Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 28, 2024

De week voorbij

De thermostaat kon écht niet lager om het milieu een beetje te helpen. Tot energie opeens een stuk duurder werd. Wat bleek? Toen konden wij opeens een trui aantrekken als het 's avonds in huis afkoelde, de gordijnen wat eerder sluiten 's avonds en stekkers van opladers uit het stopcontact trekken als die niet werden gebruikt.

Het ging dus niet om onmacht maar om onwil. Wat dat betreft zijn burgers dus geen haar beter dan overheden en woningcorporaties.

Het is technisch heel goed mogelijk om in woningen het toilet te laten doorspoelen met regenwater.  Overheid: "Wij kunnen woningcorporaties niet dwingen." Natuurlijk wel! Doe maar alsof zij werklozen zijn: 'Je mag werken met behoud van uitkering maar als je weigert wordt je uitkering 30% gekort.'

Wie dit een goed idee vindt, vervang 'uitkering' nu eens met 'AOW' of 'hypotheekrenteaftrek'.

Tegen woningcorporaties kan de overheid best zeggen:
'Natuurlijk mogen jullie weigeren te verduurzamen maar dan verstrekken wij geen subsidie meer voor [de nieuwe Maserati voor de directeur] 'verduurzaming'.

De vraag is: wat doe je tegen onwil? Hoe zou u de overheid adviseren bij woningcorporaties aan te dringen op verduurzaming en bezuiniging?

==========================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=============================

Maandag kreeg ik een nieuw inzicht. Door dit citaat: "Als longdokter kun je niet de straat op om te vertellen dat je niet moet roken, maar ondertussen wel allemaal chemo in het afvalwater lozen." Longarts Schelto Kruijff  heeft een punt natuurlijk: al dat wegwerpspul in een ziekenhuis...moet dat nou? Onopengemaakte doosjes met pillen gaan zó de verbrandingsoven in en water wordt enorm vervuild door medicatie die vaak niet nodig is. Dat moet anders kunnen. Dat zou ook Jezus vinden, denk ik.

Soms denk ik dat het goed zou zijn als Jezus zou terugkeren. Maar ja, Hij was een radicaal, een hippie, hartstikke 'woke'. Omdat conservatieven tegen verandering zijn, zetten zij zich af tegen elk nieuw idee, alle nieuwe producten en diensten. Bovendien sprak Jezus geen Nederlands en was Hij - hoogstwaarschijnlijk - niet blank. Conservatief Nederland zou Hem dus nooit accepteren maar waarschijnlijk - met woorden dan toch - aan het kruis nagelen. Dat is al eens eerder gedaan. 

Als dat kon, wat zou u tegen Jezus zeggen?

Punt is dat wij als mensheid radicalen, vernieuwers, nodig hebben om vooruit te komen. Isaac Newton was bijvoorbeeld zo'n 'gek': zeer religieus maar weigerde te geloven in de Drieëenheid. Voor zijn tijd en geografische lokatie zeer radicaal. Alchemist ook. Hij dronk zijn eigen experimentele drankjes op, op zoek naar Het Levenselixer en de Steen der Wijzen en zo. Waardoor kwikvergiftiging zijn ondergang werd. Als hobby bedacht hij even tussendoor de differentiaal- en integraalrekening. O ja, en iets met zwaartekracht en zo. 

Ook in de muziek vind je diverse 'gekken'. David Byrne van Talking Heads bijvoorbeeld. Net als Newton dat was, is ook Byrne een multitalent. Hij is niet alleen muzikant en producent maar schreef ook mee aan opera's, ontwikkelde choreografieën voor ballet en is ook beeldend kunstenaar. Een meester in het combineren van diverse disciplines, maker van rock'n roll dat geen rock'n roll was. Met teksten waar de beste dichter zich niet voor hoeft te schamen.

Dus ik genoot in de bioscoop van Stop Making Sense, de digitaal opgepoetste registratie van een concert van Talking Heads uit 1985. Waarin hij op het toneel stond. Als een buitenaards wezen dat probeert een mens na te doen. En daar nauwelijks in slaagt. Boeiend.

