Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 21, 2024

De domheid der mensen

Veel mensen zijn bevoorrecht ('privileged' in het buitenlands) en veel bevoorrechte mensen blijken ook 'wappie'. Of hebben in elk geval met wappies gemeen dat zij zeer zelfzuchtig zijn. Terwijl bevoorrechte mensen zich gewoon niet interesseren in anderen, rillen wappies van angst bij elk hondenfluitje. Een 'opperwappie' als Baudet vertelt hen wat het volgende is waar zij bang voor moeten zijn en wappies trillen al van angst voordat zij de juiste termen kunnen opzoeken. 

Wat is bijvoorbeeld 'een electroauto'?

"Ze willen auto's afschaffen!" "Klopt. En wat is daar precies zo vreselijk aan? Vergaat de wereld als er geen auto's meer zijn en wij voortaan schonere lucht inademen en meer grondstoffen beschikbaar komen voor wat er écht nodig is?"

Dit was mijn reactie onder het bericht van de Facebook-vriend die - terecht - opmerkte dat ook electrisch rijden niet ideaal is:

Yep. Beter dan electrisch rijden is simpelweg niet rijden. Wappies willen toch zo graag terug naar hoe het vroeger was? Prima: vroeger woonden zij op het fabrieksterrein, werkten 12 uren per dag in slechte omstandigheden en waren er veel minder regels. Dat moet de hemel geweest zijn voor wappies! Dankzij 'linkse' politici'kwam de 5-daagse werkweek, kwam een einde aan kinderarbeid en werd de AOW ingesteld, Toch willen wappies 'terug naar vroeger!' begrijp jij dat? Wat denk je dat er moet gebeuren om een betere wereld te krijgen? Leugens verpakt in slechte memes delen of iets anders?

Sinds Trump zei dat windmolens erg slecht zijn, vinden zijn schaapjes dat óók. Om deze meme op het thema lachte ik hardop:

Op zich al lachwekkend dat wappies nú pas ontdekkken dat alle draaiende mechanica (smeer)olie nodig heeft. De rest van de mensheid weet dat al 3500 jaar. Minstens.

Het is ook bewijs nummer zoveel dat domrechts wel móet liegen want echte argumenten hebben zij niet voor de onzin van hun Grote Leiders ('Führer' in het Duits) die zij trouw nablaten. Uiteraard is de informatie in de meme nep; wappies hebben geen argumenten voor hun onzin en liegen er daarom maar op los.

Vraag voor de lol maar eens aan een wappie wat bijvoorbeeld 'socialisme' betekent. Ook opvallend: zij maken zich pas druk om dingen wanneer hun favoriete populist op een hondenfluitje blaast. Vijf jaar geleden waren er nul wappies die liepen te schreeuwen dat het een schande is dat iemand die als vrouw geboren is het herentoilet gebruikt of dat scholen - terecht, want ouders zijn er vaak te dom en te laf voor - seksuele voorlichting geven.

Kan mij ook altijd bescheuren om het schattige: "Het is echt waar! Hier is als bewijs een door een of andere domrechtse idioot gedeeld plaatje dat ik op Facebook tegenkwam!" 😂



Wappies weigeren te geloven dat Nederland samen met andere landen iets kan doen tegen klimaatverandering. Bovendien geloven zij dat mensen met HAARP - een groep antennes om onderzoek te doen naar de dampkring - het klimaat verandert 'om ons te laten geloven dat klimaatverandering bestaat!' 

Hoe kun je niet lachen om zoveel onzin?


"Een maatschappij zonder contant geld is een maatschappij zonder contant geld." Goh. Wappies zijn ware filosofen, hoor. In navolging van hun Amerikaanse voorbeelden spreken wappies niet van 'contant geld' maar van 'cash'. Want zij zetten zich in voor het behoud van de Nederlandse taal. In de wereld van wappies is dat logisch. Net als slechte memes delen en dat 'ik doe zelf onderzoek!' noemen. Een wetenschappelijk artikel over de toekomst van een maatschappij zonder contant geld zullen zij nooit lezen. 

Wappies liegen als zij beweren al hun aankopen uitsluitend met contant geld te doen. Hun Netflix-abonnement, de maandelijkse afschrijving aan schuldsanering, de aankopen bij Zalando...wappies betalen die echt niet contant.

Hun uitkering ontvangen zij heus niet contant in een papieren zakje.

Waarom denkt u dat wappies zo graag liegen?

Waarom denkt u dat wappies weigeren om zelfstandig na te denken? Is dat iets dat zij eenvoudigweg niet kúnnen? Is het luiheid of gewoon domheid?

Deze dame deelde trots het bericht:  'Zie je wel, zelfs de krant heeft het over chemtrails dus die bestaan!'. Ja, in het artikel staat het woord 'chemtrails'. Maar dan als in 'mensen zien in contrails een bewijs voor zogenaamde 'chemtrails'. Typisch wappies: artikelen niet lezen maar wel als 'bewijs' van een favoriete complottheorie opvoeren. 


Af en toe ga ik voor de leuk met een wappie in gesprek. Hen overhalen om ten minste te probéren zelfstandig na te denken heeft geen zin. Maar het is grappig om hun gezicht te zien verdraaien als ik ze wijs op een duidelijke fout in hun redeneren. 

Hoe gaat u met wappies om? En als u er zelf eentje bent: waarom?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.