Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 03, 2010

Onderworpen

"Hoeksteen van de Foundation" van Isaac Asimov is boek nummer 22 van dit jaar. Niet zozeer science fiction alswel een beschrijving van politieke intriges. Maar uiteindelijk wint de planeet. Of zoiets.

Gisteren ondernamen de kinderen en ik een uitje naar De Witte Tandenwinkel in de Negen Straatjes in Amsterdam. Bijzonder gezellig en wij zijn goed geslaagd. Zo ben ik weer in het bezit van een tandenborstel die veel lijkt op die ik zo'n 30 jaar geleden bezat. Echt historische exemplaren heeft men daar ook. Bent U er een keer in de buurt, neem dan gerust een kijkje. Al is het maar vanwege het reuzenrad in de etalage.

Vandaag aten wij poffertjes bij mijn moeder waar ook mijn schoonzus even langskwam en verder werden er wat huishoudeljike taken verricht. Daarnaast was ik even bij buurman Dudo op visite en uiteraard werd er ook TV gekeken.

Mijn zoon en ik kijken graag naar The Big Bang Theory, een sitcom die te bekijken is via Veronica. Het groepje nerds-vrienden in de hoofdrol had laatst een hele discussie over Superman en de flessestad Kandor. En ik begreep waar het over ging...Ai! Ben ik nu een nerd?

Mijn kinderen keken gisteren naar de film "Leve de Koningin" en naar een kijkschijfje van Ducktales. Heerlijk en eenvoudig vermaak, zo'n filmpje kijken.

TV-kijkers zijn bij tijd en wijle een raar volkje...
Terwijl mensen met tranen in de ogen naar een zielig filmpje over panda-beren kijken slaan ze een mug dood. Ze vinden dat de natuur haar gang moet kunnen gaan maar spannen wél een net over de tuinvijver zodat de buurtkatten de goudvissen niet kunnen lastig vallen. De meeste mensen zijn wel zo hypocriet dat zij vinden dat de natuur mooi en prachtig is maar vooral ook ver weg moet zijn.

Zodra de natuur zich in hun slaapkamer bevindt in de vorm van een grote enge spin is de natuur opeens niet zo leuk meer. Hoe denkt U erover? Vindt U dat de natuur ergens een mooi afgebakend stuk land moet krijgen waar U dan af en toe heengaat of vindt U dat de natuur ook bij U thuis op bezoek mag komen zonder dat de natuur aan restricties wordt onderworpen?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Stpehen J. Cannell

Deel dit bericht