Het noopte de vriend met wie ik was 

tot het na afloop mompelen van 'Volgende week ga ik'm nog een keer zien.' En ik kan hem dat niet kwalijk nemen. Maakte kennis met een vriend van hem die er toevallig ook was en hij trakteerde mij op een kopje koffie in een leuke tent in de buurt van de bioscoop:
Onderweg kletste ik even bij met een buurman die ik toevallig tegen het lijf liep en ik ging bij de drogist naar binnen voor papieren zakdoekjes en andere anti-verkoudheidsmiddelen. Nog steeds onder de indruk van David Byrne (en Tina Weymouth!). 

Mij afvragend waar wij als mensheid zouden zijn zonder progressievelingen. In de ideale wereld van conservatieven? Vast zittend in eeuwenoude ideeën uit angst voor 'het andere', 'het nieuwe'? Neuh, bedankt. 

Als u conservatief bent, kunt u mij misschien uitleggen waarom? Bent u gewoon bang voor verandering of is er meer aan de hand?

Traditioneel zijn katholieken vrij conservatief. Dus dit bericht van de huidige Paus kwam voor velen als een verrassing:
Paus: "Genieten van seks is een cadeautje van God."

Even wennen zo'n progressieve Paus. Katholieken zijn doorgaans tegen bijvoorbeeld transseksualiteit: sommige priesters willen heel graag dat jongetjes jongetjes blijven.
"0,5% van de mensen..." klinkt niet als 'veel'. Maar als ik schrijf: 'Ongeveer een kwart miljoen mensen..." denkt u er dan anders over?

Mijn jarenlange lidmaatschap van de Vrijmetselarij leverde mij op sociale media deze fijne reactie op:
Dat krijg je als je kijkt naar wat verbindt en niet naar dat wat scheidt. Natuurlijk ben je het soms niet met elkaar eens. Maar dat kun je ook vaststellen zonder elkaar uit te schelden. Dus. 

Helaas denken velen in 'wij' en 'zij' en zijn velen ook zeer zelfzuchtig. Mensen gaan zover in hun egocentrisme dat zij doodleuk mensen vermoorden voor wat macht en financiële winst. Bezopen!
België (en Engeland) vond het maar niets, een onafhankelijke, vrije staat Congo. En liet dus maar in 1961 staatsman Patrice Lumumba omleggen. Al bood België netjes excuses aan. In 2002. Al in 2021 besloot de Belgische overheid dat - 'nou, vooruit dan, maar nu niet meer moeilijk doen, oké?' - Congo de door België geroofde voorwerpen terug mocht hebben. Hoe vriendelijk. Het duurt even maar dan heb je ook wat. 

In Frankrijk wordt inmiddels gesproken over het teruggeven van gejatte spullen; Nederland gaf al in 2023 exact 478 stukken roofkunst terug aan Sri Lanka en Indonesië en de Britten zijn teruggeven gewoon niet van plan: 'Wij hebben die kunstvoorwerpen eerlijk gejat uit de koude handen van door ons afgeslachtte mensen, dus ze zijn van ons!'

Je vraagt je af waarom het Brits Museum niet het Afrika Museum heet; het ligt namelijk vol met voorwerpen die simpelweg gestolen zijn van vermoordde mensen uit de voormalig Britse koloniën.

Kunt u het zich voorstellen dat een buitenlandse mogendheid Nederlandse en Belgische kunstschatten jat na het tot slaaf maken en vermoorden van tienduizenden burgers en dan doodleuk beweert dat die kunstschatten van hen zijn?

Noemt u eens een paar honderden jaren oude echt Nederlandse of Belgische kunstschatten, behalve schilderijen. Succes! En stelt u zich de vraag: telt een laat-Middeleeuwse zelf gesneden houten pollepel als 'kunst'?

Wilde graag naar de Loge die avond maar besloot mijn lijf vanwege verkoudheid wat rust te gunnen. En mijn mede-Broeders niet te infecteren. Of lastig te vallen met mijn genies en geproest.

Dinsdag toch nog wat verkouden wakker. Branderige ogen ook. Zou het aan mijn woning kunnen liggen? Buiten mijn woning heb ik nauwelijks symptomen die passen bij verkoudheid. Een verborgen schimmel wellicht? Later geplaatst asbest in de muren die zijn opgericht in 1892? Geen idee. Dus ik nam mij voor om als ik weer energie had eens flink te gaan opruimen en schoonmaken. 

Intussen maakte ik diverse afspraken

Ook maakte ik mij zorgen over dit soort berichten:
Diverse overheden verwachten dat 'de Russen' (d.w.z. Poetin en diens trawanten) niet zullen stoppen bij Oekraïne. 

