden in een Nederlands voetbalstadion. Dus een uur vantevoren melden zij - keurig, hoor! - een Duits radiostation dat zij dat voetbalstadion gaan platbombarderen 'want volgens ons zitten er nazi's in de catacomben!' De burgers in de buurt van dat stadion weten van niets. Maar gaan gewoon dood door levend begraven en verbrand te worden en zo. Gruwelijk. Maar ja, 'er zaten nazi's!'

Onderzoek leert dat 'de inlichtingendienst' bestond uit een bericht van een buurtbewoner die dacht een nazi gezien te hebben. Er zaten dus geen nazi's in het Feyenoord stadion. Oeps! Gelukkig worden stomtoevallig twee geweren gevonden in de kelders. Mooi glimmend, nog in het fabrieksvet. En een doos handgranaten. Nog met het - Duitse! - prijskaartje eraan. Fijn bewijs dat de nazi's wel degelijk onder het stadion zaten. Bovendien hangt er zelfs een kaart van de metro van Rotterdam aan de muur! Hoeveel meer bewijs wil je nog hebben? Dus burgers en vredesorganisaties moeten niet zo zeuren: jammer van die paar duizend burgerdoden maar alles is geoorloofd om nazi's om te leggen, toch?

Helaas is dat geen fantasietje maar is het aangetoond dat 'Israël' (zionisten dus, niet 'de joden') keer op keer internationele verdragen schendt. Alsof ze de VN en anderen uitdagen: 'Nou, zeg er eens wat van? Durf je niet, hè? Stelletje schijtelaars!'
Als u mij niet gelooft, neem het dan aan van het CIDI, dé organisatie bij uitstek die opkomt voor de rechten van Joden: 'Anti-zionisme is niet hetzelfde als anti-semitisme'.

Persoonlijk ben ik niet tegen een Joodse staat. Van mij hadden ook de nazi's hun eigen staat mogen hebben. Als ze maar wel netjes binnen de lijntjes bleven spelen en niet hun achterlijke denkbeelden met geweld bij anderen door de strot probeerden te douwen. Ziet u nu de overeenkomst met het zionisme? Die waren helemaal niet tevreden met hun eigen Joodse staat maar eisten met geweld en intimidatie ook land op van naties om hen heen. Precies als de nazi's dus. En dat is waarom ik tegen de zionisten ben. "Wij vinden dat alle Joden dood moeten!" riepen de nazi's. En de zionisten vervingen 'Joden' door 'Arabieren':
Als u dit rijtje ziet, denkt u dan ècht dat de zionisten al die duizenden mensen vermoordden in reactie op de aanslag van H-mas op 7 oktober 2023? Dan bent u - sorry dat ik het zeg - nog dommer dan ik al dacht.
Zionisten zijn sowieso raar: 'Wij geloven niet in God, maar wel dat Hij zei dat wij Palestina mochten hebben en de Arabieren mochten uitroeien.' Interessant weetje om 'Ja, maar het staat in onze Heilige Geschriften!' mensen mee om de oren te slaan: de Thora (klik. PDF) verbiedt het Joden om een eigen staat te hebben.

Met een vriendin had ik het hier die middag ook even over. Maar niet te lang want dat is niet erg gezellig. Zeker op zo'n mooie dag.
Een roltrap het water in? Jazeker. Hoofdstedelijke ingenuïteit: de roltrap leidt naar een grote ondergro...eh...onderwaterse fietsenstalling. Het waren een paar fijne biertjes...uurtjes.
Altijd mooi als je de kroeg uit waggelt...loopt en de zon gaat net onder.
Nog even bij een buurvrouw langs en met haar en haar man kletsen en op tijd naar bed. Niet helemaal lekker. En nee, het was niet de alcohol. Hoewel het biertje anders smaakte dan ik gewend was. 'Kan kloppen', zei een nieuw personeelslid, 'we zijn net overgestapt op een ander tapsysteem.' Aha. Andere temperatuur, ander percentage koolzuur...

