Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 01, 2013

Zichzelf

Donderdag was ik naar de fysiotherapeut, schreef een vers stukje op Amsterdam Centraal en onderhandelde met een klant over een naderende opdracht. Vrijdag was ik met mijn vriendin naar een alleraardigst restaurant waar de cuisine bestaat uit 'Asian Fusion met een Frans accent'. Erg lekker! Net als de zelfgemaakte taarten op haar verjaardagsfeest de dag erna en haar zelfgemaakte paasbrood waar ik gisteren met mijn zoon en oudste dochter van mocht genieten.

Terwijl mijn zoon en mijn vriendin een paasbroodje aten bij mijn moeder lag ik helaas zwaar verkouden op bed. Net als alle honderdduizenden Nederlandse werklozen, als je de overheid en aanhangers van het fascisme mag geloven. Ja, er zullen werklozen zijn die een uitzichtloos bestaan leiden met nauwelijks meer actie dan naar het slaapkamerplafond liggen staren. Maar zouden die mensen daar echt voor kiezen?

Zelf probeer ik uit een uitkeringssituatie te komen door daarvoor te werken. Dan steekt het soms dat anderen een goede baan krijgen omdat zij liegen in hun CV.

Geert Wilders zou gewerkt hebben voor de organisatie 'mensenrechten en democratie in Iran'. Maar die organisatie heeft nooit bestaan en dus heeft Geert een gat van vier jaar in zijn CV. Misschien was hij toen stiekem al bezig met het uitdenken van zijn geliefde PVV. Sinds kort mogen mensen daar lid van worden maar of de fans van Geert dat ook zullen doen is nog maar de vraag.

Anoniem PVV stemmen is tot daar aan toe maar je naam en adres invullen op PVV lid worden betekent dat je geen anonieme idioot meer bent. En verder kost lidmaatschap geld en zoals veel hypocrieten houden ook PVV-stemmers hardnekkig vast aan hun idealen waar zij nooit van af zullen wijken! In elk geval tot die idealen hen geld kosten.

U kent de heer Wilders ondermeer als de man die vond dat de Angolese jongeman Mauro niet in Nederland mocht blijven. Ondanks het feit dat de jongeman al 9 jaar in Nederland woonde en volledig was ingeburgerd. Hij zit op voetballen, gaat hier naar school, klaagt graag over het weer en spreekt Nederlands met een Limburgs accent. Veel beter ingeburgerd kun je niet zijn, toch?

Desalnietemin zijn er honderden anonieme hypocriete racisten die onder het artikel waarin staat dat Mauro eindelijk zijn verblijfsvergunning heeft op PowNed (een afsplitsing van het provocerende clubje van GeenStijl en een volledige dochteronderneming van De Krant van Ingeslapen Nederland)  dingen roepen als: 'Heeft die kleine liegende kutneger het tóch voor elkaar. En ik maar betalen voor zijn uitkering!'

Persoonlijk schaam ik mij dood een nationaliteit te delen met dit soort egoïstische hufters. Zij hebben een hekel aan hypocrisie, leugenaars en werklozen. Generaliserend kun je dus zeggen dat zij feitelijk een hekel hebben aan zichzelf.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Richard  Griffiths en Phil Ramone

Deel dit stukje