Stel dat Rusland indertijd níet wat volksmenners had betaald om 'het volk' ertoe te bewegen 'tegen' te stemmen bij het Oekraïne referendum?

Met de toetreding van Zweden vormt de NAVO een iets machtiger blok tegen Poetin en diens kornuiten. 

Niet voor niets investeert Rusland zwaar in het verspreiden van nepnieuws om de bevolking van Europa ervan te overtuigen dat het niets te vrezen heeft van Rusland. Zelfs politici worden door het Kremlin betaald om het beeld te scheppen dat Poetin een prachtvent is. Iedereen die zich uitspreekt tegen de Russische dictator is 'woke' of een ander modewoord van de dag dat betekent dat iemand 'slecht' is. 

Bijna grappig vind ik de verwarring onder de Wilders-aanhangers: veel van hen zijn antisemiet maar stemmen PVV omdat Wilders pro-Poetin (maar vooral anti-moslim) is. Terwijl het ook voor hen geen geheim is dat hun Grote Leider ('Führer' in het Duits) door zionisten betaald wordt om moslims als 'slecht' af te schilderen.


Ook weten zij niet meer of zij voor of tegen Joe "Ik blijf hardnekkig Netanyahu steunen" Biden moeten zijn. 

Lijkt mij best lastig om publiekelijk een Joodse dictator te steunen maar stiekem een hekel te hebben aan alle joden.

De aanhangers van Trump zijn dol op dictators dus Netanyahu steunen zal Biden zeker stemmen opleveren.

Op X (voorheen Twitter) zijn makkelijk lijsten aan te maken met daarin pro- of anti-Poetin mensen, zionisten en antisemieten, muziekliefhebbers en revolutionairen. Handig voor later, zeg maar.

Dus ik was blij te lezen dat wereldwijd veel mensen de straat op gaan om te protesteren tegen extreemrechts. Zoals hier in Duitsland.

'Wij zijn gewoon bezorgde burgers die tegen een ideologie van onderdrukking, haat, geweld en intimidatie zijn!', roept domrechts graag. Als men woorden als 'intimidatie' zou kennen.


'Dom' omdat je juist dán je zou moeten afzetten tegen fascisme.

Met alle ellende in de wereld was het fijn om een avondje te genieten van onvervalste kleinkunst. 

Een oud-collega studeerde af van een theateropleiding met een programma vol liedjes 'uit den ouden doosch'; van Toon Hermans en Hary Bannink en zo. Heerlijk! Een bijzonder volwassen voorstelling van deze nog maar zo jonge man. Begeleidt door ondermeer zijn broer op bas. De tip van Ter luidt derhalve: Mats Hoogland, onthoud die naam.

Het was heerlijk weer dus ik wandelde naar huis. 
Waarbij ik de rivier passeerde waar Amsterdam haar naam aan te danken heeft: de Amstel.

Zonder branderige ogen of een loopneus. Die ellende begon pas weer nadat ik een paar minuten thuis was. Dus.

Woensdag had ik na maar liefst negen uren slapen weliswaar nog branderige ogen en een loopneus maar ook energie. Die gebruikte ik om de keuken goed onder handen te nemen. Een hygiënische keuken is best fijn en met name de vloer was vrij vies. Dat heb je nu eenmaal met een woning op de begane grond en in- en uitloop. Ook de koelkast mocht er aan geloven.

De burgers van Dresden mochten er ook aan geloven. De geallieerden vonden namelijk dat zij best gestraft mochten worden voor het kiezen van fascistische leiders.

Een paar uurtjes verrichtte ik wat administratieve werkzaamheden en 's avonds vertrok ik naar Rotterdam 
Tussen Amsterdam en Rotterdam reden geen rechtstreekse treinen vanwege een kapotte bovenleiding maar uiteindelijk kwam ik toch terecht waar ik zijn moest.

om op locatie bij een collega te overnachten.

Donderdag las ik een fraai stukje van blogcollega 'Maanisch', ook wel 'Luna' (maar eigenlijk gewoon Chantall 🤫). Een kleine voorgeschiedenis: mijn eerste blogstukje publiceerde ik in 2002. Veel blogsoftware was er nog niet. Bob bracht daar (met Pivot) verandering in en was mede daarmee een pionier in de peutertijd van het internet. Bob is dood. Dag Bob.