Thuis keek ik voor het slapengaan de film See you Yesterday. Van regisseur Spike Lee dus het zal u niet verbazen dat 'racisme' een van de thema's was. Fijne verrassing in deze coming of age/tijdreis film was een prachtige gastrol voor Michael J. 'Great Scott!' Fox.

Donderdag had ik gehoopt iets minder zwakjes wakker te worden dan een dag eerder omdat ik een uur langer in bed lag dan de nacht ervoor. Maar helaas:
Een afspraak voor die morgen dus maar afgezegd en in plaats daarvan gereageerd op een aantal vacatures 'voor na België' en lekker online wappies zitten uitlachen:
Zoals Sebastiaan zijn er velen: antisemiet maar vóór 'de Joden' en zelf niet begrijpen dat zij daarmee 'de zionisten' bedoelen. Die net zo racistisch zijn als zijzelf. Vraag maar aan Joden, zoals u die hoort in dit vraaggesprek

Die wappies toch! En jaren na dato nog 'huilie huilie' doen over 'die verschrikkelijke lockdown!' die natuurlijk helemaal geen daadwerkelijk lockdown was. Omdat (begrijpend) lezen moeilijk is voor mensen als Sebastiaan bestaan er duidelijke plaatjes die zij zelf mogen inkleuren met het stukje vetkrijt in hun knuistjes:
Wereldwijd werd 'Eid Mubarak' een veel gehoorde uitspraak want het was het einde van de Ramadan. Omdat er traditioneel veel zoetigheid wordt genuttigd, heet het feest ook wel 'Suikerfeest', Eid al-Fitr. 

Uiteraard riepen onverdraagzame types dat het 'onnederlands' was. Die nare types zijn de nazaten van de mensen die indertijd de katholieke vastentijd en het feestje 'Carnaval' 'onnederlands' noemden. Beeldenstorm, iemand? 'En die verdraaide papensmoelen bedekken niet eens hun hoofd in de kerk, zoals het heurt!' riep 'Het Volk'.

'Het Volk' was ook erg onverdraagzaam tegen de Franse vluchtelingen die wij leerden kennen als Hugenoten. Joden waren uitsluitend welkom als zij geld opbrachten. En die Nederlandse Sefardische Joden (zelf vluchtelingen uit Portugal en Spanje. Rinkelt er een belletje bij de naam Spinoza? Eerst 'zo'n vuile, buitenlandse rotjood!' maar wat later 'Een echte Hollander!') waren niet bij met de Ashkenazi Joden (bekeerlingen uit Zuid-Rusland/Turkije, kort door de bocht). Uit die laatste groep kwamen - weer kort door de bocht - de zionisten voort. Die - vreemd genoeg - door 'Het Volk' worden toegejuicht in hun haat voor 'de Arabieren'. 

'Het Volk' werd onlangs deze spiegel voorgehouden:

De acteur en komiek is zelf Joods maar kiest bewust geen partij in de Israël/Palestina zaak:
"De pijn die jij voelt zou eigenlijk de manier moeten zijn om de pijn van de ander te begrijpen."

Zionisten, fascisten en 'het volk' hebben gemeen dat zij vaak bijzonder naar, zelfzuchtig, empathieloos en onverdraagzaam zijn. Kent u nog andere kenmerken die deze groepen gemeen hebben? 

Na een fijn middagdutje ging ik verder met schoonmaken en opruimen in huis. Met als welkome afwisseling een buurvrouw die thee kwam drinken.

Later op de avond liep ik met haar een blokje om. Onder het mom van 'Ik heb suiker nodig, ga je mee naar de supermarkt?' Onderweg kwamen wij een vriend van mij tegen die mijn buurvrouw nog herkende. Leuk!

