Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 19, 2023

De week voorbij

Ik zie een mogelijkheid om de hoeveelheid geweldsdelicten in het uitgaansleven drastisch te verminderen. Mensen blijken niet snel geneigd om politie agenten in uniform te slaan, overhoop te steken of neer te schieten. Dat wordt af en toe bewezen als een agent in burger wordt neergestoken. Had hij een uniform aangehad dan was dat zeer waarschijnlijk niet gebeurd. 

De oplossing ligt natuurlijk voor de hand: geef burgers toestemming een politieuniform aan te trekken wanneer zij gaan stappen!

De straf voor het gebruik van geweld tegen iemand in uniform is hoger dan geweld tegen een burger dus men zal zich voortaan wel gedragen. Toch?

Was het maar zo eenvoudig om geweld uit te bannen. Maar waarom zou dat eigenlijk niet kunnen?

Vaak blijkt een geweldpleger onder invloed van alcohol. Zou er een volksopstand uitbreken wanneer alcohol drinken zou worden verboden? Zou die opstand net zoveel stof doen opwaaien als indertijd de Tabaksoproer?
===========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

==================================
Maandag merkte ik weer dat vooral mensen die zeggen dat zij 'zelf onderzoek doen!' zeer slecht geïnformeerd zijn. Bijna alsof zij gewoon rechtspopulisten citeren en dat citaat 'mijn mening' noemen. 

Neem bijvoorbeeld dit heerschap:

Hij is verschrikkelijk bang voor 'omvolking!' en 'moslims!' maar de anonieme vrijgezel met nul volgers en nul berichten
(In internetvaktermen: een trol)

baseert zich niet op data maar op populistische uitspraken. Van bijvoorbeeld Dilan Yesilgöz. De voorvrouw van de VVD verspreidt graag de leugen dat asielzoekers en hun gezinshereniging het grootste probleem zijn van de maatschappij.

Terwijl haar eigen partij (en de voorloper ervan) indertijd een enorme intocht van gastarbeiders uit Turkije en Marokko had geregeld. Dat er nu zoveel (wat is 'veel'?) moslims in Nederland wonen is al jaren te danken aan de VVD. Gemiddeld bestaat de bevolking van Nederland voor ongeveer 5 procent uit moslims. In 2050 misschien al 8! Oei! Dat is verschrikkelijk!... want...eh...Ja, en vijftig procent van de inwoners is vrouw. Dus?

Waarom maken racisten zich geen zorgen over vervangen worden door vrouwen? Daarvan zijn er in Nederland tien keer zoveel als moslims.

Over leugens en politiek gesproken: na het zien van dit filmpje weet ik het zeker: ik ga NSC stemmen! Gewoon lekker nergens duidelijk over zijn en alleen maar zeggen dat het beter moet en er verandering moet komen. Een ding moet ik Omtzigt nageven: tot aan de verkiezingen weigeren te zeggen wie voor jouw partij de presidentskandidaat is, is erg origineel.

Kamerleden voor NSC hoeven zich van Omtzigt niet eens aan het 'partijprogramma' te houden maar 'mogen bij het stemmen over moties gewoon hun eigen geweten volgen'. Fijn die *ahum* duidelijkheid.

Koffie met een buurvrouw is tenminste échte duidelijkheid. Ook leuk was dat haar vriend weer mee was. Niet alleen omdat ik hen ooit heb mogen koppelen.

Na hun bezoek werkte ik een paar uurtjes aan mijn administratie ten behoeve van het UWV en trof ik verdere voorbereidingen voor mijn verblijf in Belfast.

Een uurtje theedrinken met een buurvrouw, hapje eten en naar mijn Loge. 

Hoog bezoek want de spreker van de avond was een oud-Grootmeester; een man met veel maçonnieke ervaring dus. Die ons vertelde over diverse richtingen die de verschillende Vrijmetselaarsclubs wereldwijd op zijn gegaan in de loop der eeuwen. Het aantal leden van de Vrijmetselarij is zó geheim dat wij het zèlf niet eens weten. Maar vermoedelijk ergens tussen de 2,8 en 6 miljoen wereldwijd. Wie een beetje hielpen dat getal omlaag te brengen waren de nazi's; die hebben duizenden Vrijmetselaren (en voor de zekerheid ook maar hun partners, buren en kinderen) omgebracht. Lastig om precies te bepalen want 'Vrijmetselarij' is geen beschermde titel. Al delen verreweg de meeste Loges (zeg maar 'afdelingen') dezelfde standaardwaarden. 

