Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 08, 2021

Beantwoordt u alle vragen die u krijgt?

Vragen als 'Hoe gaat het met je?', 'Wil je wat drinken?' en 'Zin om samen wat leuks te doen?' komen voor sommigen misschien wat oppervlakkig over maar vormen in feite de lijm die een relatie in stand houden. Zonder dat is er geen sociale interactie mogelijk. Niet met een levenspartner, niet met familieleden en noch met vrienden of collega's.

================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

===================================

Als sociaal wezen doe ik het daarom graag, vragen hoe het met iemand gaat, wat wil drinken, feliciteren met een behaald diploma...Voor zover ik dat zie toon je daarmee interesse in die ander. Laat je hem of haar weten dat je je bekommert om zijn of haar welzijn. Het is uiteraard dan wel de bedoeling dat je dan ook luistert.

Daarom begrijp ik mensen niet die mij vragen hoe het met mij gaat en als ik dan antwoord geef reageren met: 'Dat interesseert mij niet! Het was maar gewoon een vraag uit beleefdheid.' 

Noem mij maar ouderwets maar wanneer iemand een vraag stelt ga ik er vanuit dat men een antwoord verlangt.


'Als je het antwoord niet wilt weten,
stel de vraag dan niet'

Het antwoord hoeft niet heel uitgebreid te zijn - 'Prima. Beetje last van mijn heup maar verder oké. Dank je.' - maar voor mij voelt het vreemd om geen antwoord te geven wanneer iemand mij een vraag stelt.

Toch maak ik het vaak mee dat ik een vraag stel en men weigert die te beantwoorden. Het gaat dan vooral om vragen als 'Waarom vind je dat?' en 'Je ontwijkt mijn vraag. Mag ik weten waarom?' Dus blijkbaar zijn er mensen die hier anders over denken dan ik.

Dan vraag ik mij af waarom. Maar helaas wordt die vraag nooit beantwoord.
======================================================