Bij haar thuis nog even een drankje met haar en haar man. Die mij vertelde dat een bekende van hem in een 'nederzetting' in Palestina woonde en daarom geen idee had van het leven buiten de omheining. Het enige nieuws dat zij kon ontvangen werd gecontroleerd door de staat. Daarom wist zij wel van de door H-mas ontvoerde Israëliërs. Maar niet dat daar gastarbeiders en andere niet-Israëliërs tussen zaten. Of dat 'haar' leger tienduizenden burgers als 'bijkomende schade' noteerde op jacht naar 'H-mas-strijders'.
"Wij hebben heel erg boel veel H-mas-terroristen standrechtelijk geëxecuteerd, hoor!", beweert Bibi's legerleiding trots. 1] Zonder enige vorm van gerechtelijk proces mensen - al zijn het schurken - afslachten is niet iets om trots op te zijn. 2] Je speelt vals als je als 'terroristen' aanmerkt: 'Iedereen die zich in een bepaald gebied bevindt. En wij zeggen lekker niet welk gebied dat is.'

Voor de Israëlische een hele schok om te ontdekken dat zij haar hele leven was voorgelogen door haar zionistische omgeving. 

Vandaar deze waarschuwing: als u liever de door N-tanyahu gecontroleerde staatstelevisie gelooft dan feiten en ooggetuigen, kijk dan niet dit filmpje

Enig idee waarom domrechtse wappies roepen dat staatstelevisie slecht is 'want de overheid liegt altijd!' maar tegelijkertijd fan zijn van de Israëlische staatstelevisie en Russia Today? 

Die avond deed ik het nog even rustig aan. Verder dus met uitmesten en schoonmaken van mijn bestekla. Waar onder meer deze flitsende eetstokjes in bleken te zitten. 

Binnenkort maar nieuwe batterijtjes ervoor kopen want zij flitsen momenteel niet. Maar ze zijn wel koel niet, mijn Star Wars eetstokjes?

De vondst inspireerde mij om de dag af te sluiten door een aflevering te kijken van Star Wars: Rebels.

Vrijdag deelde ik dit reclamefilmpje met wat volgers op sociale media. Over de komende musical waarin ik mag meespelen:

Hoewel het niet meevalt besloot ik wat minder tijd door te brengen op de interwebs. Puur vanwege mijn mentale gezondheid. Niet omdat de toestand in de wereld mij niet interesseert. En vaste lezers ende lezerinnen kunnen bij diverse gebeurtenissen mijn standpunt aardig inschatten. Hoe zou ik denken over oplichters die naar het buitenland vluchten om eventuele boetes te voorkomen, denkt u?
Dankzij vele duizenden euro's aan donaties van antivaxxers en andere domme mensen kocht Willem Engel een lapje grond in Spanje. Hij verloor diverse rechtszaken en moet miljoenen aan schadevergoedingen betalen. Vandaar Paraguay: een land waarvan ook de nazi's wisten dat er geen uitleververdragen zijn en het er dus fijn toeven is voor fascisten, criminelen en oplichters. In elk geval broer Jan en hun vriend Jeroen Pols vluchten naar dat land, vanwege 'een akkefietje met de Duitse belastingdienst'. Willem gaat zelf waarschijnlijk naar Spanje of Portugal. Of Dorien mee mag?

Ik ben benieuwd wat deze zelfverklaarde 'kruisvaarders' gaan doen in het buitenland. Als ik 'het buitenland' was, zou ik wat argwanend staan tegenover Nederlanders. Met name als die zich 'christen' noemen:
Besloot veel van mijn gedachten en ideeën te bewaren voor toekomstige blogstukjes. Hier houden wij het een beetje gezellig, oké? Al kan ik niet garanderen dat ik niet af en toe een wrange grap zal maken over de toestand in de wereld. In navolging van komieken als de heren van Draadstaal en bijvoorbeeld Pieter Derks

Hun materiaal gaat vaak over onrecht, ongelijkheid en de domheid der mensen. Toevallig een paar van mijn stokpaardjes. Ik weet dat er mensen zijn die zich daar aan ergeren. 'Jij schrijft altijd maar over dezelfde dingen!' is vooral grappig wanneer die opmerking komt van iemand die uitsluitend schrijft over de eigen favoriete hobby's.