In sommige landen verboden en dus verdwenen, in andere landen is segregatie (aparte Loges voor Broeders met een donkere en lichte kleur huid) nog volkomen geaccepteerd terwijl in andere Loges pas sinds kort Joden, homoseksuelen en/of Moslims worden toegelaten en er Ordes zijn die vrouwen wel tolereren maar niet accepteren; in sommige Ordes moet je een theïst zijn, terwijl andere Loges er genoegen mee nemen als een Broeder of Zuster (het ene land kent nauwelijks vrouwelijke vrijmetselaren terwijl dat percentage in andere landen op 20 zit) deïst of zelfs atheist is. Hier wat interessante informatie over atheïsme en andere overtuigingen, zoals bijvoorbeeld extremisme.

Het was druk en gezellig. 
De akoestiek binnen bij de bar is vrij slecht dus diverse gehoorbeperkten stonden liever buiten.

Wij hadden - naast ons eigen kluppie van zo'n 20 man - een stuk of tien Broeders van andere Loges op visite. Dus pas tegen middernacht ging het licht van de bar uit.

Voor ik ging slapen zocht ik nog even het laatste nieuws op over de huidige situatie in IJsland. Dat prachtige land waar een vriendin van mij woont scheurt uit elkaar door - steeds vaker voorkomende - tectonische activiteit. Doodeng.

Met mijn excuses aan mensen die nu 'huilie huilie' gaan doen omdat hun favoriete rechtspopulisten wéér geen gelijk hebben maar wetenschappers wél: niet alleen de zwaardere regenval in Nederland maar ook de ongekend heftige seismische activiteit op IJsland nu, is wel degelijk een gevolg van klimaatverandering.

Dinsdag vertelde mijn verwarde hoofd (toch weer eens laten nakijken) dat ik was ontwaakt uit een interessante droom. Even rustig bijkomen. Kopje koffie erbij en een stuk of 1500 onnodige e-mails uit mijn inbox verwijderen. Lollige truc om niet alleen je inbox maar ook je hoofd op te schonen. Raar dat dat blijkbaar zo werkt. 

Een uurtje of wat besteedde ik aan online inchecken voor mijn aankomende vlucht uit Nederland. Helaas kan ik niet het indertijd speciaal voor vliegreizen aangeschafte rolkoffertje gebruiken; het arme ding mag niet meer mee als 'handbagage'. Daar had-ie een paar centimeter kleiner voor moeten zijn. Prima verdienmodel voor de vliegmaatschappijen: diverse reizigers mogen ter plekke een paar tientjes extra neertellen want hun handbagage heet sinds kort 'ruimbagage':
Voor de zekerheid ook maar even gekeken wat er tegenwoordig wel of niet meemag aan boord van een vliegtuig:
Voor de zekerheid geen chili eten voor de lunch, de dag van vertrek want 'samengeperste gassen' mogen niet mee aan boord van het vliegtuig.

Erg vervelend dat het tegenwoordig verboden is om wapens en explosieven mee te nemen aan boord van een vliegtuig. Waar is onze vrijheid!? Hier zit vast D66 achter; we leven in een dictatuur! 🤪

Terwijl ik blij zat te wezen dat ik eindelijk weer een betaalde baan heb - al is het maar voor twee maanden - dacht ik aan de ontslagen die gaan vallen op het Ministerie van Defensie. Een paar ambtenaren besloten de hypocrisie van onze demissionaire overheid aan de kaak te stellen en te laten uitlekken hoe Rutte & Co écht denken over de regering van Israël"

Alleen naar buiten toe is Nederland heel stellig in de weigering om stelling te nemen in het Israël/Palestina conflict. Intern blijkt Nederland Israël - net als de VN die al eerder de bezetting van Palestijnse gebieden 'illegaal' noemde - te veroordelen. 

'Ja, maar de joden hebben recht op al het land in Gaza want dat is aan hen beloofd!' Sorry, maar niet alleen de VN spreekt van een 'bezetting', ook de soldaten van het IDF zélf doen dat.

