Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, december 15, 2015

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws voor met name vrouwen is dat nu vrouwen mogen stemmen in Saudi-Arabië. Rijkelijk laat want in Nederland vinden alle politieke partijen al heel lang dat ook vrouwen wat te zeggen mogen hebben in de nationale politiek. Namelijk al sinds 2013 (klik)(Nee, dat is geen schrijffout.)!

Waanzinnig goed nieuws is natuurlijk dat delegaties van 195 landen het in Parijs met elkaar eens werden: het verpesten van het klimaat moet worden teruggedrongen via een heus Klimaatverdrag (klik)! Daartoe beloofden zij elkaar zich aan een hele serie afspraken te houden. Niet dat zij dat gaan doen natuurlijk, maar dat is maar een detail...

Goed nieuws! De grootste moslim organisatie ter wereld (In Indonesië, het land waar de moeder is geboren van die geblondeerde politicus die vindt dat mensen van wie de ouders uit een moslim land komen niet te vertrouwen zijn) heeft in een officiële verklaring (klik) afstand genomen van de daden van IS en aanverwante organisaties. Duizenden mensen vinden dat alle moslims afstand moeten nemen van moslim-extremisme en dus van organisaties als IS, al-Qaida en Boko Haram. Welnu: onlangs was er een grote demonstratie (klik) waarbij moslims publiekelijk afstand namen van de acties van IS. Niet dat de NOS of andere publieke omroepen dat nieuws overnemen natuurlijk. Het past namelijk niet in het beeld dat mensen van moslims hebben. Of zo. Jammer.

Het is een beetje alsof je alle christenen vraagt afstand te nemen van christenen als de Ku Klux Klan en Anders Breivik en de kruistochten. Of alle Duitsers vraagt afstand te nemen van de daden van de Nazi's. Of alle Nederlanders vraagt afstand te nemen van de landverraders van de NSB. Of alle muziekliefhebbers vraagt afstand te nemen van de daden van Double Date:Meer goed nieuws: er is een regeringsleider die begrijpt dat mensen die vluchten uit een oorlogssituatie hulp nodig hebben en geen varkenskoppen of brandbommen. Justin Trudeau (klik), de kersverse premier van Canada heette hoogstpersoonlijk Syrische vluchtelingen ('Als ze deze vliegveldterminal verlaten zal dat zijn als Canadese staatsburgers') welkom in zijn land.

Geweldig nieuws vind ik dat de voormalig directeur van woningcorporatie Rochdale, de heer Möllenkamp, is veroordeeld tot 2,5 jaar cel wegens frauderen, omkoperij en oplichten. Zo hoort dat!

Ook goed dat Kamervoorziter Anouchka van Miltenburg is opgestapt nadat zij voor de zoveelste maal is betrapt op het achterhouden van informatie aan de Tweede Kamer, onjuist handelen en het vervolgens liegen daarover. Wel jammer dat zij dat deed, net een paar dagen voordat zij worden ondervraagd over de kwestie. Blijkbaar vindt nu ook het volk dat dat gedrag niet langer kan worden getolereerd. Eén van de weinigen die het wel prima vindt dat politici de burgers blijven voorliegen en met regelmaat diezelfde wetten overtreden die zij zelf burgers opleggen is de baas van het hele zooitje: minister-president Mark Rutte. Hier zijn reactie toen hij hoorde dat van alle liegende en bedriegende politici vooral politici van zijn eigen partij, de VVD, het 'goed' doen:


Omdat dit eigenlijk ook een kattenlog 
is hierbij mijn zelfverzonnen 'lolcat' van deze week:
'Ik draag deze vermomming 
zodat twee wereldreligies mij niet zullen eten. Slim he?'

Hier ook nog even een foto van Billy de Kat
die ik mocht fotograferen tijdens zijn lunch:
De straatkat van deze week wilde niet stil staan voor mij
dus als kunstgreep paste ik achteraf een 'blur' effect toe:

Nog even in de 'reprise': mijn #lolpenguin van vorige week: http://terrebel.blogspot.nl/2015/12/kattenlog-met-pinguin.html (Gewoon, omdat veel mensen dat blogje blijkbaar hadden gemist)

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.