Mijn 'hobby' is nu eenmaal mij meer druk maken over het wereldgebeuren en een toekomst voor onze kinderen dan om mijzelf. En af en toe mensen plagen door dit soort beelden met hen te delen en hen fijntjes in te wrijven: 'Ditmaal kun jij lekker niet zeggen: "Ich habe es nicht gewußt.".'

"Ze hebben rare gewoontes. Het zijn barbaren. Ze doen nare dingen met kinderen. Ze willen ons doodmaken. Zij voelen zich superieur. Zij zijn minderwaardig." Joden horen al eeuwenlang deze nonsens aan over hun groep. En moeten al eeuwenlang omgaan met de consequenties van deze slechte PR: vervolging, onderdrukking en zelfs moord. 

Wat niet helpt is dat de groep joden die zich 'zionist' noemen de vooroordelen tegen joden bevestigen en met 'die Arabieren!' feitelijk hetzelfde doen als de slachtoffers van de Holocaust is overkomen. Geen wonder dat jodenhaat is toegenomen; domme mensen zien namelijk geen onderscheid tussen bijvoorbeeld verschillende groepen joden. Of tussen verschillende groepen moslims. Of homo's. Of vrouwen of welke groep dan ook. Domme mensen denken namelijk bijzonder rechtlijnig. Omdat zij niet anders kunnen. 

'Jodenhaat' kan worden uitgelegd als 'haat van Joden' maar - dankzij zionisten met name - ook als 'haat door joden'.

De betreffende beelden toonden helaas aan dat mijn voorspelling van kort ervoor uitkwam: het terugtrekken van de grondtroepen van het IOF was de voorbode van een vers bombardement.

"We trekken de grondtroepen terug, wachten even tot de mensen het veilig genoeg achten om naar de markt te gaan om eten te halen voor het einde van de Ramadan en rijten ze dan uit elkaar met onze mooie, glimmende, Amerikaanse bommetjes. Zonde om die niet te gebruiken, toch? En er zit tussen de lijkdelen vast wel bijvoorbeeld een marktkoopman die ooit een krop sla heeft verkocht aan de moeder van een Hamas-strijder. Dus..."

Mediteren helpt mij - een beetje - om de pijn op mijn ziel te verlichten. Vandaag deed ik dat ondermeer door mij een half uur volledig te richten op het schoonmaken van een pannendeksel. Met twee uitkomsten: wat rust in de kop én als ik zou willen kan ik het deksel op Marktplaats zetten met de omschrijving 'als nieuw'. Met een donkere achtergrond is-ie nu ook als spiegel te gebruiken:
Schrijven is een andere manier voor mij om de drukte in mijn hoofd te verwerken. Maar met zo'n 12.000 woorden schrijven per week (bijna een volledige, gemiddelde, roman per maand) lijkt ook deze hobby meer op een verslaving. Precies als de 'hobby' om mij bezig te houden met het wereldgebeuren. 

Op zich prima hobbies natuurlijk, maar niet als je er letterlijk koorts en andere klachten van krijgt en je er slecht door slaapt.

Recent is het uit de klauwen gelopen en moest ik afspraken afzeggen omdat mijn lichaam aangaf dat het wel even genoeg was. Binnenkort moet ik flink aan de bak - voor echt geld - met spelen in een musical en daar heb ik behoorlijk wat energie voor nodig. Rust dus. 