Ook hier is het weer de burgerbevolking die leidt onder de machtspelletjes van 'de elite'. Waarom 'het volk' dan toch nog op deze politici blijft stemmen is vooralsnog een raadsel.

Berichten als 'kijk, een leuk kattenfilmpje!', 'ik weet een leuke podcast. Het onderwerp interesseert je niet, maar de presentator heeft een leuk accent dus die moet jij ook luisteren!', 'kun je even naar mijn computer kijken?' en 'mijn ex doet vervelend, wat moet ik doen?' negeerde ik deze dagen. De focus ligt voorlopig op zaken die voor mijzelf van belang zijn. Met mijn excuses aan hen die mij kennen als iemand die nooit 'nee' zegt.

Woensdag werd ik gebeld door het UWV. Men had weer een 'gratis werkervaringsplek' voor mij. 'In een gezellig team en na een paar maanden krijg je zelfs een reiskostenvergoeding! Dan kun je je eindelijk weer nuttig voelen want je zult je wel vervelen als werkloze.' Vast superlief bedoeld. Maar toch maar bedankt voor de eer om 'met behoud van uitkering' ergens aan de lopende band te gaan staan. Dus ik stem op een partij die leukere dingen weet te doen met de miljarden euro's die gaan gepaard met het uitvoeren van de participatiewet. 

'Alle werklozen zijn lui!' is de zoveelste leugen van volksmenners om tweedracht onder de bevolking te zaaien. Vraagje aan lezers met een uitkering (Bijstand, WAO, AOW, WAJONG, WW...): bent u lui? Volgens de VVD en de fans van die partij bent u dat namelijk.

Behalve een hoop ellende in de wereld valt er gelukkig ook nog veel te lachen. Om dit propagandafilmpje bijvoorbeeld. Ook geloof ik deze [acteur] soldaat die zegt dat Maandag moet worden omgelegd. Ik denk dat velen deze soldaat zullen toejuichen als zijn leger van 3 miljoen goed uitgeruste en goed getrainde mede-soldaten het lukt om Maandag te vernietigen. 

Zelfs de ongeorganiseerde bende van 30.000 waartegen zij het opnemen zal er blij van worden.
Met een buurvrouw haalde ik ons bijna-wekelijks bijna-overdatum voedsel. 

Met een fijn gesprek en en kopje thee verleenden wij elkaar morele steun betreffende zaken die in ons leven spelen. Mooi vind ik dat.

Net als een biertje doen (oké, het werden twee pinten. Per persoon) met een goede vriendin. In één van mijn favoriete kroegen. 

Ook zij toonde zich verheugd dat ik na ruim 180 sollicitaties in anderhalf jaar eindelijk weer eens betaald werk had verkregen. Omdat ik er iets eerder was dan zij, liet ik een Iers heerschap - en vaste klant - mij helpen met een Ierse taalles op DuoLingo:
Het was heerlijk weer en dus liep ik - goede oefening voor het vermoedelijk veel moeten bewegen in Belfast - naar huis. Daarbij kwam ik langs 'de mooiste bioscoop ter wereld' volgens Time magazine:

Donderdag werd mijn poging tot uitslapen alleen maar onderbroken door de geluiden van wegwerkzaamheden voor mijn deur. Keurig om half acht. Afijn. Nu had ik wat extra tijd om de dingen te doen die gedaan moesten worden. Administratie, achter geld aan voor een verrichtte entertainmentklus (al wordt het totale bedrag verrekend met mijn uitkering), uitzoeken hoe ik in Belfast met het openbaar vervoer van het gastenverblijf naar het theater kom (en terug), regelen dat mijn planten water krijgen tijdens mijn afwezigheid en mijn goudvissen voldoende te eten...dat soort dingen. 

Vind ik best energieslurpend, dat 'even' dit en 'even' dat. Het kan aan mijn ADHD-hoofd liggen maar ik vind het vervelend om met niemendalletjes gebeld, geappt en gemaild te worden als ik geconcentreerd aan het werk ben. Dus deze dagen staat mijn mobieltje een groot deel van de dag op 'niet storen' stand. Hier een filmpje dat (hopenlijk) duidelijk maakt hoe irritant het voor mij is om 'maar eventjes' gestoord te worden terwijl ik geconcentreerd bezig ben. 

