Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 21, 2014

Het nut van een elektrische SUV

Dan denk je: 'Vandaag maar even rustig aan doen want gisteren heb ik hard gewerkt aan een nieuwe act en morgen zit ik de hele dag tot laat in de avond op een stembureau.' (Morgen verkiezingen voor het Europees Parlement. Wist u dat Pim Fortuyn zaliger voor uitbreiding van de Europese Unie was met meer lidstaten en dat de Partij voor de Dieren de landbouwsubsidies wil afschaffen?) en dan heb je toch dit takenlijstje:

CG
Club royal
Daniëlle
E-mails
Foto's Frankrijk
Google Drive opschonen
Hetty
Kasboek
Ma:  Manege Anne
Maria
Ondernemersklankbord
Opruimen
Roderick
Scheren
Stoelkussen  (Marktplaats?)
Verhalenbundel pagebreak
Waterschapsbelasting
Weekschema
Winonah

Je kunt dan natuurlijk naar buiten gaan en genieten van het mooie weer maar zo'n lijstje verdwijnt niet helemaal vanzelf. En dus ga je maar aan de slag.

'Kom bij ons en wees goed voor het milieu! Wij zijn namelijk zó duur dat u daardoor vanzelf zuiniger omgaat met energie. Dankzij ons wordt Nederland dus één van de duurzaamste landen ter wereld! Kom bij het team dat het beste is voor uw kinderen en kleinkinderen, redt de aarde en begin bij uzelf! Als u binnen 24 uur naar ons overstapt maken wij u gratis lid van The Green Team!

Ofwel: het gaat er niet om wat een bedrijf verkoopt maar om hoe de boodschap wordt ingepakt.

Op die manier is bijna alles aan bijna iedereen te verkopen. Uiteraard bent u - mijn gewaardeerde lezers - daar een positieve uitzondering op want u heeft nog nooit iets aangeschaft dat u eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Net als ik overigens. Toch? ;-)

Hoeveel mensen zouden bijvoorbeeld een elektrische SUV kopen? Dat schiet z'n doel toch voorbij? Mensen die een SUV kopen doen dat namelijk uitsluitend om anderen te laten zien dat zij zoveel geld hebben dat zij dat makkelijk kunnen verspillen door een benzineslurper te kopen die ook nog eens belachelijk veel kost aan wegenbelasting omdat het kreng zo ontzettend zwaar is. Bovendien laat je zien dat je thuis een garage hebt want op straat - waar het 'gewone' volk hun simpele autootjes parkeert- is er geen plek voor zo'n aso-bak, ook wel PC Hooft-tractor. Zo genoemd naar de winkelstraat in Amsterdam waar jongemannen in piccolo-pakjes de SUV-bakken parkeren van mensen die het heel normaal vinden om schoenen van 400 euro per paar te kopen.

Het pleonasme van de dag is: een onverwachte verrassing

Als verrassing een filmpje dat iets weergeeft van de humor die vrijmetselaren ten toon kunnen spreiden: