Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, juni 06, 2014

Vlag (Een verhaaltje)

Op het dragen van de driekleur stonden zware sancties. Elke verwijzing naar een voorkeur voor zuchten onder een Hollands juk boven zwichten onder Japanse overheersing werd hardhandig de kop ingedrukt. Letterlijk. Daarom had oma uit voorzorg de vlag verknipt.

Het vertier in het kamp bestond uit een avond vol optredens van inwoners. Het publiek - kampbewaarders en gevangenen - vermaakte zich prima. Tot het de beurt was aan drie jonge kinderen en een ingestudeerd dansje. De muziek was nog maar net begonnen of een groot deel van het publiek was al razend enthousiast. Euforisch zelfs.

Een Japanse officier tikte een ondergeschikte aan: 'Zeg, weet jij waarom die mensen zo enthousiast zijn? Zo geweldig dansen die kinderen toch niet?'

Dat kon wel waar zijn maar het eerste kind danste in een rood hemdje, het middelste kind stond stil in een wit rokje en het derde kind danste op blauwe sokjes.

Dus stiekem genoot het publiek van een wapperende Nederlandse vlag.

===============
Meer lezen? http://www.bol.com/nl/p/fantastische-ontmoetingen/9200000025107889/