Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, november 30, 2009

Weinig

Privacy staat in het museum naast de stoomlocomotief en wordt alleen soms naar buiten gereden omdat't er zo mooi uitziet. Wij moeten ons er maar gewoon bij neerleggen (Al zal ik immer blijven protesteren!); het wordt nooit meer zoals vroeger.

Vroeger hadden mensen het écht druk; nu doen ze krampachtig alsof. Dat is een groot verschil. Zo werkte mijn moeder 40 uur per week, deed daarnaast vrijwilligerswerk voor de kerk, bracht mijn broer naar het voetballen én was regelmatig 's nachts te vinden in de "fiets-o-theek", later "discotheek" in de kelder van Hotel Krasnapolsky. In dat omgebouwde fietsenhok was er een meneer die zijn platencollectie (Voor de jeugdigen: dat is een ander woord voor discotheek) draaide voor de aanwezige jongelui.

De jongelui van heden ten dage zijn druk met MSN'en, sms'en en chillen. Dat zouden wij vroeger waarschijnlijk ook hebben gedaan maar er waren simpelweg minder mogelijkheden toe.

Toch heb ik dit weekend heerlijk zitten chillen in Breda alwaar ik diverse lokale biersoorten (Waaronder het Winterkoninckje en De Drie Hoefijzertjes) heb geproefd en waar het leven een lager tempo aanhoudt dan in het Amsterdamse. Des zondagmiddags zou ik gaan assisteren bij een verhuizing maar dat ging niet door. Derhalve kon ik even een uurtje bijkomen voor ik met m'n zoon naar een etentje ging bij nicht Jessica en haar vriend Vincent. Na het eten nog een potje zitten kaarten om vervolgens laat thuis te komen na een weekend waarin ik in totaal zo'n 9 uren sliep. Zelfs voor mij is dat wat weinig.

De link van vandaag verwijst naar het weblog dat ik langzamerhand steeds voller vul met eerder en elders genoteerde dromen. Weest niet verbaasd: de pagina is engelstalig. Enerzijds omdat ik vaak in dei taal droom (geen idee waarom) en anderzijds ter tegemoetkoming aan anderstalige vrienden en familie. Voor Nederlanders die het Engels niet machtig zijn is er nog altijd Google Translate. Het leuke is dat deze online vertaalmachine de dromen nog absurder maakt.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Robert Holdstock

Deel dit bericht