'Rust' was ook het thema en zelfs de titel deze week van mijn 'verhaaltje op vrijdag'. Bovendien was het mij gelukt om voor het weekend maar één afspraak te hebben staan. Oké, misschien twee. Daarnaast wil ik voor mijzelf de tijd nemen om dingen te verwerken. Zo mag ik binnenkort weer een paar kruisjes op mijn verjaardagskalender zetten omdat diverse mensen in mijn vriendenkring niet lang meer te leven hebben. 

'Kanker' is de meest populaire verscheidingsoorzaak in mijn vriendenkring. Nu ik wat ouder wordt heeft Alzheimer een stipnotering. Waar sterven uw vrienden zoal aan?

"Als een vriend(in) overlijdt, neem dan een maand of zo voor de verwerking", werd mij ooit geadviseerd. Prima advies hoor. Maar waar haal je dan nog de tijd vandaan om te leven als je - zoals ik vorig jaar - 12 vrienden in een jaar tijd kwijtraakt?

De avond was voor het vergroten van de stapel 'dit spul ga ik nooit meer gebruiken en kan dus best mijn woning verlaten' en rustig op de bank zitten lezen met een prettig muziekje. 

Zaterdag dacht ik: "Nou, al begint Iran straks de Derde Wereldoorlog na de oorlogsdaad waarbij hun Consulaat in Syrië was gebombardeerd, 

in elk geval heb ik een schone en opgeruimde bestekla."

"Ja, maar heb je dan helemaal geen medelijden met die arme bacteriekolonieën die nu op zoek moeten naar nieuwe woonruimte?" Neuh. Heb toch echt iets meer medelijden met vermoordde kinderen. Voor wie geen zin heeft om op deze link te klikken is hier een voorbeeld. Mensen die graag kindermoordenaars toejuichen kunnen beter snel even verder scrollen:

Samenvatting voor niet-Engelstaligen: Deze zussies werden uiteengereten met tankgranaten. Hun vader die huilend bij hun lijken kwam liggen werd voor die actie overhoop geschoten.

Knappe jongen die een reden verzint waarom deze kinderen (en hun vader natuurlijk) dit lot verdiend zouden hebben.

Even voor de mensen die de schouders ophalen met: "Oké, dus Israël valt Iran aan en Iran schiet terug. Dat is lekker ver weg dus waarom zou mij dat moeten schelen?"; De benzineprijs zal stijgen.

Snel de computer weer uit zodra ik ermee klaar was en niet nog even op de interwebs blijven rondhangen. Een levensgevaarlijke plek voor mensen met ADHD, dat internet. Niet dat ik ADHD heb, hoor. Ik voldoe alleen maar aan alle kenmerken.
Net voordat ik mijn PC afsloot, zag ik tot mijn verbazing dat een eenvoudige opmerking van mij door ruim 12.000 mensen 'leuk' werd gevonden.

Asjemenou!

En bij het zien van dit filmpje 

dacht ik even vol medelijden aan mijn Amerikaanse vrienden en familieleden. Kunt u het zich voorstellen? Dat ruim dertig procent van de burgers een man als leider wil die geen idee heeft waar hij over spreekt? En überhaupt nauwelijks nog kan praten? Om zoveel mogelijk mensen op hem te laten stemmen is Trump nu vóór én tégen abortus. Helemaal niet populistisch of zo, hoor. Jeez.

Gek hoor, dat komieken een makkelijk doelwit zien in de hoogbejaarde oplichter.

Hoe dan ook: mooi weer voor een wandeling. Zo kwam ik terecht in de koffiehoek van een antiek & curiosa zaak. 


Waar ik had afgesproken met een vriendin. En thee dronk. 
Wij spraken ondermeer over de huizenmarkt. Beiden blij met onze relatief oude huurwoningen. Maar één van haar kinderen gaat net op zichzelf wonen en loopt tegen een 'overspannen huizenmarkt' aan. Tja, nadeeltje van een kapitalistisch systeem: investeerders houden tienduizenden woningen vast tot de prijzen verder stijgen. Waardoor er én geen huizen vrij komen op de markt én de prijzen zo absurd hoog zijn dat bijna niemand zich nog een woning kan veroorloven. Waardoor de investeerders hun bezit nog maar wat langer vasthouden. Waardoor mensen hun woning niet verkopen omdat zij onmogelijk een nieuwe woning kunnen vinden die een beetje betaalbaar is. 

Ook spraken wij veel over vroeger. Over de jaren tachtig, toen wij elkaar leerden kennen en dachten in een zeer moderne tijd te leven. 

Waarna wij een winkel in de buurt bezochten. Waar toevallig een vriendin van mij de eigenaar stond te assisteren.

Onderweg naar huis kwam ik - al met al - twee bekenden tegen en maakte ik twee nieuwe vrienden. Na wat huishoudelijke taken verricht te hebben en afspraken te hebben gemaakt met deze en gene (nee, niet te veel), was het tijd voor het bedenken en publiceren van een vers stuk Engelstalig proza.

Tijdens het bankzitten met een stapel uit te zoeken zooi keek ik die avond maar liefst twee afleveringen van 3%een dystopische serie waarin 'de elite' aan de touwtjes trekt en 'de gewone mens' laat denken dat er een uitweg is uit hun ellende. Wat natuurlijk niet zo is. Maar 'het volk' gelooft nu eenmaal graag 'de elite'. Terwijl 'het volk' óók roept dat 'de elite' hen bespeelt. Ja, 'het volk' is dom.

Zondag maalde ik door over de domheid van het volk. 

Zo blaat het graag volksmenners na dat alleen laffe terroristen mensen als schild gebruiken. Volgens de logica van 'het volk' zijn zionisten dus laffe terroristen.

Dappere mensen blijven om te vechten als hun land wordt aangevallen, toch? Dan is hier nóg een bewijs dat zionisten laf zijn: zionisten keren terug naar hun thuisland nu hun vakantiewoningen op gestolen land onder vuur liggen van door Israël aangevallen landen als Libanon en Iran. 

De link leidt naar mijn Instagramprofiel. Alwaar ik met enige regelmaat mij uit over de toestand in de wereld. Dan niet in blogstukken van vijf minuten die mensen niet lezen omdat zij 'geen tijd' hebben. Maar in overzichtelijke plaatjes en in filmpjes van enkele tientallen seconden waar mensen zo'n twee uren per dag doorheen scrollen 'want vijf minuten om een artikel te lezen is heel erg boel veel tijd!' en 'maar twee uren per dag op sociale media is bijna niets'. 

Burgers als menselijk schild gebruiken is laf, toch? Geldt dat ook voor Israël? Waarom zitten de districts-overheid en het hoofdkwartier van het IOF dan midden in een drukbevolkt deel van Tel Aviv? De tactiek van 'het menselijk schild' wordt beschouwd als overtreding van het oorlogsrecht. Niemand heeft mij nog kunnen uitleggen waarom alleen Israël zich niet aan het internationaal oorlogsrecht hoeft te houden. Zoals met deze actie.

Een grove schending van oorlogsrecht, een bewuste provocatie én een doelbewuste moord op het grondgebied van een soeverein land. Al zijn de dode Iraniërs schurken, dan nog is standrechtelijke executie niet oké. Had Iran misschien de VN een nette brief moeten sturen na de moedwillige moord op een paar van hun leiders of was terugslaan gerechtvaardigd?

Niet dat Iran zo'n lieverdje is, natuurlijk. Daar hebben sinds eind jaren zeventig - toen religieuze machthebbers de politiek monarchisten gewelddadig verdreven - vrouwen dezelfde rechten als waar in de VS de Republikeinen en de conservatieve christenen naar streven: geen. 

Terwijl de sjah in 1936 het Iraanse vrouwen nog verbood om een hijab te dragen, kwam er in 1979 een àndere groep mannen die vrouwen opdroeg hoe zich te gedragen. 