Vind u het prettig om 'maar eventjes' gestoord te worden? En stoort u zelf ook wel eens mensen, al is het 'maar eventjes'? Het is om die reden dat ik mensen liever mail of app dan bel. Dan kunnen zij zelf beslissen óf en wanneer zij het bericht lezen en eventueel reageren. 

Gelukkig waren er deze dag maar een stuk of twaalf mensen die een reactie van mij op een bericht van hen wilden. Waaronder twee die mij belden als ik niet binnen twee minuten had gereageerd. Sorry, maar ik heb ook wel eens andere dingen te doen. 

Voor de broodnodige energie at ik wat fruit tussen de bedrijven door, deelde een pot koffie met een buurvrouw en lachte mij een kriek om dit parodiefilmpje. Vind ik prachtig, als mensen de draak kunnen steken met en onder bijzonder nare omstandigheden. 

Ook kan ik intens genieten van filmpjes die mij aan het denken zetten. Zoals dit filmpje: 'Als je terug kon in de tijd, zou je dan iets doen om het leven nu prettiger te maken? Bedenk dan wat je vandaag kunt doen om de toekomst prettiger te maken.'

De avond was gereserveerd voor mijn zoon. Ik liet hem onder meer dit beeld zien uit een filmpje, gemaakt zo'n anderhalf jaar voor zijn geboorte. 

Later op de dag stuurde ik hem het volledige - twintig minuten durende - filmpje. Via WeTransfer want het bestand was te groot om te verzenden als e-mail bijlage. Maar eerst gezellig samen uit eten en (bij)praten. Hij wordt één van de mensen die voor mijn dieren en planten zal zorgen tijdens mijn werk in het buitenland. Heel fijn! Zó fijn dat wij gewoon weer eens vergaten een selfie te schieten. 

Die avond creeërde ik een document 'voor de achterblijvers'. Stel dat ik bijvoorbeeld mijn mobieltje kwijtraak, dan kan men mij nog bereiken via mijn tijdelijke huisbaas en bijvoorbeeld het theater waar ik mag spelen. 

Ook beschreef ik alvast een stuk of wat kerstkaarten. Met aan een buurvrouw het verzoek die voor mij eerdaags op de bus te doen. 

En wéér werd ik 'even' gestoord door een vriend: 'Kun jij voor mij even...?' 'Nee, dat kun je namelijk ook heel goed zelf.' 'Ja, maar jij bent daar sneller en handiger in dan ik.' 'Jij zult er nooit handig en snel in worden als je het niet tenminste probeert.' 

Je helpt mensen het best als je hen leert dingen zelf te doen in plaats van die vóór hen te doen. 

Vrijdag begon met een grote lach. Wist u dat humanitaire leger-organisaties in het Midden Oosten hun 'hulp' aan ziekenhuizen aanleveren in dozen waar in grote letters 'MEDICAL SUPPLIES' op staat? Dus in het Engels en niet in hun moedertaal? In normale landen staat in de taal die in het ziekenhuis gesproken wordt wát er dan in zo'n doos met 'medische hulpmiddelen' zit: verbandgaas? Injectienaalden? Operatiehandschoenen? Medicatie? Moeten de artsen echt elke doos openmaken voor zij weten naar welke afdeling de doos moet? 

Ook leverden deze lieve mensen maar liefst 300 liter diesel voor de generatoren voor het ziekenhuis 'voor het in leven houden van die arme couveuzebabietjes waar wij zo veel om geven', vertelde een woordvoerder met droge ogen. 'Stel dat wij inderdaad die brandstof van hen kregen', vertelde de ziekenhuisdirecteur later. 'Dan was die 300 liter voldoende om de generatoren ongeveer een kwartier draaiende te houden.'

Op z'n minst hadden deze heren wat gewicht in de dozen kunnen stoppen zodat zij niet door de wereld worden uitgelachen omdat zij een toneelstukje van Groep 8 lijken op te voeren. Soit. Wie ben ik om mij te bemoeien met propagandafilmpjes? 

Voor normale mensen is de situatie al best ingewikkeld maar onze arme wappies weten niet meer waar zij het zoeken moeten: 'Wij vertrouwen MSM nooit! Maar dit soort filmpjes die wij wél geloven worden verspreid door CNN. O, hemeltje!'

