Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 01, 2016

De week voorbij

Maandag dacht ik op kantoor te kunnen bijkomen van het weekend maar 'helaas' werd ik geacht te werken. Terecht hoor! Er waren niet veel collega's aanwezig deze dag dus de focus kon grotendeels worden gericht op de werkzaamheden. Dat is wel eens prettig. Net als van de baas een lift krijgen naar de bewoonde wereld omdat hij toevallig bij een klant bij mij in de buurt moet zijn. Eerder op de dag kwam een vriend van hem langs en na een korte babbel bleken hij en ik gemeenschappelijke kennissen te hebben. De wereld is klein. En ik ben dat ook.

's Avond mocht ik weer gezellig filosoferen met mensen die ik 'Broeders' noem in een vrijmetselaarsloge. Maar wat is dat toch, die vrijmetselarij? Hier enige verduidelijking:'God is nog niet uitbedacht' en 'Ik blijf zoeken tot het einde mij vindt' waren een paar van de uitspraken deze avond.

Bovendien was het deze dag Wereld Pinguïn dag! https://www.piepvandaag.nl/het-is-wereld-pinguin-dag/

Dinsdag gaf de thermometer in huis 13 graden aan. Dat vind ik fris. Daarom deed ik een trui én de kachel aan. Grote delen van het land waren bedekt onder een laagje sneeuw en eigenlijk is dat best grappig. Geen witte kerst maar een witte Koningsdag...Heel vreemd dat de mensen die al jarenlang ontkennen dat het klimaat verandert zo stil zijn.

Ik hield mij bezig met zangoefeningen, opruimen in de keuken, het ontwerpen van een logo en mijn zaak tegen de gemeente en mijn vermeende schuld: http://vragen.blogspot.nl/2016/03/vermeende-schuld-bij-gemeente.html (Even omlaag scrollen voor de meest recente bijdrage). Ook verrichtte ik wat werkzaamheden voor de Bewonerscommissie. Waarom? Onder meer vanwege mijn voornaamste levensmotto: 'Iemand moet er wat aan doen en jij kunt iemand zijn.' [Deel op Twitter]

Ach, het is maar een paar tientjes', verzuchten mensen. Misschien maar goed dat de meeste burgers er financieel op achteruit gaan. Misschien dat men dan eens in opstand durft te komen. Het leed van anderen is namelijk ver weg maar de eigen portemonnee zit in de broekzak. [Deel op Twitter]
'
Natuurlijk kon ik ook deze dag weer het schrijven niet laten en 's avonds vervoegde ik mij bij collega's voor de repetities van onze voorstelling in Leipzig, binnenkort. Een vriend van ons uit Duitsland was publiek en voor mij was dat even wennen want mijn Duits is wat roestig en zijn accent maakte het er niet makkelijker op hem te verstaan. Bovendien obscuurde zijn gezichtsbeharing zijn mond waardoor ik moeilijk kon liplezen. Iets wat kan helpen bij het bepalen van wat iemand precies zegt. Toch kwamen wij er wel uit. Mede hierdoor:


Woensdag was het tijd voor een Witte Koningsdag omdat een Witte Kerst er dit keer niet in zat [Deel op Twitter]. Alleen in Limburg viel er sneeuw, maar toch. In Amsterdam was het onverwacht zonnig en fijn. Al was het ietwat frisser dan gebruikelijk op deze dag in het jaar en vielen er enkele regendruppels. Met mijn vriendin en vrienden genoten wij van een lange wandeling (een kilometertje of elf) langs kramen, kleedjes, podia en kroegen.
 Elk jaar weer een 'kunstwerk' in de Jordaan!
 Prachtig weer en niet al te veel mensen
 Duizenden kleedjes met diverse prullaria: meuk is leuk!
 Over de hele dag één enkel biertje gedronken. En wel hier.
 Selfie in t-shirt
Tulpen die bloeien

Erg gezellig en natuurlijk kwamen wij de nodige bekenden tegen. Diverse winkels namen de gelegenheid te baat om van oude voorraad af te komen en zo kwam ik aan mooie nieuwe truien voor enkele tientjes terwijl die nog niet zo heel lang geleden over de €100 kostten. Echt een dag om voor te sparen, dus! Wij eindigden de dag bij de vrienden thuis op de bank, genoten van het gezelschap, een filmpje en heerlijke zelfgemaakte vegetarische lasagne.

