Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juli 05, 2011

Mensenrechten

Vandaag even verder genutseld aan de lay-out van m'n boekje (had daarbij hulp van een mooie jongedame!), m'n debiteuren-administratie gedaan (met succes want meteen twee toezeggingen van betalingen binnen!), de was weggevouwen, treinkaartjes gekocht voor onze aanstaande werkreis naar voormalig Oost-Duitsland en nog zo wat klusjes.

Gisteren nog even een verslag geschreven in verband met een training sociale media die ik dit najaar (weer) mag geven. En het is echt een basis-cursus. Er zitten namelijk mensen in de groep voor wie het verschil tussen Hyves en Google nog niet bekend is. Logisch ook dat je dat niet weet wanneer je net je eerste schreden zet op het internet.

Op internet kom je allerlei berichten tegen. Petities tegen het neerknuppelen van zeehondjes bijvoorbeeld. In vervolg op gisteren: er zijn er (dankzij Lenie't Hart en anderen) simpelweg te veel van. Ze waren ooit met uitsterven bedreigd maar inmiddels al lang niet meer.

De natuur zelf zorgt voor de balans maar nu elk zeehondje dat ook maar een beetje pips rond de neus ziet wordt "gered" zijn er gewoon zo veel in de Waddenzee dat virussen makkelijker kunnen overspringen van zeehond tot zeehond. Die dieren die bij Tante Lenie op schoot hebben gescheten gezeten hebben de minste natuurlijke weerstand en zullen - eenmaal terug in het water - snel het loodje leggen.

Ja, dieren zijn zielig (zeggen ook die hypocrieten die niet graag een stukje vlees laten staan en mooie leren laarsjes kopen) maar mensen dan?

Waarom kan het ons zo weinig schelen dat er dagelijks ruim 35.000 mensen gewoonweg sterven van de honger? Waarom maken wij ons zo druk om die ene dode gans die elk jaar de kop wordt afgerukt tijdens een Limburgs cultureel festival? Dezelfde minister die onlangs opdracht gaf om tienduizenden ganzen te laten afschieten (met goedkeuring van de dierenbescherming maar met tegenwerking van de vereniging van jagers!) wil nu de wet laten veranderen om dit Limburgs gebruik te verbieden...

Ja, verbieden, daar zijn we erg goed in geworden. Terwijl Pavlov al lang geleden bewees dat belonen veel beter werkt...

Eigenlijk hebben wij het best goed: het feit dat wij ons druk maken om dierenrechten bewijst dat wij ons in eigen land geen zorgen hoeven te maken om mensenrechten...

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Otto Habsburg-Lothringen