Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, februari 23, 2022

Niet oordelen leidt tot meer respect

In een twitterbericht stond: 'Vandaag drukke dag. Naar de sportschool en koken.' In eerste instantie dacht ik: 'Waar is de rest van het bericht want dat is toch helemaal geen drukke dag?' Maar dan ga je even nadenken (ik wel, tenminste) en bedenk je dat iemand bijvoorbeeld lijdt aan een vreselijke spierziekte en dankzij nieuwe medicatie voor het eerst sinds jaren weer naar buiten kan, oefeningen doet in de sportschool naast de fysiotherapie praktijk, dan een dutje gaat doen om energie op te doen voor het koken en denk je: 'Wauw, respect!'

===========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

==============================
Ofwel: niet te snel oordelen zorgt ervoor dat je minder negatief denkt over mensen. Hoewel het natuurlijk ook kan gaan om een uitzonderlijk lui persoon. Of misschien wel iemand die lijdt aan depressie. Een vreselijke ziekte waardoor je bijna nergens zin in hebt en zelfs naar het dak klauteren om daar vanaf te springen te veel moeite is.


Ook voor zo iemand is naar buiten gaan een enorme overwinning; zomaar contact met wildvreemden! Met het idee dat iedereen je zomaar aankijkt alsof je op het toneel staat om auditie te doen voor de titelrol in 'Droopy, the Musical'. Kan het mij niet goed herinneren maar het zou goed kunnen dat ik eens een bericht de wereld in stuurde dat luidde: 'Hoera, vandaag acht passen gelopen zonder hulp!' Dat was dan een paar dagen na de operatie waarbij ik een nieuwe heup kreeg waardoor ik een paar weken lang aan huis gebonden was.

Zo ontdekte ik dat je je absoluut niet hoeft te vervelen als je hele dagen in huis doorbrengt. Voor hen die dat jarenlang moeten doen...respect!

Heeft u wel eens een oordeel geveld waarbij u achteraf dacht: 'Oei, misschien heb ik iets te snel geoordeeld!'?

Meer lezen? Mijn verhalenbundels