Thuis regelde ik nog voor mijn komende reis naar voormalig Oost-Duitsland en genoot ik van het eerbetoon van Bruce Springsteen aan de veel te vroeg overleden muzieklegende Prince:


Donderdag was ik nog ietwat vermoeid maar toch ging ik hard aan het werk. Het werd een rare, drukke dag. Zo eentje waarbij je weet dat je hard hebt gewerkt maar toch het gevoel aan overhoudt dat je niets hebt bereikt. Ook al weet je dat dat niet waar is. Een collega moest naar een klant bij mij in de buurt en dus kreeg ik een lift. En een biertje.

Heel fijn. Dat waren ook het bier en het eten waarop mijn kompanen bij trakteerden bij een borrel annex etentje die ik had georganiseerd rond het thema: hoe verzorgen wij in de nabije toekomst een avondvullend programma in een zaal waar wij ook nog eens wat geld aan verdienen? Erg gezellig! En nuttig bovendien.

Vrijdag nam ik de baromzetlijsten door van de hoofdstedelijke vrijmetselaars bij één van hen thuis en maakte ik onderweg deze foto.

Een lunchafspraak ging niet door en werd vervangen door een kopje thee bij buurvrouw Winonah die een vriendin op bezoek had die toevallig een vriendin van mij van vroeger is en wiens man bevriend is met een andere vriendin van mij. Het is een kleine wereld!

Verder ging ik naar de Voedselbank en mijn moeder en 's avonds naar een jarige vriendin in Leiden.
Het begin van de betreffende straat
De door mijn vriendin voor de jarige gebakken (Nutella!) taart

Al met al weer een leuke dag!

Grappig dat ik diverse mailtjes mocht ontvangen van vrienden die bang zijn dat ik mij verveel [Deel op Twitter] : 'Nu ik Netflix heb verveel ik mij niet meer als werkloze. Moet je ook doen, joh!' en 'Vanavond is er een leuke documentaire op TV. Ik dacht: dat vind jij vast wel leuk om te weten. Dan hoef je je niet te vervelen.' Erg aardig hoor, maar ik verveel mij heus niet.

Zaterdag was ik met mijn vriendin in de alleraardigste plaats Zutphen voor een markt waar zij met haar spullen stond en waar wij diverse van haar familieleden (nu ook een beetje de mijne) ontmoetten. En een Broeder Vrijmetselaar.
 De Wijnhuistoren

Op de Groenmarkt in Zutphen
(Zicht vanuit de kraam)

Wij aten bij vrienden en op de weg terug naar huis zagen wij dit:
De IJssel
 Hoe heet deze brug ook alweer?
De ondergaande zon kwam precies onder
dit (tweede) viaduct door.

Zondag stonden wij op een markt in Amsterdam. Mijn nicht kwam langs met haar gezin. Een buurvrouw en haar moeder. Een vriend met zijn gezin. Ook leuk. En ook prachtig weer:


Vaart achter de markt
Dito

Bij de loods
Onderweg naar huis een fabriek bij zonsondergang

Een aantal producten van Rataplan Design: http://www.rataplandesign.com

Vandaag twee versies van een liedje in het tempo waarin ik de afgelopen week leefde. De originele versie van Popcorn uit 1969 van Gershon Kingsley:


En een versie die ik persoonlijk heel gaaf vindt: die van Kraftwerk


Overigens is er weer een maand voorbij dus hier zijn mijn foto's van april:
https://www.flickr.com/photos/terrebel/albums/72157667765212306

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.