Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 03, 2014

Is dat leuk, asielzoeker zijn?

Vandaag dronk ik koffie met een vriend, thee met een vriendin, bezocht ik de diëtiste en vanavond vieren wij de Herstequinox.

Zaterdag mochten wij een beetje uitslapen, haalde ik kleren op bij de kleermaker en genoten wij het avondeten bij mijn moeder.

Zondag stonden wij met Rataplan Design op de Sunday Market in Amsterdam. Altijd leuk!
Ook leuk was het etentje zondagavond ter ere van ons twee jaar, elf maanden en een dag samen zijn.

Vrijdagnacht was het Halloween en werkte ik op een bedrijfsfeest in Limburg.Waar dronken dames mijn billen betastten. Zouden het dronken heren zijn die vrouwelijke entertainers lastigvallen dan heet dat 'seksuele intimidatie' maar omgekeerd blijkbaar niet. Welnu, ik vind dat dat moet veranderen. Gelukkig gaat het altijd maar om een handvol mensen dat zich misdraagt maar toch is het vervelend. Ik pleit er dan ook voor om werknemers op bedrijfsfeesten twee gratis consumpties te geven en de andere drankjes zelf te laten betalen. Het zal dan snel afgelopen zijn met dat dronken gedoe.

Vrijdag overdag deed ik lekker wat huishoudklusjes (mijn zoon had behoorlijk wat wasgoed meegenomen uit Italië), ruimde ik papieren op en digitaliseerde ik de laatste paar videobanden. Die kunnen nu dus weg en dat ruimt lekker op!

Hoe ik er in Limburg uitzag kunt u hierboven zien en hier heb ik voor u het foto-album van het officieuze afscheidsfeestje van een overleden vriend. Kunt u mij vinden tussen de foto's?
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.721697954573791.1073741862.110418352368424&type=1

(Met hartelijke dank aan https://www.facebook.com/Stecor.Photography)

Tussen de bedrijven door (onderweg in de auto of trein, in bed, in de kleedkamer) mag ik graag lezen ter ontspanning.

Boek nummer 21 van dit jaar is een klassieker, een science fiction klassieker: Tau Zero van Poul Anderson gaat over een ruimtereis maar stiekem over de sociale interactie tussen mensen wanneer zij vermoeden dat hun einde nadert.

Zo dramatisch is mijn situatie niet maar als ik niet snel van de uitkeringsdienst DWI met hun tegenstrijdige regeltjes en controle-maatregelen waar de Stasi jaloers op zou zijn geweest af ben, ga ik gillen!

Naar aanleiding van mijn stukje over de bijstandsuitkering die ik mag 'genieten' ontving ik vooral positieve en ondersteunende reacties. Maar ook deze: 'Nou, een vriendin van mij redt het in haar eentje anders prima met maar 80 euro per week na aftrek van vaste lasten!' Ik vroeg de dame om het stukje te herlezen. Met name dat deel waarin staat dat ik - samen met mijn zoon! - moet leven van 90 euro per maand na aftrek van vaste lasten. 'Ja maar, toch...' sputterde de domme mevrouw nog even. En ja, dat is er zo eentje die vindt dat niets ooit haar eigen schuld is maar dat alles wat mis gaat in haar leven de schuld is van anderen, met name van 'buitenlanders'. Zonder te beseffen dat zij voor verreweg het grootste deel van de wereldbevolking zelf een buitenlander is...

Wat natuurlijk leuk is voor buitenlanders is dat binnenkort de schuldvraag zal verschuiven. Mensen met een IQ van minder dan 90 roepen dan: 'Het is allemaal de schuld van de uitkeringstrekkers! Ze zijn te lui om te werken én ze pikken onze baantjes in!' En dat allemaal dankzij de onvolprezen participatiewet...

Er zullen er vast tussen zitten maar ik ben ervan overtuigd dat verreweg de meeste asielzoekers niet voor hun lol toekijken terwijl hun familie wordt uitgemoord om dan alles wat zij kennen achter te laten en naar Nederland of België te vluchten nadat zij hebben gehoord dat de mensen daar zo tolerant zijn om vervolgens door de 'christenen' aldaar te worden uitgekotst als profiteurs.

Domme Nederlanders vinden dat niet alleen alle asielzoekers voortaan niet meer welkom zijn in het 'tolerante' Nederland maar dat iedereen die in Nederland de wet overtreedt het land per direct dient te verlaten. Mag ik aannemen dat dat ook geldt in het volgende geval?