Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 13, 2022

Nederland is niet gastvrij én er wonen 'nazi's'

Jarenlang wordt er in Nederland gesteggeld over het wel of niet toelaten van vluchtelingen uit een door oorlog zwaar getroffen gebied. Nee, ik heb het niet over Oekraïne. Nederland stelde zich onmiddellijk open voor de ontvangst van enige tienduizenden vluchtelingen, gaf die onmiddellijk onderdak en een werkvergunning. Terwijl veel Syriërs nog steeds wachten.

=============

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

=============
Angst voor vluchtelingen is een Nederlandse traditie. Dat weten ook de Joden die in de jaren dertig (klik) hoopten opgevangen te worden in Nederland, vluchtend voor de nazi's. 'Ja maar in de Tweede Wereldoorlog pakten duizenden Nederlandse mannen de wapenen op!' Klopt. Om te vechten aan de kant van de nazi's (klik). Als het aan 'het volk' lag, was Anne Frank bij ontdekking direct teruggestuurd naar Duitsland.

Natuurlijk - en gelukkig - waren en zijn er ook Nederlanders die het maar niets vonden dat mensen worden vervolgd en zelfs vermoord vanwege wie zij zijn. Maar het is een historisch gegeven dat ook Nederlanders dat vaak wel prima vinden. Zo lang de mensen die worden onderdrukt maar niet op henzelf lijken. 

Jaarlijks vertrekken zo'n 10.000 'echte Hollanders' (klik) uit Nederland om hun geluk te beproeven in het buitenland. Het enige verschil met mensen die 'gelukszoekers' worden genoemd is dat deze groep niet wordt gezien als 'gelukszoekers' maar als 'mensen die uit Nederland vertrekken op zoek naar geluk in het buitenland'. Puur een kwestie van definitie dus. Van semantiek. Maar ook gewoon gelukszoekers. En dan niet eens omdat Nederlandse huizen worden platgebombardeerd en mensen niet langer in armoede willen leven in door westerse bommen verwoestte huizen maar uit puur opportunisme. 

Bijvoorbeeld door in België te gaan wonen zodat zij in Nederland geen belastingen hoeven te betalen. Zo vormen Nederlanders in Vlaanderen met ruim 100.000 mensen de grootste groep (klik) buitenlanders. 

Dat duizenden Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog naar Engeland (klik) probeerden te vluchten, begrijpen veel mensen wel maar het is vreemd dat diezelfde mensen niet kunnen begrijpen dat ook anderen proberen ellende te ontvluchten.

Voor wie écht 'zelf onderzoek' wil doen en niet klakkeloos berichten van populisten op sociale media voor waar wil aannemen, zijn hier wat feiten (klik) en cijfers (klik) over migratiestromen.

Denkt u er wel even om dat deze cijfers mensen betreffen? Met elk hun eigen verhaal en motivatie?Meer lezen? Mijn verhalenbundels