Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 27, 2015

De week voorbij

Maandag was ik nog aan het nagenieten van het feit dat een marktcollega van zondag een vriend bleek te zijn uit de tijd dat ik nog wel eens met een latex zwaard door een bos rende op zoek naar Orcs, draken en elfen, in gezelschap van priesters, ridders en dwergen. Ja, beste mensen, ooit deed ik (en misschien ooit wel weer!) aan Live Action Roleplaying, kortom LARP. Vooral via deze organisatie (klik. En bekijkt u vooral even de foto-albums! Deze bijvoorbeeld.)) (en de voorloper daarvan: Malatië). Leuke tijden! Misschien begrijpt u zo dadelijk waarom:Het is niet alleen voor nerds en kinderen maar ook volwassenen spelen het graag!


Veel deelnemers houden van dit soort muziek:


's Ochtends werkte ik als fondsenwerver op kantoor en 's avonds had ik een rolletje in het spel dat Winterzonnewende heet. Eindelijk eens op de juiste dag omdat wij alleen maar op maandag bij elkaar komen. Joepie! Na afloop van de viering zetten wij ons ter tafel en aan de dis.
(wie het woord verlangt schuift zijn glas van het lint. 
Zo wordt er niet door elkaar heen geroepen.)

Een levenswijsheid van Benjamin Franklin kwam voorbij: 'In stead of cursing the darkness, light a candle' ('In plaats van de duisternis te vervloeken, steek een kaars op.') ofwel: het leven is wat je er van maakt. Ik vind het een mooie wijsheid en voor mij is die ook waar.

Een Broeder bleef logeren en de volgende morgen toen ik de deur uit ging naar mijn werk (nog steeds even wennen hoor, mensen!) maakte ik hem wakker.

Dinsdag op het werk ontving ik mijn eerste kerstpakket in jaren: een badkamer verwenpakket. Nee, niet een pakket met schuursponsjes en schoonmaakmiddel maar doucheschuim en dergelijke. 's Middags bezocht ik een andere Broeder om samen met hem de cijfers van de bar omzet van ons clubgebouw in orde te maken. Van hem ontving ik een fijne fles wijn voor mijn hulp!

Aan het begin van de avond werd mijn oude schrijfbureau opgehaald door een jongedame die'em zal gebruiken om haar scriptie aan te maken dus het bureautje dat de beginselen van mijn roman meemaakte is in goede handen!

Woensdag sprak ik onderweg naar mijn werk even met buurvrouw Geraldine en 's middags na het werk werd ik op straat herkend door 'BN'er' Arie Boomsma. Wij zaten ooit in hetzelfde televisieprogramma, vandaar. En ja: hij is inderdaad zo vriendelijk en oprecht als hij op televisie overkomt. Onlangs startte hij een TV-programma over moslims in Nederland (Maar stiekem over de relatie tussen ouders en het kind van wie zij de beslissingen niet begrijpen) en reageerde zo op een aantal nogal negatieve reacties (klik). Briljant! Vind ik.

Donderdag genoten wij een kerstmaaltijd bij mijn moeder.
 (Haar kerstboom. Gekocht in het jaar dat ik geboren werd: 1967)
(Dit was nog maar het voorafje)

Met mijn zoon, mijn vriendin, mijn broer en diens vrouw. O en mijn moeder natuurlijk. Heerlijk gegeten en mijn broer lachte om een grapje van mij! Mijn zoon ging die avond eerder weg om nog een paar uurtjes te werken. Ja, ook op kerstavond werken er mensen!

Vrijdag genoten wij een kerstmaal bij mijn schoonvader en diens echtgenote.
 (Vader en dochter)
 (Zoon, schoonvader, echtgenote)

(Toetje)

Zaterdag besloten mijn vriendin een stuk over het strand te gaan wandelen om al die heerlijke calorieën eruit te lopen.


 Ook deze hond vond het fijn een lekker stuk te wandelen op het strand
Na zo'n lange wandeling moeten de calorieën natuurlijk 
weer worden aangevuld. Wij doen dat hier met warme chocolademelk
met slagroom. En bitterballen...;-)

Voordat wij een kerstmaaltijd genoten bij mijn schoonmoeder en diens vriend (kaasfondue. Mjammie! En een lekker toetje.
) waren wij ook nog even op visite bij een vriend die onlangs jarig was. Ook was mijn broer jarig, deze dag. Gefeliciteerd, broer en nog vele fijne jaren in goede gezondheid!

Zondag mocht ik rondlopen op kermisfestival Carnivale in Den Haag. Tot en met woensdag 30 december staan de tenten nog in het Huygenspark dus mocht u toevallig in de buurt zijn...

Tussendoor werkte ik aan de administratie van de hoofdstedelijke vrijmetselaars en liep ook het huishouden natuurlijk door. Ik bedoel: stofdeeltjes besluiten niet een paar dagen lang niet omlaag te dwarrelen omdat het toevallig kerst is. En ook de afwas doet zichzelf dan niet. Helaas.

Hier is Urbanus met een klassiek kerstliedje: Bakske vol met stro.In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.