Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 17, 2024

Is het toeval?

Rubber werd bij toeval uitgevonden. De Post-It werd bij toeval uitgevonden. Evenals de regenjas, de stof Gore-Tex...

Zaken alleen maar puur wetenschappelijk aanpakken is niet voldoende. Ook creativiteit is hard nodig. Wie 'buiten de kaders' kan denken komt verder dan wie dat moeilijk vindt. Maar elk mens beschikt over kwaliteiten om iets moois te bereiken. Het hebben van de wil helpt natuurlijk. Maar zeker ook de omstandigheden. Heb je wel de ideeën om iets moois uit te voeren maar niet de middelen (geld, tijd, materialen) dan komt er bar weinig van. Zo scheelt het nogal in welke tijd, op welke geografische locatie en onder welke omstandigheden je leeft. En of je bijvoorbeeld een mens bent of een mestkever.

====================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels


====================================
Het scheelt nogal of je in het zeer welvarende Nederland bent geboren in 1975 of in Sierra Leone in 1812. Bijvoorbeeld.

Ben je toevallig een groep miljonairs in de agrarische industrie, dan koop je zendtijd voor een tv-programma waarin het 'echte boerenleven' als zeer romantisch gepresenteerd wordt. Door een leuke vrouw dus. 

Boer zoekt Vrouw van Yvon 'Ach, wat een schattig biggetje en wat heeft-ie het toch goed bij die lieve boerin!' Jaspers (Die je nooit de échte Nederlandse 'boeren' (CEO's van megastallen ziet interviewen) werd dat door Big Agro gekochte tv-programma. 

Yvon Jaspers is stomtoevallig een goede vriendin van Lientje uit de tijd dat zij lobbyde voor de varkensindustrie ('journalist' stond op haar visitekaartje van Pigbusiness). Boer zoekt Vrouw wordt zwaar gesponsord door Big Agro club ForFarmers, één van de paar grote veevoer-jongens (alle kleine boeren die aan de productie en distributie van veevoer deden zijn door hen uitgekocht of ten gronde gericht) die - samen met de veeteelt- en kunstmest boys niet alleen 55% van alle grond in Nederland bezitten maar sinds kort ook nog eens 40% van alle grond in Oekraïne? 

Of althans, dat is het plan. Zo lang Oekraïne nog een soeverein land is, is het voor buitenlandse bedrijven nagenoeg onmogelijk er landbouwgrond te kopen. Dat verandert als Oekraïne straks een provincie van Rusland is. Dus de Nederlandse Big Agro heeft een belang van miljarden euro's in de winst van Vladimir Poetin bij de 'speciale militaire operatie' in Oekraïne.

Wat direct verklaart waarom mensen als Baudet worden betaald om pro-Poetin te zijn: 

Dezelfde groep die Baudet - en bijvoorbeeld deze MH17-blogger - betaalt om wappies te misleiden tot pro-Poetin zijn, betaalde ook een campagne om Zelensky af te schilderen als de schurk in dit verhaal: 'Zelensky heeft Oekraïnse landbouwgrond verkocht aan Monsanto, Cargill en Dupont!' En de domrechtse wappies reageerden direct op het zoveelste hondenfluitje.

Leuk weetje tussendoor voor wappies: 'De gewone Rus' vindt het vervelend dat hij vanwege de oorlo...speciale militaire operatie, niet meer 'zoals vroeger met mijn mobieltje' kan betalen maar verplicht de stap terug naar contant betalen moest maken.

Zelensky wil dat de opbrengst van de akkers ten goede komt aan de eigen bevolking; Poetin wil meer cash voor zijn 'speciale miliaire operatie' én komt graan tekort voor de eigen bevolking. 

En nu moet ik even leuke dingen gaan doen want ik word een beetje onpasselijk van het politiek en sociaal-economisch gekonkel dat uitsluitend in dienst staat van enkele tientallen multimiljonairs.