Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 24, 2014

Nadenken, hoe doe je dat?

Gisteren waren al mijn kinderen en ik bij elkaar bij mijn vriendin thuis: ik had dus een compleet gezin! Natuurlijk genoot ik het meest van hun gezelschap, bijvoorbeeld tijdens de warme chocola bij de ijsbaan
maar ook genoten wij van het China Light Festival in Utrecht.


Jongste had wat heimwee dus was gisteravond weer terug bij haar moeder en oudste voelde zich wat ziekjes dus in plaats van een bezoek aan de klimhal bekeken wij de hilarische film The Men Who Stare At Goats en versierden wij negerzoenen tot zij er uit zagen als pinguïns.
Natuurlijk speelden wij ook vandaag weer een potje Yahtzee.
Erg vermakelijk.

In tegenstelling tot sommige nieuwsberichten:

Na dodelijk ongeval veroorzaakt door blanke bejaarde: Blanke bejaarden niet welkom in Australische pub: http://www.nu.nl/buitenland/3959617/moslims-niet-welkom-in-australische-pub.html

Rare mensen hebben weer bedacht dat omdat één moslim is ontspoord die ontsporing dan wel automatisch zal gelden voor álle moslims. Ik vind die gedachtegang zwaar bezopen. Volgens diezelfde theorie moeten alle 15-jarige christelijke blanke jongetjes uit Harderwijk preventief worden opgesloten 'want een 15-jarig christelijk blank Harderwijks jongetje heeft een vuurwerkongeluk veroorzaakt waarbij een zwaargewonde viel.' Kul natuurlijk. Het is ronduit belachelijk om een complete bevolkingsgroep de schuld te geven van het gedrag van één enkel individu of zelfs van een groep. Wat vindt u:

Moet alle bejaarde autorijders het rijbewijs worden afgenomen omdat er elk jaar wel een paar bejaarde automobilisten zijn die kinderen doodrijden? 

En als een moslim iets naars doet moeten daar dan meteen alle andere moslims voor boeten? En als u dat vindt, heeft u dan ook de cijfers die aantonen dat alle moslims precies zo zijn als dat handvol moslims of is het meer een 'gevoel' dat u wordt ingegeven door de media zonder dat u daar zelf verder over nagedacht heeft? En als u dan zelf heeft nagedacht, wat zijn dan de argumenten die u na diep nadenken zelf heeft bedacht?

En over nadenken gesproken: wist u dat de kerstboom pas sinds 1851 een christelijk symbool is? Oorspronkelijk was de boom een symbool van vruchtbaarheid voor 'heidenen'.

Het is weer die tijd van het jaar: kerst. Een combinatie van rituelen uit verschillende tijden, landen en culturen. Twee dagen van vrede en vreten. Twee dagen proberen om geen ruzie te maken en aardig te zijn tegen je schoonouders. Ook al vind je ze de rest van het jaar niet aardig. En zij jou ook niet. Of twee dagen van jezelf vervloeken omdat je toch weer te veel geld hebt uitgegeven aan mensen die dat eigenlijk helemaal niet waarderen. Of je twee dagen lang compleet ellendig voelen omdat je vroeger met kerst niet alleen was en nu wel. Of helemaal niets begrijpen van alle hypocrisie om je heen omdat jij niet gewend bent aan kerst te doen.

Of u nu wel of niet aan kerst 'doet'; fijne dagen!

Een bekende cabaretier roept op tot nadenken. Hier is Javier Guzmán: