Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juli 08, 2013

Wereldkaart

Vrijdagmorgen waren wij te gast op de school van mijn zoon. Hij om zijn rapport op te halen en wij om zijn docenten te bedanken voor een goed jaar waarin mijn zoon ook emotioneel gegroeid is. 's Middags brachten wij een verrassingsbezoekje aan zijn moeder die daar duidelijk zeer verguld mee was. Ook fijn om te zien en horen dat zij in de nieuwe instelling haar plekje gevonden heeft!

Omdat het in de buurt was aten wij daarna een hapje in een Zweeds woonwarenhuis waar mijn zoon zichzelf op een nieuwe boekenkast trakteerde en ik hem op een nieuw hoeslaken voor zijn bed. Wij beëindigden de dag door een uurtje aan de rand van een lokaal zwembad te liggen.

Zaterdag haalden mijn vriendin en ik de nieuwe (tweedehands hoor!) auto op en gaven die een vuurdoop door ermee naar het strand van Noordwijk te rijden.


Het was prachtig weer en dat was het ook zondag toen wij een stand bemanden op de Sunday Market in Amsterdam. Erg gezellig en nog best veel verkocht ook! Haar bedrijf heeft ook een Facebook-account: https://www.facebook.com/RataplanDesign?fref=ts (Met name handig nu haar website is gehackt...)


Tussendoor vernamen wij dat een Nederlands team wereldkampioen beachvolleybal was geworden, het Nederlands team de finale van Cuba verloor in een honkbaltoernooi en mijn in Schotland geboren buurman blij was dat Andy Murray het tennistoernooi van Wimbledon had gewonnen. Vorige week was een Nederlands team verliezend finalist bij het jaarlijkse Robocup wereldkampioenschap voetbal en Michael van Gerwen verloor verrassend in de halve finale op een groot darttoernooi.

Vanmorgen hadden wij een vriend op de koffie en ook met hem spraken wij over de nadelen van specialisatie. Helaas werken ook opleidingsinstituten er aan mee dat mensen ontzettend veel weten van één bepaald onderwerp maar nauwelijks algemene kennis ontwikkelen. Zo zijn er mensen die een doctoraal hebben in Azië-studies maar moeite hebben om Brazilië aan te wijzen op een wereldkaart.

Als cadeautje vandaag een paar foto's en zelfs een filmpje van m'n dochter's afscheidsmusical van afgelopen dinsdag. Hier als Egyptische prinses in het wit met mooie brede riem:
 Hier op de onderste rij, in het zwart en naar de camera kijkend:
Hier als 'pokeraar':