Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 24, 2013

De VN zal nooit ingrijpen in Amerika

Kort maar Krachtig van C. van Well is boek nummer 23 van dit jaar en gaat over kleine mensen. Met name over achondroplasten. Zelf heb ik mijn kleinere lichaamslengte (waarschijnlijk) te danken aan het Russel Silver Syndroom.  Dit weblogstukje is wellicht niet kort en misschien zelfs niet krachtig maar ik moet het gewoon even kwijt...;-) Net als dat ik tussen Kerst en Oud & Nieuw op een geweldig festival mag staan: Carnivale in Den Haag. Mag ik u verwelkomen, samen met mijn 'broer', De Sterkste Man Ter Wereld?

Vanmorgen ontving ik een kerstpakketje van de woningbouw vanwege mijn hulp als actieve buurtbewoner. Zo zette ik mede een bewonerscommissie op en schakelde ik maatschappelijk werk in voor een buurvrouw die geen hulp wil maar die duidelijk (dementie, incontinentie) wel nodig heeft.

Donderdag kwam ik om vijf uur thuis van kantoor, kleedde mij om naar kerstman zodat mijn zoon een foto kon maken van mij in kostuum waarna ik die foto doorstuurde naar een opdrachtgever en mijn vriendin in een restaurant ontmoette voor een lekker hapje om daarna samen met haar te gaan netwerken. Het werd weer erg gezellig en gastspreker Wim verraste met een gloed- en humorvol betoog.

Vrijdag was ik hulp-kerstman in het centrum van Amsterdam en na vier uurtjes slapen die nacht mocht ik samen met mijn vriendin twee dagen vriendelijk doen tegen Rotterdammers op de Swan Market kerstmarkt in de stad die model stond voor Marten Toonder's Rommeldam. Het was niet alleen leuk ende gezellig (En Rotterdammers bleken bijzonder vriendelijke en vrijgevige mensen...maar niet verder vertellen, hoor!)....neen, wij haalden ook een recordomzet binnen met Rataplan Design!

Buurvrouw Maya kwam ik pas nog tegen en diverse vroegere schoolmoeders en als collega standhouders: Marlon (a.k.a. Glitterator, die mijn grime deed voor dit filmpje:
Chris (a.k.a. Hotrod Hussy) was er ook, een dame die werkte bij een castingbureau waarbij ik stond ingeschreven en Hedi met wie ik ooit op cursus zat toen ik nog werkte in de kinderopvang. Ook Eddie, een collega met wie ik vorige week voor het eerst samenwerkte was er. Met vrienden maar zonder zijn contrabas.
Zondagochtend vroeg kwam een vriend op de koffie voor wij naar Rotterdam gingen voor dag twee van de Swan Market kerstmarkt.
En dit was mijn takenlijstje voor gisteren, de dag dat wij aan de borrel gingen met vroegere collega-vakantiegangers Joost en Mariëlle, auteur van Stralend Falen, een bundel van weblogstukjes van een vrouw die vol in de spagaat gaat tussen werk en gezin.

DueDate: 2013-12-23
Task: Bioscoopkaartjes (De verkoopster was bijzonder vriendelijk)

DueDate: 2013-12-23
Task: Cadeau Stefan (Leuke winkel, dat Paard & Go!)

DueDate: 2013-12-23
Task: Doktersrecept (Nieuwe anti-allergie injecties)

DueDate: 2013-12-23
Task: Foto_s Barcelona (Eindelijk verder met sorteren!)

DueDate: 2013-12-23
Task: Frans:  workshop etaleren (Zomaar een ideetje voor zijn cursisten)

DueDate: 2013-12-23
Task: Gerard FB (Een grappig plaatje delen)

DueDate: 2013-12-23
Task: Holografx (Besteld maar nog niet ontvangen)

DueDate: 2013-12-23
Task: ING VGZ (Nieuwe verzekering per 1 januari afsluiten)

DueDate: 2013-12-23
Task: Ing pasje (Een nieuwe aanvragen want deze doet het vaak niet. Ook hier een bijzonder vriendelijke balie dame)

DueDate: 2013-12-23
Task: Jalex Facebook foto_s (Foto's van een recente opdracht bekijken en kopiëren)

DueDate: 2013-12-23
Task: Jouwverhaal (Inschrijven voor een verhalenwedstrijd)

DueDate: 2013-12-23
Task: Karin: Lyme? (Toch even laten onderzoeken waarom ik vaak zo moe ben)

DueDate: 2013-12-23
Task: Kerstkaart meiden en juf Petra (Niet vergeten!)

DueDate: 2013-12-23
Task: Mail Hans Ubbink (Over eventuele samenwerking)

DueDate: 2013-12-23
Task: Man From Atlantis (De oude TV-serie bekijken. Liefst met mijn kinderen.)

DueDate: 2013-12-23
Task: Mr. Mills, Spinshots, Arthur Brown->Piet (Muziek doorsturen naar en muziekliefhebber)

DueDate: 2013-12-23
Task: Pilates, Wim (Informeren naar lessen)

DueDate: 2013-12-23
Task: Ray: spam (Mailtje naar mijn webmaster over een spamaanval)

DueDate: 2013-12-23
Task: Scotch and soda (Solliciteren voor een bijbaantje)

DueDate: 2013-12-23
Task: Shai FB (Interessant artikel lezen)

DueDate: 2013-12-23
Task: Wout Carnivale (Overleg over komende act)

DueDate: 2013-12-23
Task: modem ophangen (Moet toch eindelijk eens gebeuren)

DueDate: 2013-12-23
Task: tante lenie bellen (Afspraak maken met vroegere buurvrouw)

De onbekende helden van vandaag zijn de 27 piloten in dienst van het Israëlische leger die op morele gronden in 2003 weigerden Palestijnse dorpen te bestoken met bommen. Hier een stukje van hun verklaring:
"Wij, die zijn opgeleid om van de staat Israël te houden, weigeren deel te nemen aan luchtaanvallen op dichtbevolkte gebieden. (...) We zijn tegen het uitvoeren van illegale en immorele aanvallen, van het type dat door Israël in de bezette gebieden wordt uitgevoerd." 
Mij gaat het er niet om aan welke kant van het conflict deze piloten staan of stonden. Wanneer ik hun verhaal lees, lees ik het verhaal van mensen die weigeren andere mensen te doden.Ondanks dat zij weten dat hen een zware straf wacht voor dienstweigering.
Het bekende conflict in het Midden Oosten is al zo lang aan de gang dat er geen mensen meer in leven zijn die het begin ervan hebben meegemaakt. Met andere woorden: voor de bewoners en regeringen van Israël en Palestina is oorlog voeren een levensstijl geworden. Behoorlijk triest eigenlijk. En de VN zal er natuurlijk nooit ingrijpen. En waarom niet? Tsja, waarom grijpt de VN niet in bij het schenden van burgerrechten in Rusland (homoseksualiteit) of in Amerika (Guantanamo Bay)?

Nog even een vraagje: ik zoek naar de naam (en componist) van dit melodietje: https://soundcloud.com/terrence-weijnschenk/ballet

Om vandaag wat luchtig te eindigen hier een clipje van een groot komiek. Hoewel hij zelf beweerde geen komiek te zijn omdat hij nooit een grap vertelde. Andy Kaufman:Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Michail Kalasjnikov