Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 12, 2021

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat van een man die houdt van fietsen én van lezen en die hobby's combineert door te fungeren als fietskoerier voor daklozen en eenzamen door bij hen langs te fietsen en boeken te brengen. Gratis. Dus. En onbezoldigd ook nog eens. Origineel, prachtig én er worden daadwerkelijk mensen mee geholpen. Vind ik mooi.

Ook dat duizenden mensen die tegenwoordig werkloos thuis zitten - waaronder veel stewardessen - zich hebben aangemeld om te helpen in ziekenhuizen. Eten rondbrengen bij de patiënten, spullen halen uit het magazijn, praatjes maken met patiënten...Allemaal dingen zodat het verplegend personeel zich kan richten op de medische zorgtaak. Wel een beetje jammer dat ook ziekenhuizen doen aan 'polderen' waardoor sommige besturen nu (bijna een jaar na de uitbraak) nog steeds aan het overleggen zijn in hoeverre zij die hulp kunnen inzetten en vrijwilligers afschepen met zaken als 'Uw EHBO-diploma is verlopen. Tot u een herhaalcursus heeft gedaan kunt u niet bij ons het ontbijt komen rondbrengen.'

Natuurlijk, de regel is dat iemand zonder geldig diploma geen patiënten mag helpen in Nederland maar dit lijkt mij typisch een geval van: 'Niet elke regel moet je strikt hanteren.' Wat vindt u: 'Ordnung muss sein!' of  'Ach, soms mag je de regels best een beetje buigen.'?
===================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

===================================

De vensterbank is een fijne plek voor katten om in te zitten. Billy de Kat is geen uitzondering op deze regel:
De lolcat van deze week gaat over aanpassen:

'Wie tevreden wil zijn past zich aan aan de maatschappij.
Wie ontevreden is wil dat de maatschappij zich aanpast aan hem.'