Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 06, 2017

U heeft natuurlijk niets te verbergen

'Ik heb niets te verbergen.' is een veel gehoord commentaar van mensen die zich niet druk maken over privacy wetgeving. Een reporter ging de straat op voor onderzoek:U bent gesteld op uw privacy? Waarom praat u dan hardop over uw privé aangelegenheden in de bus? En hoe zit het met het recht van anderen om niet te worden geconfronteerd met uw persoonlijke besognes?

Overigens is 'privacy' een van de twee Engelse woorden die in het Nederlands aan betekenis heeft verloren. Het andere is 'service'.

Dat zal ik even uitleggen met een voorbeeld: vraagt u maar eens een dienstverlenende instelling wat men precies doet met uw privé-gegevens. En waarom.In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/