Met een automobiel reden wij naar Schelle. 



Om aldaar een volgende stap te zetten op de voorbereiding van een nieuw acteerproject. Het wordt prachtig! En waarschijnlijk ook gezellig.

Helaas iets te laat thuis voor een afspraak maar die verzetten bleek geen probleem. Het was sowieso fijn weer terug te zijn in Amsterdam. 

Vanwege personeelstekort reden er minder trams dan gebruikelijk. Een trambestuurder moet minimaal 1.65m zijn dus helaas kom ik niet in aanmerking voor 'hoge bonussen voor overwerk' en dergelijke.  

Dus ik mocht bij Centraal Station 

nog luisteren naar een groepje pro-Palestina demonstranten die luidkeels riepen om 'Free Palestine'. Maar met weinig deelnemers en toehoorders. De burger is namelijk al wat verveeld.

Gewapende conflicten en andere rampen zijn voor velen als een nieuwe Netflix serie: als het na een paar weken niet meer boeit, schakelt men over naar een andere serie.

Nadat de aandacht voor de oorlog in Oekraïne is verslapt heeft men het nu ook wel gehad met de toestand in Gaza. 'Oké, ongewapende burgers die met een witte vlag zwaaien worden doodleuk afgeknald. En dus? *GAAP*' Persoonlijk vind ik die afstomping wat zorgwekkend, maar wie ben ik?

Iemand die vindt dat mensen vergassen niet goed is.  Dat mensen verkrachten niet goed is. Dat een compleet volk willen deporteren niet goed is. Dat het rekruteren van leden van terreurbeweging al-Qaida om voor je te vechten niet goed is. Dat het uitroeien van een volk met atoombommen niet goed is.

Natuurlijk, het is ver weg. Maar waar ligt de grens? Wanneer roepen wij onze overheden op om een einde te maken aan bloedige conflicten? Pas als het ons persoonlijk raakt?

Nazaten van soldaten die omkwamen bij het uitvoeren van de plicht burgers te vermoorden roeren zich: "Waarom!?" En dat, mijn beste lezers en lezerinnen, is een hele goede vraag: waarom vermoorden wij mensen om anderen te laten zien dat het vermoorden van mensen niet goed is?

Heel fijn dat het Internationaal Gerechtshof* de voorlopige conclusie trekt dat het er op lijkt dat Israël genocidale acties uitvoert en de EU zegt dat het daarmee moet stoppen, maar nu?

*Alleen de rechters van Israël (d'oh!) en Oeganda vinden het systematisch omleggen van tienduizenden burgers géén genocide. Dat Israël onlangs Oeganda aanbod goed te betalen om alsnog een 'eigen staat' voor Palestijnen binnen Oeganda te creëren heeft daar vast niets mee te maken.

De zionisten overwogen ondermeer Argentinië, Egypte en Kenia als 'thuisland' voor de Joden. Want Amerika en Europa waren (zijn?) zó antisemitisch (in de huidige betekenis van 'anti-joods') dat men het daar eens was met de nazi's: 'Juden raus!' en 'Nicht für Juden!'

Al decennia geleden zeiden de Verenigde Naties dat de Israëlische bezetting van de Palestijnse Gebieden illegaal was. Sterker nog: dat is zelfs zo volgens het eigen Israëlisch Recht. Heus niet alleen volgens 'dat linkse clubje' Amnesty International.

Ik vind het treurig dat voor sommigen het nieuws dat de ex van een Bekende Nederlander een nieuwe partner heeft belangrijker is dan het verlies van mensenlevens, dat van integriteit en de teloorgang van democratische processen en juridische systemen. 

Vrijdag werd ik weer eens 'verlamd' wakker. Een paar keer per jaar kan ik mij niet direct bewegen bij het wakker worden. Alsof een hypnotiseur mij heeft verteld: 'Je bent verlamd'. 

Ik kan wel horen, ruiken en denken en zelfs dromen gaat gewoon door. Maar kan nog geen teen laten wiebelen. Alsof de vrije wil is uitgeschakeld. Je weet dat je het elk moment kunt maar het lukt eenvoudigweg niet. Als stoppen met roken of drinken.

