Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 18, 2014

U leest niet alle teksten die u tegenkomt

Met het gure weer van heden ten dage was ik blij dat ik vandaag de deur niet uit hoefde, behalve dan naar mijn vriendin om te eten en zo...

Vandaag lekker rustig aan gedaan: beetje lezen, beetje schrijven, beetje strijken, beetje opruimen, beetje schoonmaken...En natuurlijk ook een beetje rondhangen op Facebook en Twitter.

Zat ik eerst voortdurend op allerlei sociale media, tegenwoordig beperk ik mijzelf tot twee maal per dag ongeveer 20 minuten. Inclusief berichtjes de toekomst in sturen. Dat geeft een hoop rust.

Mensen roepen vaak als tegenwerping dat zij geen tijd hebben om alle berichten op Facebook en Twitter en zo te lezen. Maar dat hoeft ook helemaal niet! Er is niemand die je vertelt dat je alles moet lezen wat je tegenkomt!

Lees je elke reclame in elk bushalte hokje? Lees je elk artikel in elke krant? Lees je elke dag elk boek dat je in de kast hebt staan? Natuurlijk niet. Je maakt keuzes.

Dat doe je ook op sociale media: je pakt dat ene bericht dat de aandacht trekt en besluit dan al dan niet daar iets mee te doen. Is het informatie waar je wat aan hebt? Kun je jezelf er een mening over vormen en die verwoorden? Of leg je het bericht meteen terzijde nadat je het voor kennisgeving aanneemt. Inspireert het je om tot andere inzichten of misschien zelfs tot actie te komen? Kortom: een twitterbericht kan hetzelfde voor je betekenen als een krantenartikel of een boek. Echt waar!

En racisten bestaan óók. Zelfs wanneer wij dat heel hard ontkennen en niemand zegt een racist te zijn. Over racisme ben ik nog lang niet uitgepraat maar intussen dit filmpje:
(De link: http://www.luckymedia.nl/luckytv/2014/11/gele-piet/)

Als cadeautje vandaag een liedje dat een grote hit was toen ik indertijd op het COC werkte om Nederlandse homojongeren te helpen. Hier is True Faith van New Order: