Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 23, 2009

Samenwerken

Had gisteren een bijzonder leuke dag. Eerst mocht ik een vers bruidspaar in de maling nemen en daarna met diverse acts optreden tijdens een Burlesque-feest in het Rozentheater in Amsterdam met als thema "It's circustime!" Gewoon een avond (en nacht) onvervalste pret en plezier in het gezelschap van bijzonder fijne mensen. Urenlang geen ellende aan het hoofd is wel eens lekker maar toch kan niet ontkent worden dat er helaas veel ellende is in de wereld.

Elk jaar komen ongeveer 100 jongelui van onder de 19 om in het verkeer, doorgaans bij het fietsen van of naar school. En hoeveel kinderen sterven elk jaar tijdens een solo-zeiltocht om de wereld? Precies nul. Eigenlijk zouden alle ouders die hun kind met de fiets of brommer naar school laten gaan vervolgd moeten worden want deelnemen aan het verkeer blijkt levensgevaarlijk!

Toch wil de Raad voor de Kinderbescherming de ouders van de 13-jarige Laura uit de ouderlijke macht laten zetten omdat zij hun dochter steunen in haar plan om de jongste solo-rond-de-wereld-zeilster te worden.

Natuurlijk is in je eentje rond de wereld zeilen gevaarlijk maar zeker niet gevaarlijker dan het hebben van bijvoorbeeld een als agressief bekend staande stiefvader en labiele moeder.

Indertijd wist diezelfde Raad van de Kinderbescherming van de gevaarlijke situatie in het gezin van Rowena Rikkers maar besloot de zaak "nog even aan te zien". Het resultaat? Rowena raakte bekend als "Het meisje van Nulde" en haar vier-jarige lichaampje werd in delen teruggevonden op verschillende locaties in den lande. De Kinderbescherming kon officieel niets worden verweten.

Natuurlijk moet Laura de reis om de wereld worden ontraden en lekker eerst haar school afmaken. Maar kan de ouders worden verweten dat zij voor het geluk van hun dochter gaan? Er zijn voldoende mogelijkheden voor onderwijs aan boord (Het zogeheten "e-learning" bijvoorbeeld) en als Laura én haar ouders vooral ervan overtuigd zijn dat zij de tocht -op basis van haar kennis en ervaring- aankan dan zegt dat mij voldoende.

Ouders die willens en wetens hun kinderen stuk zien gaan aan alcohol-gebruik mogen van mij uit de ouderlijke macht worden gezet. Ouders die uit liefde voor hun kind haar iets laten doen waar zij gelukkig van wordt niet.

Helaas zijn de rechterlijke instanties in ons land bijzonder hypocriet.

Een beetje als de moeder die werd gevraagd wat zij ervan vindt dat mensen zomaar hun auto even op straat stilzetten om hun kind naar school te kunnen brengen:"Ik vindt dat het verboden moet worden dat mensen bij de school voor de deur stoppen om hun kind af te leveren." -"Maar mevrouw, U deed dat net zelf!"-"Ja, maar dat was maar eventjes en soms breng ik haar met de fiets." Gewoon hypocriet, mevrouw!

De overheid is ook lekker hypocriet: Ons handgel laten kopen en daarbij Rita Verdonk boos maken door mensen te adviseren elkaar geen hand meer te geven. Dat zou goed zijn tegen het verspreiden van de Mexicaanse griep die eerder dit jaar ontstond. Een mondkapje, een slaal en handschoenen dragen werkt ook prima tegen verspreiding van de reguliere griep die elk jaar honderden slachtoffers maakt in Nederland alleen al.

Het aantal doden ten gevolge van de Mexicaanse griep is in luttele weken verdubbeld en met honderd procent gestegen! Er zijn nu in totaal twee doden te betreuren...Tijd voor radicaal overheidsingrijpen.

Gelukkig lagen de foldertjes "Wat te doen bij een griep-pandemie" al klaar. Die zijn gedrukt in 2007. Teglijkertijd zijn er dozen vol zakdoekjes gratis verspreid onder (semi-) overheidsambtenaren zodat die in het zakdoekje kunnen niezen in plaats van de bacteriën vrij te verspreiden via het lokale luchtcirculatie-systeem op kantoor. Met dank aan een vriend die mij hierop wees. Handig hoor, dat overheden én medicijn-fabrikanten in 2007 al wisten dat er in het najaar van 2009 een grieppandemie zou ontstaan! Je zou bijna denken dat die samenspannen samenwerken.

Deel dit bericht