Een toenmalige liefdespartner is zich eens te pletter geschrokken toen zij het meemaakte: "Zelfs je borstkas ging niet op en neer en je reageerde nergens op; ik dacht dat je dood was!"

Het plan was om naar een uitvaart te gaan maar zó goed kende ik de overleden 'held van de blogosphere' niet en voelde mij niet lekker dus besloot niet te gaan. De paar uren die ik daardoor uitspaarde, besteedde ik aan de administratie van een vriend. Terwijl mijn gedachten uiteraard af en toe uitweken naar Bopp, de vriendelijke man die ik een paar keer heb mogen ontmoeten en vrij onverwacht onlangs overleed. Jonger dan ik. Dus je staat weer even stil bij je eigen sterfelijkheid.

Voor de afwisseling richte ik mij weer eens op de zaken in Nederland. Zo komen er - denk ik - weer verkiezingen aan. 'Rechts' heeft weliswaar gewonnen maar blijkt niet in staat een coalitie te vormen. Ook best lastig wanneer je geen concrete plannen hebt waarover je het eventueel eens kunt worden. Ik doel dan met name op de PVV en BBB. 

Er waren kiezers die écht dachten dat nu zij de grootste partijen zijn PVV en BBB wel even hun verkiezingsbeloften zullen uitvoeren. Supergrappig, natuurlijk. 

De PVV zal welgeteld nul verkiezingspunten laten volgen door beleid.
Dus geen 
*Weg met de islam!
*Weg met moslims!
*Weg met de Koran!
*Weg met moskeeën!

(Ik zie een bepaalde tendens. U ook?)

Ook BBB heeft zomaar opeens geen 'keiharde breekpunten!' meer:

De Boerenpartij, Janmaat met zijn 'Centrum Democraten' (opvallend hoeveel volksmenners een term als 'volk', 'vrijheid' of 'democratie' in de naam van de partij hebben): 'Wij zijn teg'n!' roepen is het enige dat zij doen. En kunnen.

De enige rechtse partij die daadwerkelijk iets kan is de VVD. Die partij zal de komende verkiezingen dus wel winnen. Tenzij 'het volk' eindelijk stopt met asociaal en egocentrisch zijn en meer mensen bijvoorbeeld GroenLinks/PVDA gaan stemmen.

Unaniem stemde ik voor mijn eigen voorstel om tijdig mijn bedje op te zoeken. Moe. Terugslag van een enerverende tijd? Grieperig? Maar eerst publiceerde ik natuurlijk nog een vers 'verdicht'.

Zaterdag wachtte ik even tot ik helder uit mijn ogen kon kijken. Een kopje gemberthee hielp daarbij. Vervolgens ging ik verder met Franse les:
Het was even geleden. Toch lukte het mij de betreffende woorden - in één poging! - in de juiste volgorde te zetten:
Wat zeker ook helpt bij het leren van een vreemde taal is naar een radiostation te luisteren dat in die taal uitzendt. Leuk dat voor Franstaligen de letter 'h' per definitie 'stil' is. Zo wordt 'hip hop' 'iep op'. Schattig. 😊

Bij een wandeling door de buurt kwam ik een bekende tegen. Fijn om te merken dat onze relatie langzaamaan kan worden omschreven als 'vriendschap'. Al blijft het verschil tussen 'vriend' en 'kennis' vaag. Het is volkomen natuurlijk dat kennissen vrienden worden en omgekeerd. Althans voor mij. 

Merkt u ook dat vrienden soms kennissen worden en omgekeerd?

Cijfertjes van elkaar onderscheiden bleek erg vermoeiend voor mijn ogen dus deed ik weinig administratief- en schrijfwerk deze dag. Wel nam ik mijn badkamerkast onderhanden:
Al kan er natuurlijk nog meer weg dan ik al heb weggedaan. Maar ja, hoe kies je welke lippenstift mag blijven? En hoe kies je welke van de twee soorten blush mag blijven? Gooi je een flesje hoestdrank weg als er nog ongeveer een derde inzit? En het andere flesje dat nog half gevuld is? 

Oké, geen erg indrukwekkend onderwerp, toegegeven. Zeker minder indrukwekkend dan het verhaal van Shlomo Yitzchak, een zionist die besefte dat hij was gehersenspoeld na het spreken van een Palestijn en - met angst en beven - op diens uitnodiging Ramallah bezocht. Aanrader voor iedereen die wil weten waar de haat van deze groep joden voor arabieren vandaan komt. Wie liever in de leugens van mensen als Wilders, Trump en Netanyahu blijft geloven kan beter niet op deze link klikken. 