'Geen cent naar het buitenland dus geen miljoenen naar Oekraïne! Trouwens, het is onze oorlog niet!' 'Dus je bent ook tegen financiële steun aan Israël?' 'Eh...' 'En je bent het eens met Rutte dat Israël wapens en geld van ons moet krijgen?' 'Nou...eh...' Zelfs Grote Geert keurt de invasie van Oekraïne door zijn vriend Poetin inmiddels af en stelde zelfs dat wat hem betreft de Russen de oorlog met Oekraïne mogen verliezen:

De arme man vindt het helemaal niet leuk (kijk maar, hij vergeet spontaan de lessen Nederlands uit zijn jeugd) dat onlangs naar buiten kwam dat hij vlak na 'MH17' op uitnodiging van een Russische rechtspopulist in Moskou was om gezellig te praten. Waarna hij de boodschap verspreidde dat Poetin eigenlijk een geweldige vent is die gewoon niet begrepen wordt. Net als Baudet verkondigt Wilders precies dezelfde boodschap als hun voorgangers die 80 jaar geleden van Hitler zeiden dat die een fantastische maar helaas onbegrepen man was.

Zijn er echt mensen die gezond van geest zijn die geloven dat het tof is om mensen te vermoorden tijdens het ochtendgebed? En dat iemand daar dan terecht zó trots op moet zijn dat hij die actie filmt? Ook begrijp ik niet waarom er zo weinig protest is tegen het ontvoeren van burgers van 'de andere partij'. Is dit dan oke?

Een buurvrouw en ik begrijpen elkaar ook niet altijd maar vaak wel. Zo ook deze dag. Toen ik bij haar een kopje thee dronk en informatie deelde over met name mijn aanstaande werk in Belfast. Was nog bij haar toen vrienden van haar kwamen. Gezellig! Maar ik kon helaas niet lang blijven. Dingen te doen.

Niet in de laatste plaats natuurlijk het bedenken en publiceren van een vers 'verhaaltje op vrijdag'. Misschien wel voor de laatste keer dit jaar, afhankelijk van mijn tijdsindeling in het buitenland, de komende tijd.

Zaterdag bleek weer dat extremistische zionisten (nee, niet elke Israëliër is een jood en niet elke jood is een zionist en natuurlijk is niet elke zionist een extremist) een klein probleempje hebben: 'Elk land heeft het recht zich te verdedigen tegen een aanval van een ander land'. Oké, helder. Of dan tienduizenden burgers doden telt als 'zelfverdediging' is een ander verhaal. Slecht voor het millieu is het hoe dan ook, al die bommen en granaten. Die met het - illegale - fosfor - bijvoorbeeld.

Maar Israël is aangevallen door een terroristische groepering (die volgens het IDF ongehinderd twee niet-beveiligde controleposten kon passeren op die noodlottige 7 oktober). Hamas is geen land. Vergelijk het met het opblazen van scholen en ziekenhuizen in Groningen omdat leden van de Dutch Defence League (klik. Interessant 'weg met moslims! En andere zwartjes en joden en zo en vrouwen zijn stom en van mijn mama mag ik niet buiten spelen. Boehoehoe!'-clubje) je hebben aangevallen. En zich misschien verschuilen in die scholen. Het is verre van netjes om als soldaat vanuit een school het vuur te richten op burgers 

die je later 'sympathisanten van de terroristen' noemt. Terwijl de losse lichaamsdelen die ooit een mens waren dat niet kunnen tegenspreken. Onvriendelijk. Welk embleem op de schouder van de betreffende soldaat zit dan ook.

Wat het moeilijker maakt om terroristische organisaties aan te pakken of om de regering Netanyahu (behalve premier óók een zeer vermogend zakenman) te straffen voor schending van het internationaal oorlogsrecht zijn de diverse belangen. Met name die van regeringen, politici en zakenmensen. Hoewel dat vaak om dezelfde mensen blijkt te gaan. Inderdaad, 'de elite' heeft groot belang bij bijvoorbeeld het uitblijven van een staakt-het-vuren in Gaza/Israël.

Terwijl zij de gewone burgers opstoken om elkaar te bevechten, worden die uitgelachen door 'de elite' die het gewoon als spel lijken te zien, elkaar handelsrechten en stukken land afsnoepen. Ik walg van die lui. 

