Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 08, 2012

Humor

Vandaag was ik aanwezig bij een conferentie over duurzaam ondernemen. De toehoorders waren over het algemeen genomen interessanter dan de sprekers. Die vonden het om onverklaarbare redenen nodig om hun begeleidend beeldmateriaal in het Engels te presenteren. En dat terwijl echt alle toehoorders de Nederlandse taal machtig waren. Vreemd, niet?

Maar de zaal zat afgeladen vol. Er kon niemand meer bij!

Nog geen 1000 euro per jaar erbij. Voor iemand met twee ton per jaar is dat vrijwel nihil maar voor iemand met een minimum-inkomen een wereld van verschil. Dus waarom vinden zoveel mensen dat Kinderbijslag niet inkomens-afhankelijk mag worden gemaakt? Met andere woorden: waarom zijn veel VVD-kiezers zo egoïstisch?

Soms lijken ze wel op de fans van die afsplitsings-partij die een hekel hebben aan 'al die buitenlanders'. Zouden zij beseffen dat zij voor het overgrote deel van de wereldbevolking zèlf buitenlanders zijn?

Eén van hen adviseerde mij om naar een Moslim-land te verhuizen. Waarop ik antwoordde dat ik graag in Nederland blijf wonen omdat dat volgens hem en zijn mede anonieme PVV-aanhangers langzamerhand tot een Moslim-natie verwordt. En hij liegt toch nooit? Begint-ie te schelden! Dat is het èchte probleem met de PVV-aanhang: geen gevoel voor humor...