Het enge vond ik het besef dat werkelijk iedereen vatbaar is voor hersenspoeling; als iedereen in je bubbel iets denkt is het nagenoeg onmogelijk zelf iets anders te denken.

Ondanks mijn verkoudheid (of allergie?) kon ik het niet laten een vers Engelstalig stuk te bedenken, schrijven en publiceren. Noem het maar een verslaving of zelfs dwangneurose. Geef mij maar tientallen 'etiketten'; ik bepaal zelf wel welk etiket blijft plakken. Dankuwel.

Na een middagdutje keek ik een half uurtje naar het schaatsen op de langebaan:

en had daarna voldoende energie om nog een uurtje of twee te werken voor ik ging slapen.

Zondag las ik dit 'draadje' over waarom deze cartoon met Wilders, Trump en de Argentijnse president Javier 'de Argentijnse Trump' Milei
niet zo onschuldig is als die op het eerst oog lijkt. Deze lieden bevechten 'het globalisme'. Dat is een zogeheten 'hondenfluitje' dat betekent dat zij 'de Joodse elite' bestrijden. Afijn, neem het niet van mij aan maar lees u gewoon even in. Vreemd vind ik dat cartoonist Ben Garrison, een bekende antisemiet, zijn helden óók laat vechten tegen klimaatverandering. 

Interessant weetje dat ik tegenkwam bij mijn onderzoek is dat sommige groepen Joden bepaald geen fan zijn van het christendom. Zo eiste een Israëlische burgemeester dat een winkelcentrum de kerstboom zou verwijderen 'want de kerstboom is een belediging voor het jodendom!'

Niet alle joden zijn tolerant tegenover anderen. Zelfs niet als dat óók joden zijn. Zo vindt je binnen álle religies onmin. En onwil. Denk maar aan de Beeldenstorm bijvoorbeeld: katholieken waren niet echt blij met de protestanten. Ook tussen sjiïeten en soennieten botert het niet binnen de islam en de (Portugese en Spaanse) Sefardische en (Russische) Asjkenazische joden gingen óók al met elkaar op de vuist op de Amsterdamse grachten indertijd. Intolerantie is blijkbaar van alle tijden en culturen. 

Terwijl de PVV zegt zich in te zetten voor het behoud van de Nederlandse cultuur, wil het óók alle subsidies op kunt en cultuur beëindigen.
Maar de woordvoerder in de Kamer voor de PVV op 'cultuur' wil 'meer geld voor de schutterijen'. Op de eenvoudige vraag: 'Hoeveel schutterijen worden in hun bestaan bedreigd en hoeveel geld is er nodig?' kan Martine van der Velde geen antwoord geven. Een trieste constatering. Ook BBB weet hoegenaamd niets van financiën. BBB heeft niet eens de eigen financiën op orde 'want dat heeft voor ons geen prioriteit'. 
PVV en BBB gaan Nederland financieel niet vooruit helpen. Daar heb je kennis van financiën voor nodig.

Over PVV gesproken: het was #HolocaustMemorialDay

Om stil te staan bij de systematische onderdrukking en zelfs moord op Palestijnen...pardon... Joden, deelde ik dit bericht:
Met deze foto erbij:

Nederland mag trots zijn op de geboden hulp toen de nazis kwamen om joden uit hun huizen te trekken en af te voeren naar vernietigingskampen.

Zeiden de nazis indertijd: 'Er zijn geen onschuldige joden en dus maken wij geen burgerslachtoffers.', zou u dan gewoon de schouders hebben opgehaald en zijn doorgelopen?


Soit. Om de zinnen te verzetten was ik die avond aanwezig bij SmutSlam. Met medewerking van Umaversity werden die avond verhalen gedeeld rond 'kink fetisj'. Over bondage en zo. Erg eh...boeiend.
Weinig foto's want 'je veilig voelen' is een belangrijk onderdeel in die 'scene'.

Leuk was dat ik er een bevriende oud-collega tegenkwam. 


Met hem ging ik nog even naar een andere kroeg. Gezellig!

Talking Heads leveren met Heaven de muziek deze week:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Gary Graham, Melanie Safka en Frank Farian