Dus het was fijn om een telefoontje te ontvangen van iemand uit mijn netwerk. Hij stelde mij voor aan een dame die wellicht gebruik kan maken van bepaalde kwaliteiten van mij. Betaald en al. Met name om werkgevers te laten zien dat mensen met een beperking óók prima werknemers kunnen zijn. Mooi!

Voor het slapengaan las ik maar even een paar hoofdstukken in een fijn luisterboek.

Na het plaatsen van een vers Engelstalig stukje proza uiteraard.

Zondag pakte ik er een landkaart bij. In vroeger tijden - en jelui weten dat wellicht niet - meldde je je dan bij een groot tankstation of een kantoor van de ANWB. Alwaar je een papieren kaart kocht van het te bezoeken gebied. Nu is er Google Maps. Klikkerdieklik en je hebt een overzicht van de betreffende buslijnen en ziet op hoeveel minuten loopafstand van je verblijf er een fatsoenlijk restaurant zit en waar je eventueel veters kunt kopen of zo. Superhandig! 

Voor alle zekerheid de betreffende data ook maar op een briefje geschreven. In geval mijn trouwe Google Pixel 4a dienst weigert. En ik namen als Skegoneill en Glengormley niet kan onthouden.

Nog even een paar lessen Iers op Duolingo en een schermafdruk maken van mijn voortgang. 
Met een kleine steek in het hart omdat ik mijn 'streak' ('dagreeks') mogelijk zal kwijtraken. Alsof de juf geen nieuw 'goed zo!'-stickertje in je schriftje plakt. *snif!*

Een rondje sociale media om even lekker te lachen ("Illegaal vuurwerk moet verboden worden!" 😂en ook de jaarlijkse traditie die wij kennen als 'De Zwarte Pietendiscussie' leverde weer hilarische berichten op),wat berichten beantwoorden en online dingen regelen voor mijn inmiddels zeer nabije vertrek. Ik ga op zoek naar geluk en voor een verbetering van mijn financiële situatie naar het buitenland. Ben ik nu een gelukszoeker?

Wilde ook nog een en ander doorgeven aan het UWV maar helaas, de website was weer eens niet bereikbaar en men heeft een enorme achterstand met het verwerken van wijzigingen:


Ook een aardige opmerking van de mensen die de WW uitvoeren:
"U heeft geen WW-uitkering". Dan wil ik de persoon bedanken die mij onder het pseudoniem 'WW' maandelijks een bedrag uitkeert. Erg lief.

Nog even kijken naar de laatste peilingen voor de verkiezingen. Volgens Maurice de Hond zou de PVV zomaar de grootste partij kunnen worden en dus Geert Wilders premier. Há, de kans dat Snoop Dogg met wiet roken stopt is groter dan de kans dat Wilders premier wordt en...o,...Snoop Dogg says he’s giving up smoking weed. Oeps! Nou...eh...succes dan maar, inwoners van Nederland.

Nog even een rondje lopen door de buurt en 'dag' zeggen tegen diverse buurtgenoten en lokale winkeliers:
Een vriend was zo lief mij en mijn bagage naar Schiphol te brengen met de auto:

'Huh, neem je alleen maar een rugtas mee?' Ja, ik ga maar voor zeven weken, hoor. Niet een lang weekend of zo. Twee broeken, twee truien, een tandenborstel, een overhemd, twee t-shirts, mijn script en e-reader, oplader en ondergoed voor een week. Want er staat een wasmachine in mijn gastenverblijf dus waarom zou ik veel meenemen? Toch maar mooi even €80 uitgespaard voor het meenemen van een koffer. Dus.


Het werd een voorbeeldige vlucht en na een uurtje 'bussen' wachtte mij een warm onthaal door de gastheer die de komende weken met mij zit opgescheept. Het toeval wil dat zijn andere kamer wordt verhuurd aan een collega acteur uit de show.

Als u dit leest, ben ik dus - ijs en weder dienende - inmiddels gearriveerd in Belfast voor werk. Mocht ik u niet meer spreken voor januari: alvast fijne feestdagen (inclusief Sinterklaas natuurlijk!) en een gelukkig nieuwjaar!

Leonard Cohen verzorgt met Avalanche de muziek deze week
In de serie 'Onbekende Helden': Abraham Tuschinksi

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Vivian Silver en Ruud Geels