Een van de in Syrië vermoordde Iraniërs was generaal Mohammad Reza Zahedi, Vooral wappies zal zijn dood verdriet doen want decennialang streed deze man tegen 'de elite', 'de superrijken', 'de globalisten'. 

Lastige tijden voor wappies: moeten zij nu Benjamin Netanyahu steunen? Of Vladimir Poetin die Iran steunt, dat onlangs Israël aanviel? En zijn wappies het nu opeens eens met Joe Biden en Mark Rutte omdat die Israël steunen?

Geen wonder dat 'de 1%' propaganda verspreidde om de Iraanse generaal als 'slecht' te afficeren. Hoewel ik daar geen enkel bewijs van kon vinden (welke gruweldaden pleegde generaal Mohammad Reza Zahedi? Enig idee?), was hij volgens de VS en Israël slecht. Nou, dan is dat zo. Toch?

Maar slechte mensen of niet, die zonder vorm van proces vermoorden op het grondgebied van een ander land is niet oké. Dat is een zuivere provocatie. Waarschijnlijk in de hoop dat de VS weer zal bijspringen nu Iran terugslaat. Maar daar komen verkiezingen aan. Dat is de (enige) tijd dat presidentskandidaten naar de bevolking luisteren. Decennialang stond de Amerikaanse bevolking in meerderheid achter het zionistisch beleid. Een citaat uit dit artikel over het 'christenzionisme', aangehangen door veel Amerikanen: 

Christenzionisten geloven dat er een belofte uit de Bijbel wordt ingelost als alle Joden teruggaan naar het Beloofde Land. Op die manier komt het 'einde der tijden' volgens hen dichterbij. Volgens de Bijbel zal de aarde met veel rampen te maken krijgen als het einde dichterbij komt. Christenzionisten geloven dat dit einde dichterbij komt als alle Joden naar het Beloofde Land immigreren.

Sinds het overduidelijk afslachten van weerloze kinderen (de 'soldaten' delen de filmpjes van hun gruweldaden zèlf. Zelfs de zionistische PR machine kan daar niet tegenop liegen) is zelfs de Amerikaanse bevolking niet meer overtuigd van de goede bedoelingen van de zionisten.

Ook in dit conflict wordt er kwistig met nepinformatie gestrooid en wie even niet oplet deelt zó nepnieuws. Vandaar deze meme:

Soit. Ik zou proberen het gezellig te houden hier. Vandaar even mijn verwijzing naar mijn Twitterberichten ter rechterzijde van dit blog en naar mijn Instagrampagina. Anders wordt het hier te veel.

Na wat klussen in huis, werkte ik een uurtje of twee aan mijn immuunsysteem. Door een stuk te wandelen. Goed voor het hart, de bloedsomloop, de aanmaak van vitamine D en nog een paar voorbeelden.
Even mijn hoofd 'leeg' maken. Niet proberen 'nuttig' te zijn. Waardoor ik dingen doe die eigenlijk helemaal niet nuttig zijn maar die voorkomen dat ik dingen doe die dat wèl zijn. 'Pseudowerk' heet dat. 
Kort gezegd: wat je doet lijkt op werken maar is feitelijk uitstelgedrag en voorkomt dat je 'echt' werk verricht. Vertoont u wel eens uitstelgedrag en hoe uit zich dat?

Had eenmaal thuis dus voldoende 'rust' om te kunnen werken. De administratie van een klant doet zichzelf niet. Nòg niet. Want ook in de wereld van boekhouding rukt automatisering en A.I. op.

Die avond had ik mijn laatste (en pas tweede!) afspraak van het weekend: avondeten bij een buurvrouw.

Het rustige liedje 'City of Stars' van Gavin James is de muziek van deze week:

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Peter Higgs, Max Werner, O.J. Simpson en Faith Ringgold