Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, april 11, 2016

Wat is uw politieke voorkeur? En schaamt u zich daarvoor?

Mensen reageren soms panisch wanneer hen gevraagd wordt naar hun politieke voorkeur.

In landen waar men je hoofd afhakt wanneer je laat weten niet op de regeringspartij te stemmen begrijp ik dat. Maar in Nederland? Waar is men dan zo bang voor? Wij leven toch in een land waar je gewoon voor je mening uit mag komen? Ik mag vragen op welke partij iemand stemt en die ander heeft - gelukkig! - de vrijheid te zeggen: 'Dat gaat je niets aan!' en zo hoort dat.

Hoe dan ook: iedereen die regelmatig mijn weblog leest weet dat ik VVD stem.

Ik vind namelijk dat iedereen die niet werkt gewoon aartslui is.
Ik vind ook dat anderen via de belastingen mijn HRA moeten betalen omdat ik anders mijn hypotheek niet kan aflossen.

Van mij zijn alle buitenlanders welkom maar alleen als zij blank zijn en 'expat' worden genoemd. Regels zijn er natuurlijk voor iedereen en altijd! Er zijn geen uitzonderingen. Behalve voor mij. Wanneer ik haast heb bijvoorbeeld. Of wanneer ik het een onzinnige wet of regel vind.

Meer geasfalteerde wegen ten koste van natuur is de perfecte oplossing van het fileprobleem en ik ben voorstander van een overheid die burgers als ikzelf minder regels oplegt en burgers die anders zijn dan ik meer regels oplegt.

Vroeger kocht je iets niet als je het geld er niet voor had. Dat was normaal. Toen bedacht iemand de Hypotheek Rente Aftrek. Samen met makkelijk leningen kunnen afsluiten als je een nieuwe televisie nodig had 'omdat er een WK voetbal aankwam' was dit dé reden dat Nederland nu zo enorm in de schulden zit. Kijk maar eens naar dit filmpje:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.