Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, december 02, 2010

Sinterklaas

Vandaag had ik Superfer's oude oppas en vriendin Suus op theevisite. Zij was verbaasd dat hij nu zelf een oppaskind heeft. Daar was hij vanavond. En ik? Ik was in het Psychiatrie cafe Amsterdam-Noord vanwege de thema-avond "Lotgenoten". Verschillende instanties waren vertegenwoordigd rond psychiatrisch patienten en direkt betrokkenen. Een informatieve avond, opgezet door een puike organisatie.

"Natuurlijk is onze organisatie schuldig! Al jaaaaren nemen en bieden de hoogste bazen van onze organisatie smeergeld aan. Wat fijn dat U ons daar nog even op wijst en ons een boete oplegt en onze corrupte mensen in het gevang werpt!" Aldus de baas van de FIFA vanuit het hoofdkantoor in belastingparadijs Zwitserland.

In werkelijkheid ontkende de FIFA -heel verrassend- schuldig te zijn aan ondermeer omkoping. Wat mij betreft gaan de jongetjes van FIFA terug naar de schoolbanken om iets te leren over eerlijk delen. Hun eerste huiswerk in het kleuterklasje...? Schrijf 1000 keer "Ik mag niet liegen".

Sinds deze week zit mijn zoon bij een huiswerk-klas. Errug handig want op het gebied van wis- en natuurkunde en zo kan ik hem niets meer bijbrengen. Alleen nog met zijn talen kan ik echt helpen bij zijn huiswerk en met overhoren.

Naar verluid wil men in Belgie de vakken Latijn en Grieks naar de geschiedenisboeken verwijzen "Want wat hebben kinderen nu eigenlijk aan die vakken?" Welja! Schaf ook meteen maar wiskunde af want het rekenmachientje of de kassa kunnen voor je rekenen.

Weg met topografie want daar heb je toch Google Maps en de Tom Tom voor? In plaats van Nederlands is er spellingcontrole in Word en alles over Biologie vind je op internet; Geschiedenis is iets van vroeger en ook gymleraren zijn overbodig want kinderen kunnen best wat meer gaan fietsen of met de Wii-mote, move-controller of met de Kinect gaan spelen...

Met de nieuwe plannen van het kabinet wordt studeren een elite-aangelegenheid en gaan we langzaam naar een Brave New World; De grootste groep bestaat straks uit VMBO'ers domme harde werkers, de zogeheten Gamma's, Delta's en Epsilon's.

De elite zal bestaan uit mensen die Nyenrode of zo hebben gedaan met het geld van pappie en mammie. Dit zijn dan de Alpha's en de Beta's. Ofwel: zij hebben straks alles voor het zeggen en uitsluitend hun kinderen kunnen later nog studeren waarmee het systeem zichzelf in stand houdt...

Maar even een vrolijke noot: die sneeuw ziet er prachtig uit en komend weekend is het Sinterklaas!

Deel dit stukje