Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, november 19, 2009

Uitstekend

Vorige week moest ik noodgedwongen (soms moet een mens naar z'n lijf luisteren) gitaarles missen dus vanavond ga ik maar weer. Ik wil namelijk niet op m'n donder krijgen van en over de knie worden gelegd door de gitaarleraar...;-)

Soms zou ik wel eens een politicus of de een of andere topmanager of andere persoon met authoriteit over de knie willen leggen. Sommigen lijken geen of een bijzonder slechte opvoeding te hebben genoten. Ik ken kinderen die beter zijn opgevoed. Of zich althans als zodanig gedragen.

Ook collega's moeten soms nog worden opgevoed. Neem de collega die in de gemeenschappelijke kleedkamer een kledingstuk liet vallen en doodleuk wilde doorlopen. Ik zei iets van:"Eh...dat ga je nog wel even oprapen, toch?" waarop hij uitriep:"Zeg, je bent m'n moeder niet!" waarop ik antwoordde:"Klopt. Ik sla een stuk harder..." De collega koos eieren voor z'n geld.

Pisang goreng wordt ook met eieren gemaakt en dat kreeg ik vandaag voor de lunch bij m'n moeder. Lekker!

Dat was ook de banketstaaf die ik gisteren verorberde met buren Vincent en Winonah. Terwijl de buurvrouw en ik ons gitaarspel oefenden overhoorde mentor Vincent m'n zoon over zijn kennis van het Latijn. Terwijl de buren elkaar onderhielden over old-timers en hun enthousiasme deelden over oude kevers en zo mocht ik m'n zoon helpen met z'n werkstuk voor geschiedenis over de Minoïsche beschaving.

Vandaag met m'n zoon genoten van de Westerse beschaving door een beetje te shoppen. Zo had ik een nieuw shirt en schoenen nodig voor een feestje morgenavond waar ik "wat mag gaan doen". Onderweg op straat staan kletsen met een oud-(en aanstaand) skireisgenoot, een straatmuzikante met wie ik ooit in Cannes achter de bar stond in een 5-sterren hotel en natuurlijk met diverse buren. Eerder op de dag al een gezellig gesprekje gehad met de complexbeheerdster bij m'n moeder. Ook bij de kleermaker was het gezellig vandaag; Het nieuwe colbert staat m'n zoon uitstekend!

Het filmpje van vandaag is de aankondiging voor het feest morgen waar ik ook een bescheiden rolletje op mij zal nemen (Er schijnen nog kaarten verkrijgbaar te zijn. Dit is een hint):Deel dit bericht