Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 08, 2009

100 Euro

"Schrijfwijzer voor het web" van Chrétien Breukers en Merel Roze is boek nummer 27 van dit jaar en staat vol met tips en trucs over succesvol schrijven op het web. Dus pas maar op weblogland, ik kom eraan! ;-)

Natuurlijk ben ik niet de beste schrijver ter wereld en zal het zelfs eventjes duren voordat ik -net als bijvoorbeeld Ivo Victoria- voor een TV-programma als "Iets met boeken" gevraagd word. Daar gaat het ook niet om.

Ooit begon ik met dit weblog als methode om frustraties van mij af te schrijven en een soort van overzicht van mijn indertijd hectische leven te verkrijgen. Inmiddels is het iets meer geworden en probeer ik daarnaast lezers van andere inzichten te voorzien en soms ook te amuseren. Bijvoorbeeld met de verhaaltjes die af en toe verschijnen.

Natuurlijk zou het leuk zijn als eertijds een en ander in boekvorm verschijnt. Het lijkt mij wel kicken als iemand gewoon een boek met mijn naam op de kaft in de kast heeft staan. Of op het toilet.

Tips om dat voor elkaar te krijgen zijn dan ook welkom. ;-)

De rust die ik momenteel ervaar is ook meer dan welkom. Bewust heb ik het aantal afspraken voor deze week tot een mimimum beperkt omdat ik merkte dat zelfs tien uren slapen niet voldoende meer bleek om uitgerust wakker te worden.

De chauffeur van politiecommissaris van Baal werd tot voor kort uitgerust wakker in een hotel in Alphen aan de Rijn waar hij vijf nachten per week logeerde om des morgens paraat te kunnen staan voor zijn baas. Die verhuist nu naar zijn werkplaats Apeldoorn. Hij is de geruchten over zijn geldverspilling zat. Zo beweert hij.

Hij heeft gelijk. Het is niet meer dan normaal dat je een auto met chauffeur hebt die jou elke dag naar je werkplek brengt. Al moet die daarvoor 700 kilometer omrijden danwel zijn hotelovernachtingen door de belastingbetaler laten betalen. De arme man...

Mijn zoon en ik zijn niet arm. Goed, volgens de cijfers leven wij vlak boven de armoedegrens zoals die voor Nederland geldt. Maar afgezet tegen de wereldbevolking behoren wij tot de rijkste twee procent van diezelfde wereldbevolking!

Zo stopte ik vandaag weer een paar overtollige spullen in de doos van waaruit wij cadeautjes geven en die wij jaarlijks leegruimen op Koninginnedag. De totale nieuwwaarde komt al gauw op 100 euro.

De vraag van vandaag is gericht aan Staatssecretaris Ank Bijleveld en gaat om de vraag waarom Nederland opzettelijk Art. 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens schendt.

Deel dit bericht