Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, augustus 29, 2010

Magiërs

Na de lunch bij m'n moeder trok ik vandaag met zoon en dochter doorheen regen, wind en felle zonneschijn naar de Pure Markt, een regelmatig terugkerend evenement waar diverse stalhouders zich presenteren met hun biologisch-dynamische handmade Fair Trade-produkten. Zo was daar ondermeer een mede-cursiste te vinden.

Zij zag hoe een vader en twee van zijn kinderen doorweekt door een park liepen maar toch genoten van wat het leven zoal te bieden heeft.

Ik voorspel dat steeds meer Westers-georiënteerde mensen zullen doorkrijgen dat geluksmomenten niet zozeer te vinden zijn in materieel bezit alswel als in het samen doormaken van emoties en gebeurtenissen.

Hier en hier deed ik ook al wat voorspellingen en hier komt er nog eentje:

Eerdaags komt er een yoghurt-drankje op de markt met bacteriën erin die ervoor zorgen dat onze poep dan lekker ruikt. Dan krijg je -zeg maar- een soort van Ambi-poep.

Sommige zaken liggen voor de hand om te voorspellen en anderen wat minder. Bovenstaande valt in de tweede categorie en dat ik op een dag 800 followers zal hebben op Twitter in de eerste. Een paar weken terug werd ik zomaar toegevoegd door mijn favoriete gitarist: Mick Box van Uriah Heep! En eergisteren besloot ene Tom Cruise om een abonnement te nemen op mijn berichtjes. Wat ik daar nu van moet denken?

Denken is een proces waarvan men denkt het wetenschappelijk te kunnen verklaren. Nou, voor mij is het allemaal pure magie.

Wie zegt dat wij geen magie meer kennen? Je haalt een schakelaar over en er schijnt licht. Wie zegt dat wij niet meer doen aan oude rituelen? Mensen knielen nog massaal voor een oud Romeins martelinstrument en drinken het bloed van iemand die eraan gestorven is. Elke zondag in de katholieke kerk.

Wij geloven wetenschappers die ons vertellen dat wij aan de aarde worden gebonden door een onzichtbare natuurkracht die mogelijk ouder is dan het universum: De zwaartekracht.

Wij geloven wetenschappers die ons vertellen dat onze kinderen doodgaan aan een mysterieuze ziekte als wij diezelfde wetenschappers niet toestaan ons kroost in te spuiten met een substantie die in sommige landen verboden is te geven omdat de gevolgen op de lange termijn nog niet bekend zijn: Mexicaanse Griep.

Wij geloven dat wetenschappers het probleem van Global Warming wel even zullen oplossen en juichen hen toe als ze allerlei bezweringen en formules in een filmpje aan elkaar plakken en het resultaat daarvan als een talisman aan ons verkopen: Al Gore en zijn "Inconvenient Truth".

Ik vertel het U hier, waarde lezers: Wetenschappers zijn de nieuwe magiërs.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Ton van Duinhoven en Anton Geesink