Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 10, 2019

De week voorbij

Nog maar zo'n twee jaar geleden stonden er dagelijks vaak drie of meer afspraken in mijn agenda. Naast werken. Tegenwoordig heb ik ongeveer drie afspraken per week. Een behoorlijke stap terug dus. Gewoon, omdat diverse mensen in mijn omgeving mij vertelden dat ik aan mijzelf voorbij ging door zoveel afspraken te maken. Hoewel ik nu eindelijk een beetje aan het ontdekken ben wat ik zelf wil en kan mis ik mijn drukkere sociale leven van toen wel eens. Oké, vaak. Dus daarom wijk ik wel eens af van mijn nieuwe 'regel'.

Maandag op kantoor mocht ik klanten rekeningen sturen voor door ons aan hen geleverd bier en samen met de baas was ik bezig met uitzoeken hoe het nieuwe boekhoudpakket werkt. Het is even flink wennen maar uiteindelijk hetzelfde: aan de ene kant heb je debet en aan de andere kant credit en uiteindelijk moeten de twee eindbedragen samen op nul uitkomen.

Thuis wachtte een verrassing in de vorm van een lekker toetje dat een lieve buurvrouw op mijn aanrecht had neergezet. Die avond in de Loge ging het over 'Wat staat ons te wachten op het einde van ons weten?' Ga je - net als in een spel - naar een volgend 'level' wanneer je eenmaal je doel bereikt hebt? 'De wereld is een toverbal' was ook al zo'n aardige uitspraak die deze avond voorbijkwam, net als 'Vraag niet aan een mier hoe het is een mens te zijn.' Hier een experimentele foto van een wenteltrap in het logegebouw. Eigenlijk twee foto's over elkaar heen:


Dinsdag begon met het delen van een potje koffie met een buurvrouw. Ik boorde een paar gaten in de muur, deed aan stofzuigen en verrichtte andere huishoudelijke klussen en bakte een pizza.
Hier de zelfgemaakte bodem, bestaande uit twee soorten meel, een ei en diverse kruiden:

Voor de broodnodige afwisseling leegde ik een pot thee met een buurvrouw en intussen zetten wij ons aan een gewichtige taak: het volgen van een stembureaulid-instructie. Verplicht voor iedereen die is ingeschreven als lid van een stembureau: een herhaling van al bekende regels over identificatieplicht, over wie waar en namens wie mag stemmen. Best ingewikkelde materie nog. Met op het einde een heuse toets. Waar zowel de buurvrouw als ik voor slaagden. Hoera!

En hoera, het Jaar van het Zwijn is begonnen. Gelukkig Nieuw Jaar! Voor hen die Chinees Nieuw Jaar vieren.

Woensdag ook een rustig dagje: eerst opnames voor een filmpje waar zowel mijn reguliere baas als ook ik in figureren, daarna lunch bij een vriend die ik mocht helpen met het opzetten van een weblog voor zijn bedrijf, daarna schoenen gekocht voor een aankomende entertainment-klus, daarna thee gedronken met een buurvrouw, daarna gegeten bij een vriend, daarna een korte bewonerscommissie vergadering gehad en nog een uurtje secretaris-werkzaamheden verricht voor de maandagavond club. Zou eigenlijk nog naar de kroeg gaan die avond maar was toch wel een beetje moe. Hier een foto die ik onderweg maakte:

Donderdag fijn gewerkt op de brouwerij en op het einde van de dag een biertje gedaan om te oefenen voor de vrijdagmiddag borrel.

Een collega gaf mij een lift naar huis. Fijn! Zo had ik namelijk nog een beetje tijd voor ik naar de Loge ging voor een bijeenkomst met als thema: 'Symbolen'. Boeiend! Wij werden gadegeslagen door Washington:


Ook vrijdag prettig gewerkt en voor mijn gevoel veel kunnen doen op kantoor. Al blijft er altijd wel wat te wensen over. 's Ochtends werden wij verrast door een delegatie van een politieke partij die - toevallig terwijl er over een paar weken verkiezingen zijn - hardwerkende kleine bedrijven een hart onder de riem kwam steken in de vorm van een slagroomtaart.

Ook 's middags was het feest want een collega was jarig en dat diende gevierd!

De dag netjes afgesloten met het delen van een pot thee met een buurvrouw.

Zaterdag was ik op visite bij mijn voorganger als Secretaris. Hij legde mij een paar procedures uit en samen gingen wij even knutselen.
Via deze trap ging ik weer richting huis:

Komt nog een hoop bij kijken, dat secretaris zijn van een vrijmetselaarsloge. Op de weg terug naar huis wat boodschappen gehaald, een buurvrouw gebeld en thuis wat langer liggende klusjes (ophangen van een brandmelder, een goed plekje vinden voor mijn Star Wars Lego verzameling,

een gordijn ophangen en wat dies meer zij) opgepikt. Had het al eerder kunnen doen maar vond er de rust niet voor. Aan de hoeveelheid tijd ligt het niet want veel klusjes kosten niet veel meer dan een half uur. Heeft u dat ook wel eens, dat een klusje gewoon blijft liggen al is daar geen goede reden voor?

Begin van de avond deelde ik een pot thee met een buurvrouw en na het eten pakte ik een stapel oude papieren op, haalde er uit wat ik wilde bewaren en gooide de rest weg.

Intussen keek ik naar bewegende beelden met explosies, achtervolgingen en schietpartijen. Soms wel prettig, zo'n film waarbij je niet hoeft na te denken: 'de held verslaat de schurken en krijgt het meisje.'

Zondag bleek dat ik het opruim- en schoonmaak virus een beetje te pakken had want ik zette door met het schoonmaken van de badkamer, het verblijf van de goudvissen Tim, Tom en Willemijntje (voorheen 'Quick en Flupke en Caesar Alexander Draconius III' maar onlangs hernoemd)

en zo meer. Het draaien van een lading wasgoed voor een buurvrouw bijvoorbeeld. 's Avonds bracht ik die nog even bij haar en kreeg een kop koffie. Nadat ik daarvoor naar de film was geweest met een vriendin:
'Kabul, city in the wind', een docudrama over het dagelijks leven in Kabul, Afghanistan. Om nederig van te worden. Nog een uurtje gewerkt voor de loge en de bewonerscommissie en toen lekker naar bed.

Het Engelstalige stukje van deze week: https://terrebelius.blogspot.com/2019/02/do-you-live-by-christian-values.html

'Stolen Dance' van Milky Chance is de muziek van deze week:And I want you we can bring in on the floor
You've never danced like this before

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Albert Finney en Hans Eijsvogel

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/